nowość
Okładka książki Umami. Jak smakuje Japonia

Umami. Jak smakuje Japonia

Wydawca: Pascal
wysyłka: 48h
ISBN: 978-83-8317-491-4
EAN: 9788383174914
oprawa: miękka ze skrzydełkami
podtytuł: Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni
format: 215x158mm
język: polski
liczba stron: 352
rok wydania: 2025
(0) Sprawdź recenzje
47% rabatu
39,86 zł
Cena detaliczna: 
74,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,16

Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?

Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagy oraz inne specjały. A to tylko początek!

Z tej książki dowiesz się m.in:

Czy wołowina Kbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?

Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?

Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?

Czym się różni tempura od furai?

Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?

Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?

x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj