nowość
Uniwersalna książka kucharska
Maria Ochorowicz-Monatowa to najgłośniejsza polska autorka książek kulinarnych w pierwszej połowie XX wieku, godna następczyni Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Przez dziesięciolecia jej "Uniwersalna książka kucharska" służyła w wielu domach. Do dziś jej przepisy inspirują miłośników tradycyjnej polskiej kuchni - smaków zdrowych i domowych. "Przeszło 2200 skromnych i wytwornych przepisów gospodarskich i kuchennych z uwzględnieniem niezbędnych warunków odpowiedniej diety, codziennej higjeny oraz kuchni jarskiej".
29% rabatu
66,74
94,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Kucharz Wielkopolski
Kucharz Wielkopolski
Wydawca: Graf_ika
wysyłka: 48h
Wznowienie na podstawie oryginału z 1892 roku. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin, oraz sekreta gospodarskie etc. etc. Maria Śleżańska – publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wieku.
29% rabatu
47,57
67,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Kucharz Wielkopolski
Kucharz Wielkopolski
Wydawca: Graf_ika
wysyłka: 48h
Wznowienie na podstawie oryginału z 1892 roku. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin, oraz sekreta gospodarskie etc. etc. Maria Śleżańska – publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wieku.
29% rabatu
47,57
67,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Smak czystej wody
Jeżeli wciąż uważasz, że twoja szklanka jest do połowy pusta, przelej wodę do mniejszego naczynia i przestań zawracać innym głowę Zapowiadał się piękny weekend, który Anna i Jerzy zamierzali spędzić na wycieczce. Tak to zaplanowali. Nagle wydarzenia potoczyły się błyskawicznie. Nieznośny ból, szpital i straszna diagnoza – zapalenie trzustki. Anna, skazana na bezwzględną głodówkę, marzy, by wreszcie napić się wody. Chociaż dwa łyki… Po wyjściu ze szpitala Anna musi stosować rygorystyczną dietę. Kiedy wraca do pracy, jej nadwornym kucharzem zostaje mąż, który umie zagotować jedynie wodę na herbatę. Jerzy dzielnie walczy w kuchni, ucząc się na błędach i zyskując coraz większe doświadczenie. Co dokładnie znaczy „gotować do miękkości” albo „szczypta soli”? To trudne, ale do opanowania. Przecież praktyka czyni mistrza, toteż gdy Jerzy zyskuje wreszcie upragnioną pewność siebie i przestaje zasypywać pytaniami całą rodzinę, zaczyna eksperymentować i tworzyć własne kompozycje kulinarne. Książka dla wszystkich, których świat stanął na głowie i którzy czują się w kuchni równie bezradni jak Jerzy. Dużo praktycznych, dokładnych wskazówek i przepisów dla trzustkowców, a przy tym niezwykle wciągająca lektura.
32% rabatu
20,39
29,99 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Zdrowie z natury. Kawy i herbaty z łąk i lasów
Zaletą naturalnych kaw i herbat jest nie tylko ich niewielki koszt, ale przede wszystkim pozytywny wpływ na zdrowie: ułatwiają zasypianie, detoksykują, łagodzą stres, uspokajają, wspomagają leczenie chorób. Kawy i herbaty mogą być niezwykłe i bardzo zaskakujące, więc nie ograniczaj się do tego, co znajdziesz w sklepach! Kreuj unikalne smaki, zbieraj rośliny wokół siebie, odkrywaj nowe połączenia! Książka zawiera mnóstwo przepisów na niezwykle smaczne i łatwe w przygotowaniu napary z łatwo dostępnych dzikich roślin, które rosną wokół nas. Już nie musisz być skazany na mieszanki proponowane przez producentów. Herbata lipowa z malinami i miodem Karmelowa kawa z prażonych orzechów laskowych Mrożona herbata pokrzywowo-miętowa na ochłodę Syrop z pędów młodej sosny na kaszel Czekoladowa kawa z cykorii Herbata malinowo-sosnowa na wzmocnienie odporności Pobudzająca kawa z żołędzi Herbata świerkowa z malinową konfiturą – bomba witaminowa Syrop z kwiatów podbiału Herbata z pąków bukowych na chwilę relaksu Mleczna kawa z orzeszków lipy Kawa z mniszka lekarskiego na lepsze trawienie I wiele innych… Katarzyna Mikulska i Artur Bokła – ludzie lasu, prowadzą kursy i warsztaty z zakresu zielarstwa, zdrowego odżywiania, zielonej kuchni, survivalu, bushcraftu, historycznej kuchni i ekologii. Wydali dwuczęściową książkę Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie, w której prezentują sprawdzone techniki przygotowywania potraw oraz przepisy z wykorzystaniem tego, co możesz znaleźć na łące i w lesie.
