Warzywa strączkowe HORTPRESS
Autor:
Józef Robak
Szwejda Jerzy
Wydawca:
Hortpress
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788389211248
EAN:
9788389211248
oprawa:
oprawa: broszurowa
format:
15x20,5 cm
język:
polski
liczba stron:
52
rok wydania:
2008
(0) Sprawdź recenzje
19% rabatu
4,03 zł
Cena detaliczna:
5,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,02 zł
Opis produktu
Ochrona warzyw strączkowych przebiega zależnie od przeznaczenia. Groch na zielono, fasola szparagowa oraz bób przeznaczone do przetwórstwa wymagają zabiegów ochronnych tylko do czasu kwitnienia, praktycznie ograniczających się do zaprawiania nasion. Natomiast te warzywa uprawiane na suche nasiona muszą być chronione w okresie formowania i dojrzewania strąków.
Do najważniejszych chorób fasoli zalicza się bakteriozę, szarą pleśń i rdzę, a grochu askochytozę, mączniaka rzekomego i mączniaka prawdziwego oraz rdzę. Ze szkodników fasoli i grochu oraz bobu największe szkody wyrządzają śmietki, mszyce, strąkowce oraz zmienik lucernowiec i oprzędzik pręgowany. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|