nowość
![]() Umami. Jak smakuje Japonia
Autor:
Tomasz Cegielski
Wydawca:
Pascal
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-8317-491-4
EAN:
9788383174914
oprawa:
miękka ze skrzydełkami
podtytuł:
Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni
format:
215x158mm
język:
polski
liczba stron:
352
rok wydania:
2025
(0) Sprawdź recenzje
47% rabatu
39,86 zł
Cena detaliczna:
74,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,16 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwaDlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron? Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagy oraz inne specjały. A to tylko początek! Z tej książki dowiesz się m.in: Czy wołowina Kbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii? Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje? Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu? Czym się różni tempura od furai? Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach? Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo? x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|