Okładka książki Historia ryżu w Chinach

Historia ryżu w Chinach

Wydawca: Adam Marszałek
wysyłka: 48h
ISBN: 9788381806633
EAN: 9788381806633
oprawa: oprawa: broszurowa
format: 226x164 mm
język: polski
liczba stron: 661
rok wydania: 2023
(0) Sprawdź recenzje
40% rabatu
45,08 zł
Cena detaliczna: 
74,70 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,08

Opis produktu

Należy zauważyć, że ryż jest najważniejszą rośliną uprawną na świecie, żywienie ponad połowy populacji globu jest uzależnione od ryżu. W jaki sposób ryż stał się produktem globalnym? (...) Chiny to kraj, z którego pochodzi uprawa ryżu, mająca ponad 10 000 lat historii. Na początku istnienia cywilizacji chińskiej ukształtował się rolniczy podział siania prosa na północy i sadzenia ryżu na południu. Po dynastiach Tang i Song, gdy narodowy gospodarczy środek ciężkości przesunął się na południe, uprawa ryżu stała się głównym aspektem produkcji i spożycia żywności. Ryż w znacznym stopniu przyczynił się do odnowy życia narodu chińskiego i do trwałego rozwoju cywilizacji chińskiej. Niezależnie, czy w historii chińskiego rolnictwa, czy w dziejach cywilizacji chińskiej, badanie historii ryżu zajmuje ważne miejsce. Fragment książki

x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj