Jak czytać i rozumieć etykiety
Wydawca:
Wydawnictwo RM
wysyłka: 24h
ISBN:
9788381517829
EAN:
9788381517829
oprawa:
oprawa: broszurowa
format:
164x240 mm
język:
polski
liczba stron:
128
rok wydania:
2023
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
19,24 zł
Cena detaliczna:
34,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,24 zł
Opis produktuCo oznacza E300? Czy amarant jest szkodliwy? Czy syrop glukozowo-fruktozowy to też cukier? Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także a może przede wszystkim informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na różnego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego. Z książki dowiesz się: jak rozszyfrować informacje zawarte na etykietach, jak unikać pułapek zastawianych na nas przez producentów żywności, jakie produkty wybierać, a z jakich zrezygnować. Znajdziesz tu także przepisy na podstawowe produkty takie jak masło, jogurt, twaróg czy pieczywo, które możesz przygotować w domu bez użycia konserwantów, barwników i sztucznych dodatków. Dietosfera to poradnia dietetyczna działająca od 2007 roku. Jej założycielki Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska i Ewa Sypnik-Pogorzelska są dyplomowanymi dietetyczkami. Zajmują się też edukacją żywieniową prowadzą warsztaty i wykłady dla firm, szkół, przedszkoli, angażują się w kampanie edukacyjne i występują w mediach jako ekspertki. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|