Historia ryżu w Chinach
Autor:
Xiongsheng Zeng
Wydawca:
Adam Marszałek
wysyłka: 48h
ISBN:
9788381806633
EAN:
9788381806633
oprawa:
oprawa: broszurowa
format:
226x164 mm
język:
polski
liczba stron:
661
rok wydania:
2023
(0) Sprawdź recenzje
28% rabatu
53,43 zł
Cena detaliczna:
74,70 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,19 zł
Opis produktuNależy zauważyć, że ryż jest najważniejszą rośliną uprawną na świecie, żywienie ponad połowy populacji globu jest uzależnione od ryżu. W jaki sposób ryż stał się produktem globalnym? (...) Chiny to kraj, z którego pochodzi uprawa ryżu, mająca ponad 10 000 lat historii. Na początku istnienia cywilizacji chińskiej ukształtował się rolniczy podział siania prosa na północy i sadzenia ryżu na południu. Po dynastiach Tang i Song, gdy narodowy gospodarczy środek ciężkości przesunął się na południe, uprawa ryżu stała się głównym aspektem produkcji i spożycia żywności. Ryż w znacznym stopniu przyczynił się do odnowy życia narodu chińskiego i do trwałego rozwoju cywilizacji chińskiej. Niezależnie, czy w historii chińskiego rolnictwa, czy w dziejach cywilizacji chińskiej, badanie historii ryżu zajmuje ważne miejsce. Fragment książki x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|