![]() Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej
Autor:
Opracowanie zbiorowe
Wydawca:
Avalon
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788377301906
EAN:
9788377301906
oprawa:
miękka
format:
16.0x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
444
rok wydania:
2016
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
32,45 zł
Cena detaliczna:
59,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,45 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
Prezentowana praca to zbiór studiów dotyczących biologicznych, gospodarczych i kulturowych aspektów historii wyżywienia. Można zauważyć tu wpływ zarówno tradycyjnego podejścia szkoły Annales z lat 60-tych, nowe ujęcia korzystające z doświadczeń szkoły Flandrina, ale również pozostające w najbardziej tradycyjnym podejściu prace z dominującą warstwą anegdotyczną, literalnie odczytujące teksty o pożywieniu. Mamy zatem do czynienia z konfrontacją różnych podejść, nurtów i szkół, jak i sposobów pisania o historii wyżywienia i historii kulinarnej.
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|