|   Dna moczanowa Porady lekarzy i dietetyków
                            Autor:
                            
                                        Lucyna Pachocka
                                        Mirosław Jarosz
                            
                         
                        Wydawca: 
                                    PZWL
                        
                     wysyłka: niedostępny 
                            ISBN:
                            
9788320045079                            
                         
                            EAN:
                            
978832004507950                            
                         
                            oprawa:
                            
Miękka                            
                         
                            format:
                            
14.5x20.5cm                            
                         
                            język:
                            
polski                            
                         
                            liczba stron:
                            
124                            
                         
                            rok wydania:
                            
2012                            
                         (0) Sprawdź recenzje 16% rabatu32,68 zł Cena detaliczna:  39,00 zł 
                    dodaj do schowka
                 
                    koszty dostawy
                 Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,68 zł Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Dna jest zaliczana do chorób cywilizacyjnych, związanych z nieprawidłowym sposobem odżywiania, polegającym na nadmiernym spożyciu potraw tłustych, bogatych w białko, oraz kawy i alkoholu. Jest to rodzaj zapalenia stawów, którego przyczyną jest nadmierne stężenie kwasu moczowego we krwi. Osoby chore powinny przestrzegać diety i stosować się do wskazówek lekarza, który może zlecić również leczenie farmakologiczne. Autorzy dokładnie omawiają przyczyny choroby, opisują jej objawy, sposoby rozpoznania, rodzaje chorób współistniejących oraz metody zapobiegania i leczenia. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
             x   
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE   
            Wybierz wariant produktu
         |