34% rabatu
29,63
44,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Warszawa wciąga
Warszawa wciąga
Autor: Kapela Jaś
wysyłka: 48h
Warszawa zła, Warszawa zepsuta, Warszawa niemoralna. Taki obraz stolicy pokazany w popularnym serialu „Ślepnąc od świateł” przedarł się na całą Polskę. Ile w tym prawdy? Jaś Kapela wybrał się w peregrynacje po najmodniejszych klubach i stworzył przewodnik po miejscach, w których bywa warszawka. Reporterskim piórem opisuje, czego naprawdę można się w tych miejscach spodziewać.
25% rabatu
26,17
34,89 zł
Dodaj
do koszyka
Osteoporoza w codziennej praktyce
Książka „Osteoporoza w codziennej praktyce” obejmuje takie zagadnienia, jak diagnostyka osteoporozy, prewencja pierwotna i wtórna, farmakoterapia, rehabilitacja. Zawiera także rozdziały poświęcone zaleceniom dietetycznym. Czytelnik znajdzie w niej praktyczne porady: jakie badania zlecać, czym się kierować w wyborze terapii, jakie ćwiczenia usprawniające zlecić pacjentowi. W książce zamieszczono ponadto bardzo interesujący rozdział o rzadkich przyczynach osteoporozy (m.in. genetycznych), ułatwiający diagnostykę w trudnych przypadkach. Publikacja jest przydatna dla lekarzy pierwszego kontaktu, internistów, ginekologów, pediatrów.
8% rabatu
63,48
69,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Dbaj o stawy i kości Zdrowa dieta
Z tego poradnika dowiesz się, jak na co dzień dbać o układ stawowo-kostny. Znajdziesz w nim praktyczne porady dietetyczne na co dzień – co jeść, a czego unikać.
23% rabatu
3,02
3,90 zł
Dodaj
do koszyka
Ekspresowa kuchnia diabetyka
Chorujesz na cukrzycę i szukasz smacznych, a jednocześnie sprawdzonych przepisów na potrawy przygotowywane każdego dnia? Przy odrobinie wiedzy i odżywianiu zorientowanym na białko z łatwością zmienisz swoje dotychczasowe nawyki żywieniowe. W niniejszej książce znajdziesz przepisy na dania, które spełnią wszystkie twoje wymagania: w czasie nie dłuższym niż pół godziny wyczarujesz pyszności! Książka ta pomoże prowadzić aktywne życie z dobrym jedzeniem, a wszystko to przy odrobinie uważności i bez konieczności rezygnacji z ulubionych smaków. • Do codziennego użytku:przepisy na dania, które można przygotować w krótkim czasie, dopasowane do życia rodzinnego i zawodowego • Sukces dzięki zasadzie „low carb”: odżywianie zorientowane na białko oraz doskonałe składniki pozwoli zapanować nad stężeniem cukru we krwi • Wiedza specjalistów: najnowsze wyniki badań dietetyków nad cukrzycą • W punkt: wszystkie najpotrzebniejsze informacje dotyczące cukrzycy przedstawione w zrozumiały i łatwy do zapamiętania sposób • Rozsądny plan: usprawniające pracę przybory kuchenne i mądre zamienniki kulinarne do wykorzystania poza domem
33% rabatu
32,83
49,00 zł
Dodaj
do koszyka
Jedz zielone
Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków. Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań na widok którego wiele osób, a zwłaszcza dzieci, ma „alergię”. Jedzenie warzyw kojarzymy też zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne działanie na cały organizm ma dużo większe „pole rażenia”. Substancje w nich zawarte odżywiają nasze ciało, wzmacniają odporność, zapobiegają i chronią w sposób naturalny przed wieloma chorobami, a nawet leczą. I tak likopen w pomidorach poprawia odporność i redukuje stan zapalny. Warzywa zawierające skrobię chronią przed rakiem przewodu pokarmowego. Jedzenie roślin z rodziny krzyżowych - brokułów, brukselki, kalafiora czy rzeżuchy, chroni nie tylko przed nowotworami, ale również ma pozytywny wpływ na mózg, wzrok, łagodzi alergiczne zapalenie dróg oddechowych. Pomagają one przy cukrzycy typu 2, a nawet są przydatne w leczeniu autyzmu. Dzięki warzywom w naszej diecie zmniejszamy ryzyko rozwoju chorób serca, udaru oraz nadciśnienia tętniczego. Hanna Stolińska-Fiedorowicz obala mity o zielonych warzywach i udowadnia, że mogą na stałe zagościć w naszym menu jako smaczne i niecodzienne dania. Z książki dowiemy się jakie warzywa spożywać w poszczególnych miesiącach roku. Jak je przechowywać i przygotowywać, by wydobyć jak najwięcej z ich zdrowotnego potencjału. Autorka pokazuje również, w jaki sposób wprowadzić je do swojej diety w celu poprawy samopoczucia oraz zapobiegania poważniejszym dolegliwościom w przyszłości. Ostrzega również, kiedy spożywanie niektórych roślin może osłabiać lub wzmacniać działanie przyjmowanych przez nas leków. Paula Kraśniewska w blisko 90 przepisach pokazuje, że zielone warzywa i przyprawy mogą przybrać postać smakowitych i sycących dań. Przełamuje stereotypy związane z ich właściwościami, smakiem i wyniesionym z domu rodzinnego sposobem przyrządzania.
33% rabatu
26,73
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Lecznicza Moc Ajurwedy
W tej książce autorka opisuje starą, a właściwie prastarą wiedzę. Po wprowadzeniu jej w życie i wpuszczeniu jej do codzienności każdy może zyskać na poprawie swojego zdrowia, zarówno fizycznego, jak i psychicznego. Dlaczego musimy kierować się tak starą wiedzą? Żyjemy w nowoczesnym świecie, którym rządzą technologia i badania. A mimo to nie udało nam się powstrzymać chorób serca i naczyń krwionośnych, które są najczęstszą przyczyną śmierci, ani zminimalizować skutków demencji. Dzięki Ajurwedzie można także aktywnie przeciwdziałać procesom starzenia się organizmu, co znajdzie bezposredni wyraz w odmłodzeniu skóry i poprawie witalności. Ajurweda postrzega człowieka jako indywidualną jednostkę. Rozwijamy się, jesteśmy mądrzy, dbamy o zdrowie, a mimo to każdy jest inny. To dlatego każdy z nas potrzebuje innych środków, a w szczególności potrzebuje indywidualnego sposobu odżywiania. Chodzi tu głównie o intelekt. To on, wraz z naszą wolą decyduje, czy pozwolimy, by nasze życie zmieniło się na lepsze. Autorka od ponad 20 lat czuję ogromną zmianę dzięki 21-dniowej kuracji. I trzyma się jej. W tej książce dzieli się tą wiedzą. Wypróbuj ją i poczuj, jak zmienia się całe twoje życie.
