nowość
Okładka książki Zdrowa kuchnia. Dania Dietetyczne
Jeśli przywiązujesz dużą wagę do prawidłowej diety, ta książka – będąca swoistą encyklopedią najzdrowszych produktów – jest przeznaczona właśnie dla Ciebie!Przedstawiamy lekkie i odżywcze potrawy, które z pewnością zasmakują całej rodzinie. Są to dania na bazie warzyw, owoców, kasz, a także ryb i chudego mięsa. Przepisy uzupełniają cenne informacje o walorach odżywczych i zdrowotnych składników.Jesteśmy przekonani, że z tą książką gotowanie zdrowych posiłków stanie się łatwe i przyjemne.
35% rabatu
32,66
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Kuchnia polska
Ponad 1000 dokładnie sprawdzonych przepisów na potrawy, które z łatwością można przygotować z dostępnych na rynku produktów.A wszystko opisane krok po kroku, aby gotowanie mogło być relaksem i przyjemnością.
28% rabatu
12,31
16,99 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Domowe wędliny tradycyjne oraz sous vide
Robert Winckiewicz, dobrze już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na nowe pyszne i zdrowe produkty.W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów czytelnik znajdzie opis coraz bardziej popularnej obróbki mięsa metodą sous vide. Jest ona zazwyczaj stosowana przez szefów kuchni renomowanych restauracji. Zaadaptowana została na potrzeby domowych wędlin, aby były jeszcze znakomitsze.
28% rabatu
28,91
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Okładka książki 21 dni, aby się odrodzić
W książce opisano trzytygodniowy proces pozwalający zregenerować siły mentalne, emocjonalne i fizyczne. Zmiany, jakie nastąpią w nas po 21 dniach odnowy, sprawią, że poczujemy się młodsi, zdrowsi i bardziej radośni. Wypracowane dobre nawyki zwiększą naszą szansę na długie życie, pełne sił witalnych. Metodę opracował Franco Berrino, znany lekarz i ekspert od odżywania się, razem z Danielem Lumerą, międzynarodowym autorytetem w zakresie medytacji, i Davidem Marianim, trenerem aktywizującym osoby prowadzące siedzący tryb życia do zrównoważonej poprawy nawyków. Na proces odnowy składa się zarówno zbiór codziennych, praktycznych rytuałów, receptury potraw, ćwiczenia fi zyczne i duchowe, jak również wiedza, natchnienie oraz samoświadomość. 21 dni wieńczy odnowa ciała i umysłu. Według badań naukowych i starożytnej wiedzy trzy tygodnie to czas niezbędny do nabrania nowych zwyczajów, zmiany stylu życia i zapewnienia sobie długiego życia w zdrowiu. Dojrzałe lata obfitujące w zdrowie i pogodę ducha nie są - w zdecydowanej większości - kwestią szczęścia czy przypadku, ale świadomym wyborem, którego może dokonać każdy z nas, bazując na prostych, codziennie podejmowanych, odpowiedzialnych decyzjach. Mądre wybory, przekładające się na nasze zdrowie, są także kwestią sprawiedliwości pokoleniowej - sprawna i pogodna starość nie czyni nas ciężarem dla naszych dorosłych dzieci, pozwalając im cieszyć się swoją młodością oraz czerpać radość i inspirację z dobrych relacji z dojrzałymi rodzicami. Jak sprawić, by organizm maksymalnie wykorzystywał swój potencjał odnowy fizycznej oraz jak odzyskać - jeśli potrzeba - utraconą równowagę psychiczno-duchową? Wraz z lekturą, stanowiącą wyprawę ku zmianom, otrzymamy konkretne odpowiedzi i poczynimy ważne kroki do pozyskania harmonii fizjologiczno-mentalnej.
28% rabatu
35,50
49,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Wegetariańskie dania 101 sprawdzonych przepisów
Dzięki łatwym przepisom nawet najbardziej zabiegani Czytelnicy będą w stanie przyrządzić pyszne, świeże, domowe posiłki. Każdy przepis podaje zrozumiałe instrukcje, wartość odżywczą potrawy oraz jej kolorowe zdjęcie. Śmiało można zabierać się do gotowania!
