Historia naturalna i moralna jedzenia
Autor:
Toussaint-Samat Maguelonne
Wydawca:
W.A.B.
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788328020399
EAN:
9788328020399
oprawa:
Miękka
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
liczba stron:
672
rok wydania:
2015
(0) Sprawdź recenzje
38% rabatu
37,39 zł
Cena detaliczna:
59,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,27 zł
Opis produktu
Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z moralną historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|