27% rabatu
43,73
59,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
100% Smaku. Oczaruj swoich gości
Przepisy dla każdego! Mięsne, wegetariańskie, bezglutenowe Szukasz przepisów, które pozwolą Ci ułożyć menu na wyjątkową okazję? Chcesz zabłysnąć w towarzystwie? Twoi znajomi to wegetarianie i do tego nie tolerują glutenu? 100% smaku to zestaw pysznych pomysłów kulinarnych, które zadowolą każdego gościa, nawet tego najbardziej wymagającego. Chrupiące grzanki na przystawkę, aromatyczne zupy, smakowite dania główne, do tego pieczone warzywa z pachnącymi świeżymi ziołami, a na koniec coś, co osłodzi Twoje przyjęcie: pyszne desery i ciasta. Znajdziesz tu przepisy w wersjach klasycznych, wegetariańskich i bezglutenowych na takie okazje: – przyjęcia: imieniny, urodziny, parapetówki, sylwester; – rodzinne uroczystości: rocznice, chrzciny, komunie, dzień babci i dziadka, dzień matki i ojca; – dla dzieci: urodziny, podwieczorki, dzień dziecka; – niedzielne obiady, eleganckie kolacje; – święta: Boże Narodzenie, Wielkanoc. 100% smaku i sukcesu!
35% rabatu
19,58
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej (R)
Czy chcesz, aby efekty Diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej® towarzyszyły Ci już przez całe życie? Kontynuacja bestsellerowego zbioru przepisów do diety dr Ewy Dąbrowskiej to zestaw konkretnych wskazówek oraz metod, które pomogą Ci prawidłowo wyjść z postu i wprowadzić zmiany we wszystkich aspektach Twojego życia. Spójrz na nie i na swoją dietę holistycznie. Czytając tę książkę, poznasz: 5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety, powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, „tajemne” metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób, reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków, zasady efektywnej aktywności fizycznej i budowania trwałej motywacji. Raz na zawsze przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem, sylwetką i... całym życiem! Niniejsza książka, którą z serca polecam, jest holistycznym spojrzeniem na człowieka. Znajdziemy tu rozdziały opracowane przez dietetyka klinicznego, trenera personalnego, duszpasterza, a także sprawdzone wskazówki, jak znaleźć motywację do podejmowania wyzwań, i prawdziwe historie osób, którym się udało. dr Ewa Dąbrowska
32% rabatu
23,73
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Dieta łatwostrawna. Z czym to się je?
Dieta łatwostrawna jest zalecana przez lekarzy najczęściej w przypadku zwykłych przeziębień i infekcji, ale także poważniejszych chorób, na przykład w terapii nowotworowej czy po operacjach i innych zabiegach obciążających organizm. Pacjentom takie żywienie kojarzy się zwykle z kaszą manną, rozgotowanymi ziemniakami i zupą mleczną. Dieta łatwostrawna. Z czym to się je? to pierwsza na polskim rynku publikacja podejmująca taką tematykę - propozycja dla osób, które są na diecie łatwostrawnej, a więc nieobciążającej przewodu pokarmowego długim trawieniem. Dzięki temu organizm może się skoncentrować na innych działaniach, na przykład na dochodzeniu do zdrowia. Książka ma także na celu pokazać, że dieta łatwostrawna to nie tylko rozgotowane papki, ale też całkiem apetyczne i smaczne potrawy. W książce: potrawy lekkie dla brzucha wypróbowane przepisy łatwo dostępne składniki proste wykonanie propozycje dla osób na diecie wegetariańskiej i bezglutenowej przydatne wskazówki dietetyczne i kulinarne Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer — absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Od dziewięciu lat zajmuje się dietetyką i żywieniem człowieka. Prowadzi własną poradnię dietetyczną — Food & Diet; jest dietetykiem do tzw. spraw trudnych. Dzięki swojej pasji i wiedzy z zakresu szeroko rozumianej dietetyki nie tylko pomogła wielu osobom zrzucić zbędne kilogramy, ale również nauczyła je, jak zdrowo, a przy tym smacznie się odżywiać. Od 2012 roku angażuje się w pomoc osobom poddawanym leczeniu onkologicznemu. Od kilku lat jeździ po Polsce, by szkolić pacjentów i ich rodziny, a także personel medyczny i farmaceutów w zakresie odżywiania w terapii nowotworowej. Jest współautorką książki Kuchnia i medycyna XXI wieku, do której napisała kilka rozdziałów poświęconych żywieniu podczas leczenia onkologicznego. Wciąż szuka nowych pomysłów, wyzwań, śledzi doniesienia naukowe z dziedziny dietetyki, uczestnicząc w konferencjach naukowych. Jako ekspert w zakresie żywienia jest częstym gościem programów telewizyjnych i radiowych.