28% rabatu
13,62
18,80 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Okładka książki Zielona uczta. Wiosna, lato
Zielona uczta. Wiosna, lato
Autor: Slater Nigel
Wydawca: Filo
wysyłka: 48h
Coś wspaniałego! – Nigella Lawson "Zielona uczta: wiosna, lato" to nowy zbiór apetycznych przepisów w duchu bestsellerowej książki "Jedz. Mała księga szybkich dań" Nigela Slatera. Ponad 110 pomysłów na wiosenne i letnie warzywne dania we wszelkich odmianach. Prawie każde przygotujesz w 30 minut.
28% rabatu
36,22
49,99 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Keep It Vegan - Octopus Publis
Keep It Vegan - Octopus Publis
16% rabatu
75,16
89,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Cider Made Simple: All About Y
Cider Made Simple: All About Y
16% rabatu
58,27
69,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Warzywa. Wpływ warzyw na nasze zdrowie
Poznaj właściwości lecznicze warzyw, a także ich zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Znajdziesz tu również informacje na temat tego, jak zdrowo się odżywiać, jak właściwie przygotowywać dania z warzyw, jakie są najlepsze metody przetwarzania warzyw, jaka jest rola błonnika. Poradnik skierowany jest do każdego, kto chce zadbać o swoje zdrowie i pragnie uważniej przyjrzeć się codziennej diecie.
40% rabatu
2,94
4,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Biały głód
Dr n. farm. Piotr Kaczmarczyk, autor książki zatytułowanej Biały głód, podejmuje niezwykle ważną tematykę dotyczącą niedożywienia i żywienia pacjentów w szpitalach. Prawidłowo ordynowane i planowane zgodnie z wymogami leczenia żywienie przyspiesza rekonwalescencję pacjentów. W swojej książce autor pisze także o kluczowym znaczeniu skutecznej opieki żywieniowej, w tym współpracy specjalistów z różnych zawodów medycznych, dla zdrowia pacjenta.
11% rabatu
32,20
36,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Wegańska kuchnia na co dzień
Richa Hingle, autorka bestsellerowej Wegańskiej kuchni indyjskiej, wraca z kolejną odsłoną kuchni wegańskiej, tym razem w wydaniu międzynarodowym. Znajdziemy tu nie tylko przepisy na przesycone smakami i aromatami wspaniałe sosy, lecz także inspirujące pomysły na pełnowartościowe posiłki. Potrawy przedstawione w tej książce charakteryzują się pełnią smaku, łatwością wykonania oraz możliwością przygotowania z nieuczulających składników. Koniecznie trzeba spróbować niesamowitych curry, sycących casserole oraz hitu ostatnich czasów – wegańskich burgerów. Znajdziemy tu również: • jednogarnkowe danie z makaronem i masłem orzechowym • ryż smażony w zielonym curry • chrupiącego kalafiora w sosie kung pao • burgery z ciecierzycy i chlebowca • pizzę szpinakową z sosem alfredo • fudge o smaku tiramisu
35% rabatu
38,62
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Medium Raw
Medium Raw
Wydawca: Bloomsbury
wysyłka: 48h
A lot has changed since Kitchen Confidential - for the subculture of chefs and cooks, for the restaurant business-and for Anthony Bourdain. Medium Raw explores these changes, moving back and forth from the author's bad old days to the present. Tracking his own strange and unexpected voyage from journeyman cook to globe-travelling professional eater and drinker, Bourdain compares and contrasts what he's seen and what he's seeing, pausing along the way for a series of confessions, rants, investigations, and interrogations of some of the most controversial figures in food. And always he returns to the question: `Why cook?' Or the harder one to answer: `Why cook well?' Beginning with a secret and highly illegal after-hours gathering of powerful chefs he compares to a Mafia summit, Bourdain, in his distinctive, no-holds-barred style, cuts to the bone on every subject he tackles.
16% rabatu
49,83
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Whiskey America
Whiskey America
Wydawca: Octopus
wysyłka: 48h
What can we expect from the best whiskey producers in America today? Whiskey America showcases some of the most exciting new styles of whiskey and why they are so special. With fascinating interviews with some of the leading characters in the recent distilling revolution, this absorbing book relates the stories of how successful lawyers, doctors and city slickers made the life-changing decision to turn their backs on conventional careers to pursue the 'good life' of making spirits in the most far-flung outreaches of America. And thank goodness they did, because this new generation of distillers not only customized conventional whiskey styles but also invented new ones never seen before. Whiskey America investigates how best to enjoy the new whiskies - in cocktails, with food, mixed or straight - and looks forward to where these exciting American spirits are going next.
16% rabatu
108,94
129,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Gin: The Manual
Gin: The Manual
Autor: Broom Dave
Wydawca: Octopus
wysyłka: 48h
You could not write a more sophisticated book or pack more detail onto each page...it is rocket science impressive'Huffington PostIn recent years, gin has shed its old-fashioned image and been reborn as a hot and hip spirit. The number of brands grows every day and bartenders - and consumers - are now beginning to re-examine gin as a quality base spirit for drinks both simple and complex. Now, with more brands available than ever before, it is the time to set out what makes gin special, what its flavours are and how to get the most out of the brands you buy. With this book as your guide, discover:- How gin is made- What a botanical is and how they impact a gin's flavour- What the difference between Dutch, London, Scottish, Spanish and American gins is- How you drink them to maximise your pleasure- Whether there is life beyond the gin & tonic (yes!)The body of the book covers 120 gins which Dave has tested four ways - with tonic, with lemonade, in a negroni and in a martini - and then scored. In addition, each gin is categorised according to an ingenious flavour camp system, which highlights its core properties and allows you to understand how you can best drink it, and therefore enjoy it.
16% rabatu
66,72
79,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Oz Clarke's World of Wine: Wines Grapes Vineyards
Oz Clarke is recognized the world over as one of the leading experts on wine and this new book, Oz Clarke's World of Wine, is an entertaining yet authoritative guide to the world of wine that has grown out of all recognition in the last 20 years. The book covers all you need to know about Oz's favourite wines, grapes and top vineyards and wine regions. In his trademark lively and opinionated prose, Oz takes the reader on a 'grand tour' of the great wine regions of the world, explaining the flavours behind different wines and how to find the wine you want, from Vancouver Island in the west to the coast of China in the east. He will inspire the reader to be adventurous in his choices of wines to drink and to make the best of the wonderful world of wine. Illustrated with photographs of stunning wine landscapes and detailed, maps of key wine countries and regions, this book illustrates and explains the vital connections between wine and its landscape. Fundamental to the understanding of wine is a sense of place - knowing which country, which region, which hillside and which vineyard a wine comes from adds enormously to the pleasure of drinking it.
16% rabatu
125,83
149,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Root and Leaf Big, bold vegetarian food
Harris's strength is in providing recipes to feed a crowd, from shareable salads to loaded, sticky-fingered flat-breads. This is vegetarian food but not as we know it' - the Daily TelegraphIn this exciting book they take centre stage as Rich Harris explores the many ways of using them, including pickling, smoking and fermenting, alongside the more traditional roasting and braising. As a chef and committed carnivore, Rich's use of vegetables focuses on flavour, bringing out the natural tastes of vegetables and playing with complementary textures and qualities. His creative and delicious recipes include Miso Glazed Pumpkin, Gnocchi with Caponata and Burrata Cream, as well as Celeriac Rice Pudding with Bramble Compote. Perfect served alone, as a side dish or part of a collection of vegetarian small plates, Rich's recipes show you how to celebrate vegetables in their delicious and varied glory.
