Zarys nanotechnologii zywności i kosmetyków
Autor:
ks. Piotr Tomasik
Wydawca:
Naukowe Sophia
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788365929709
EAN:
9788365929709
oprawa:
oprawa: twarda
format:
17,5x24,5 cm
liczba stron:
162
rok wydania:
2019
(0) Sprawdź recenzje
21% rabatu
36,96 zł
Cena detaliczna:
47,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,91 zł
Opis produktu
Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej, produkcja narzędzi, opieka zdrowotna i prace nad samorozwojem. Zatem nanotechnologia jest uważana za siłę napędową światowej ekonomii. Na rozwiązaniach nanotechnologicznych może skorzystać też technologia żywności i kosmetyków. Niniejsza książka przedstawia już znane jak również możliwe zastosowania nanotechnologii produkcji żywności począwszy od rolnictwa i chowu zwierząt po gotowe produkty spożywcze oraz omawia kosmetyki kolejnej generacji wykorzystujące zdobycze nanotechnologii. Książka ta skierowana jest do czytelników o średnim zaawansowaniu wiedzy z dziedziny nauk ścisłych i technologii. Może więc ona uzupełniać inne, istniejące już na rynku monografie na bardziej zaawansowanym poziomie. Autor - prof. zw. Piotr Tomasik
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|