32% rabatu
27,13
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Bieganie na weganie
Gniewomir zabrał mnie w ekscytującą podróż, która łączy hart ducha i łagodne serce. Podróż, która jest nie tylko kolejnymi pokonanymi kilometrami w ekstremalnie trudnych biegach długodystansowych, ale także – a może przede wszystkim – drogą, której początkiem jest młodzieńcza niewiedza, a metą siła i wrażliwość dojrzałego mężczyzny. Ogromna doza inspiracji, bez względu na to, czy szukasz motywacji sportowej, poprawy zdrowia czy wartości w codziennych wyborach konsumenckich. Polecam! – Orestes Kowalski – autor kanału na YouTube “Everyday Hero”, aktywista prozwierzęcy, weganin i promotor efektywnego altruizmu. Bieganie na weganie” to bieganizm w czystej formie – pomyślałam po przeczytaniu zaledwie kilku pierwszych stron. Trzymacie w rękach pełną empatii i wrażliwości opowieść o miłości do zwierząt, świadomych wyborach i o naturalnym bieganiu. To przemyślana książka, nie tylko o treningach i jedzeniu, ale również, a może przede wszystkim, o zaglądaniu w głąb siebie. To historia o życiu, które w zdrowiu i formie można przemierzać długodystansowym biegiem. Gniewko emanuje kosmiczną energią, którą szczodrze dzieli się z czytelnikami. — Joanna JoKo Kowalczyk – autorka bloga Bieganizm, miłośniczka natury, kuchni roślinnej i biegania po górach.
32% rabatu
29,92
44,00 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia myśliwska
Kuchnia myśliwska
Autor: Szyttler Jan
Wydawca: Graf_ika
wysyłka: 48h
Kuchnia myśliwska. Jan Szyttler , czyli na łowach: dla uśmierzenia głodu, dogadzając oraz najdelikatniejszemu smakowi z dodaniem rad i przepisów do urządzenia ubitej zwierzyny czworonożnej lub ptactwa, tudzież przygotowania naprędce posiłku z wybranych rozmaitych drobnych cząstek zwierzyny. Reprint oryginału wydanego w 1845 r. Praktyczny podręcznik kulinarny dla amatorów łowów i ich kuchmistrzów: zbiór niepowtarzalnych receptur i przepisów, niektóre bardzo oryginalne, np. łapy niedźwiedzie na zimno, mózgi z łosia lub sarny. Poradnik: 1) jak przygotować się do łowów (zabierać ze sobą bułki bardzo posilne do zapaśnej torby myśliwskiej, wykonane z ciasta drożdżowego z farszem zajęczym oraz napój zdrowy na łowach, z imbiru, kandyzowanego cukru, cytryn oraz drożdży zalanych wodą; 2) jak skonstruować przenośny kominek (autor zamieszcza w książce dokładny opis konstrukcji z rysunkiem). Przewodnik po łownej zwierzynie: sarny, dziki, niedźwiedzie, zające, łosie, jelenie, daniele, żubry, bobry i niezliczone gatunki dzikiego ptactwa.