16% rabatu
83,61
99,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Orange Blossom and Honey
Orange Blossom & Honey is a culinary journey across Morocco, from the souks of Marrakesh, through the Sahara, and onto the blustery shores of the Atlantic coast. In researching this book, John travelled into the heart of the High Atlas Mountains to learn the secrets of traditional lamb barbecue, then journeyed north, through the city of Fes, where the rich dishes of the Imperial Courts are still prepared in many homes. From here he continued on to the Rif Mountains, where rustic recipes are made with the freshest seasonal produce. From Moroccan-style paella, cooked in the painted town of Chefchaouen, to stuffed Berber breads baked in the hot desert sands, John has discovered the real food of the country, learning from the locals to reveal little-known dishes, which he then gives his modern twist. The chapters include Streetfood, Salads & Vegetables, Meat & Poultry, Seafood, Tagines and Desserts, plus there is a section of spice mixes and marinades from chermoula to harissa. With mouthwatering recipes, breath-taking location photography and John's infectious enthusiasm, this is an essential addition to every cook's collection.
16% rabatu
83,61
99,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Summers Under the Tamarind Tree
Winner 'Best First Book' - Gourmand World Cookbook Awards 2016Summers Under the Tamarind Tree is a contemporary Pakistani cookbook celebrating the varied, exciting and often-overlooked cuisine of a beautiful country. Former lawyer-turned-food writer and cookery teacher Sumayya Usmani captures the rich and aromatic pleasure of Pakistani cooking through more than 100 recipes as she celebrates the heritage and traditions of her home country and looks back on a happy childhood spent in the kitchen with her grandmother and mother. While remaining uniquely its own, Pakistani food is influenced by some of the world's greatest cuisines. With a rich coastline, it enjoys spiced seafood and amazing fish dishes; while its borders with Iran, Afghanistan, India and China ensure strong Arabic, Persian and varied Asian flavours. Experience the wonderful flavours of Pakistan with:Aloo ki bhujia (spicy potatoes with nigella seeds and fenugreek)Hyderabadi-style samosas, filled with red onion, mint and green chilliSweet potato and squash parathasAttock chapli kebab (mince beef flat kebab with pomegranate chutney)Cardamom and coconut mattha lassi, and many more sensational recipes. Learn to cook some of the rich, varied and delicious Pakistani dishes with this beautiful showcase of the exotic yet achievable recipes of Pakistan.
16% rabatu
100,50
119,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Okładka książki Kawa. Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie
Drugie wydanie chętnie kupowanej książki o aromatycznym napoju, którym większość z nas rozpoczyna dzień. Podobno w żyłach lekarzy płynie kawa, programiści zamieniają kofeinę w kod, a technicy laboratoryjni rodzą się z kubkiem kawy w dłoni. Kawa to najpopularniejszy napój na świecie. Wielu z nas nie może bez niej żyć: niektórzy zadowalają się rozpuszczalną zalewaną wrzątkiem, inni nie mogą się obyć bez ekspresu do kawy, są też i tacy, którzy weszli na wyższy poziom wtajemniczenia i przepadają za arabicą z chemexa. Z tej książki dowiesz się, co naprawdę przyciąga nas do kawy, co wpływa na jej smak, czym jest sensoryka i cupping. Podpowiemy, jak znaleźć tę odpowiednią, ulubioną, jedyną oraz wyjaśnimy, na czym polegają alternatywne sposoby parzenia i jakie są ich supermoce. Jeśli nudzi cię już twoja mała czarna lub chcesz poznać lepiej swój obiekt pożądania, zapraszamy w podróż do świata specialty coffee, papierowych filtrów i Trzeciej Fali Kawy. Oto obowiązkowa pozycja na półce każdego kawosza.
31% rabatu
34,72
49,99 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Potrawy z kasz i mąki
Reprint broszurki z 1931 roku, zawierający przepisy na dania mączne ( np. klusków, pierogów, makarony), potraw z różnych kasz polskich i zagranicznych oraz ryżu. Jak pisze sama autorka "zstępując z wyżyn poezji do nizin prozy życia codziennego, należy kaszę wprowadzić do jadłospisów dzieci, osób starszych i o słabszem trawieniu, gdyż jest nie tylko nadzwyczaj pożywna, łatwostrawna, lecz, odpowiednio przyrządzona, również bardzo smaczna."
28% rabatu
13,04
18,00 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
302
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka