Wprowadzenie do przetwarzania informacji wizualnej Tom 2
Autor:
Mokrzycki Wojciech S.
Wydawca:
Exit
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788378370062
EAN:
9788378370062
oprawa:
Twarda
format:
17.0x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
360
rok wydania:
2021
(0) Sprawdź recenzje
31% rabatu
43,25 zł
Cena detaliczna:
63,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,25 zł
Opis produktu
SPIS TREŚCI
1. Dziedziny przetwarzania informacji wizualnej
1.1. Wprowadzenie
1.2. Zakresy znaczeniowe analizy, przetwarzania i grafiki
1.3. Obrazy i ich klasy
2. Dyskretyzacja obrazu i operacje pikslowe
2.1. Próbkowanie, kwantowanie, rozdzielczość
2.2. Przetwarzania obrazów - terminologia
2.3. Relacje między elementami obrazu rastrowego
2.4. Operacje algebraiczne na obrazach rastrowych
2.5. Różnica barw i dE i jej obliczanie
2.6. Przekształcenia geometryczne obrazów rastrowych
2.7. Korekcja obrazu
3. Operacje morfologiczne na obrazach
3.1. Zagadnienia wstępne
3.2. Operacje morfologii strukturalnej
3.3. Operacje morfologii obszarowej
4. Przekształcenia obrazowe
4.1. Informacje podstawowe
4.2. Przekształcenia Fouriera
4.3. Transformaty splotu i korelacji
4.4. Przekształcenia próbkowania
4.5. Przekształcenia kosinusowe DCT
4.6. Przekształcenia Hartleya HtT
4.7. Przekształcenia Walsha-Hadamarda
4.8. Przekształcenia Walsha
4.9. Uogólnione przekształcenia Hotellinga
4.10. Przekształcenia Hougha HgT
5. Przekształcenia czaso-częstotliwościowe
5.1. Okna do analizy czasowo-częstotliwościowej
5.2. Krótkoczasowe przekształcenia Fouriera STFT
5.3. Reprezentacja Gabora
5.4. Przekształcenia Haara i falkowe
5.5. Dyskretne falkowe przekształcenia Haara
6. Zwięzłe geometryczne reprezentacje obrazów
6.1. Definicja zagadnienia
6.2. Grzbietki
6.3. Krzywki
6.4. Konturki, klinki, belki
Literatura
Spis rysunków
Spis tablic
Dodatek A. Obrazy barwne
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|