29% rabatu
45,44
64,00 zł
Dodaj
do koszyka
Odżywianie w łuszczycy Tom 2
Drugi tom książki Odżywianie w łuszczycy uwzględnia najnowsze informacje z dziedziny dietetyki dotyczące chorób autoimmunologicznych oraz wiedzę z zakresu kosmetologii. W książce zamieszczono ponad 100 nowych przepisów kulinarnych do zastosowania w diecie zalecanej w łuszczycy. Proponowane potrawy są pozbawione glutenu lub zawierają jego niewielką ilość, co ma duże znaczenie dla przebiegu choroby. Potrawy opisane w tomie drugim mogą być także z powodzeniem stosowane w schorzeniach towarzyszących łuszczycy, takich jak dna moczanowa, cukrzyca, łuszczycowe zapalenie stawów lub otyłość. Książka jest podzielona na dwie części. Część pierwsza ma za zadanie przybliżyć pacjentom podstawy teoretyczne terapii i pozwolić zrozumieć zagadnienia dotyczące samej choroby, co ułatwi wdrożenie zaleceń dietetycznych. Część druga zawiera przepisy przeznaczone dla osób chorych na łuszczycę. Ten tom jest też odpowiedzią na liczne prośby czytelników wcześniejszej publikacji, którzy przekonali się o skuteczności diety w leczeniu łuszczycy i chcieli poszerzyć wiedzę na ten temat oraz wzbogacić swój jadłospis.
16% rabatu
39,69
47,25 zł
Dodaj
do koszyka
NALEWKI SEKRETY PIWNICZKI BRATA AUGUSTYNA KSIĘGA DAWNYCH PRZEPISÓW
To kompendium praktycznych informacji o destylacji i aromatyzacji alkoholi. Krok po kroku otrzymujemy wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i przygotowania między innymi najróżniejszych: likierów, win, wódek czy owoców i ziół w alkoholu. Książka zawiera również przepisy na ciekawe dania, których smak wzmocniono alkoholem. Są to oryginalne dania obiadowe oraz desery. Opracowanie potwierdzono wiedzą i doświadczeniem mnichów cysterskich, którzy wiele z opisanych w książce alkoholi wymyślili. Odbiorcy - wszyscy, którzy interesują się destylacją i aromatyzacją alkoholi - ci, którzy szukają receptur na różnego rodzaju nalewki - osoby, które chcą zaczerpnąć wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i samego przygotowania nalewek Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - zawiera wszelkie informacje dotyczące produkcji alkoholi - każdy z wymienionych etapów destylacji czy aromatyzacji opatrzony jest obszerną notką - możemy poznać historię i prawo związane z alkoholami - to olbrzymi wybór receptur na nalewki - dodatkowo zamieszczono przepisy na różnego rodzaju dania obiadowe i desery z alkoholem
28% rabatu
18,00
25,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Jak wzmocnić serce. Wskazówki i przepisy
U ponad połowy osób powyżej 35 roku życia, lekarze rozpoznają pierwsze objawy chorób układu sercowo – naczyniowego. Choroby te rozwijają się nie tylko z powodu złego odżywiania, nadciśnienia czy podwyższonego cholesterolu ale przede wszystkim z niedoleczonych przewlekłych stanów zapalnych organizmu. Dr Colbert w prosty i przystępny sposób wyjaśnia mechanizmy ich powstawania oraz podpowiada, jak rozpoznać pierwsze objawy choroby wieńcowej i miażdżycy, które w konsekwencji przyczyniają się do udarów i zawałów serca. Zachęca też do prowadzenia zdrowego trybu życia i odżywiania, które wspomogą pracę serca i całego organizmu. W tym celu, zespół ekspertów przygotował zbiór prostych przepisów na smaczne dania, które ułatwią zmianę nawyków żywieniowych na lepsze i zdrowsze.
23% rabatu
7,74
9,99 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia PRL-u w Chicago
Czesław radzi jak smacznie gotować, robić pyszne szynki, kiełbasy oraz salcesony. Rozdział pierwszy: zupy, sałatki, jarzyny na ciepło i zimno, chleby, chlebki i bułeczki, makarony, pierogi, zapiekanki, przystawki, mięso, ryby, ciasta i desery. Rozdział drugi: wędliny - produkcja własna.
29% rabatu
39,76
56,00 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
278
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka