![]() Sycylia. Pascal Lajt
Autor:
Friedrich Dominika
Wydawca:
Pascal
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-8317-464-8
EAN:
9788383174648
oprawa:
miękka
format:
190x115mm
język:
polski
Seria:
PASCAL LAJT
liczba stron:
160
rok wydania:
2025
(0) Sprawdź recenzje
44% rabatu
20,79 zł
Cena detaliczna:
36,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,79 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwaWyspa słońca, granity i czerwonych pomarańczy - Co wyróżnia sycylijską pizzę? - Które święto na Sycylii obchodzi się najhuczniej? - Gdzie w Palermo spróbować najlepszego street foodu? - Którą trasą wejść na Etnę? Podczas podróży z Pascalem odwiedzisz najpiękniejsze plaże Sycylii! Sycylia to raj kąpieli morskich, wodnych i podwodnych wypraw, spacerów i odpoczynku na szerokich plażach. Sycylia to także kolebka nauki, kultury, sztuki i literatury. Od tętniącego życiem Palermo przez starożytne Syrakuzy, malowniczą Taorminę z widokiem na Etnę po antyczne Agrigento i pełną uroku Katanię - Sycylia urzeka, fascynuje i przyciąga niepowtarzalnym klimatem, atmosferą i oryginalną kuchnią. Dominika Friedrich autorka bloga @sycyliabocznymidrogami Sycylijska granita Na terenie Włoch granita jest robiona z pokruszonego lodu z syropem, natomiast na Sycylii wytwarzana mieszanka utrzymuje się w konsystencji półpłynnego kremu, czymś pomiędzy musem i lodami. Możliwości smakowe są nieskończone: kawowa, cytrynowa, truskawkowa, pistacjowa, migdałowa, morwowa, figowa, melonowa, arbuzowa, brzoskwiniowa z winem malvasia... x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|