Smaki Lwowa. Kulinarna biografia miasta
Autor:
Piotr Janczarek
Wydawca:
Lira
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-67388-79-5
EAN:
9788367388795
oprawa:
twarda
podtytuł:
Kulinarna biografia miasta
format:
209x165mm
język:
polski
liczba stron:
352
rok wydania:
2023
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
43,99 zł
Cena detaliczna:
79,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,99 zł
Opis produktuLwów zmienił się w czasie wojny, ale wojna go nie zniszczyła (Ze Wstępu autora) Co w dawnym Lwowie znaczyło: iść do pana Edzia? Dlaczego pijąc wiśniówkę, trzeba uważać na tramwaj? Jak upito czerwonego hrabiego? Co to jest żydowska penicylina? Gdyby ogłoszono konkurs na kulinarną stolicę Europy Środkowej, Lwów z powodzeniem mógłby ubiegać się o to miano. Książka opowiada o dawnym i współczesnym Lwowie,widzianym zza restauracyjnych i kawiarnianych stolików, a jednocześnie stanowi doskonały spacerownik kulinarny. To miasto jest jak wielki, buchający kocioł, z którego wydobywają się wciąż nowe smaki, idee, pomysły, lecz nie zapomina ono przy tym o tradycji. Do paleniska dorzucają szefowie kuchni, restauratorzy, ale także liczni aktywiści, badacze tradycji kulinarnych, eksperci i dziennikarze. Swoimi autorskimi przepisami podzielili się z nami szefowie kuchni najlepszych lwowskich restauracji oraz Pani Stefa największy autorytet kulinarny w tym mieście. Piotr Janczarek kreśli pasjonującą biografię Lwowa biografię pełną różnorodnych smaków i smaczków. Dodatkową zaletą książki jest staranna szata graficzna, oryginalne zdjęcia i barwne ilustracje. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|