DOBRA KUCHNIADobra kuchnia. Kuchnia klasztorna Dragon
Autor:
Krzysztof Żywczak
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
W powszechnym mniemaniu kuchnia klasztorna uchodzi często za synonim kuchni staropolskiej, mocno zakorzenionej w naszej tradycji kulinarnej, odwołującej się do wielowiekowych doświadczeń mistrzów patelni i kadzidła. Dla opatów i opatek zdro
41% rabatu
17,80 zł
29,95 zł
niedostępny
Dobra kuchnia. Polska kuchnia regionalna Dragon
Autor:
Andrzej Fiedoruk
Iwona Czarkowska
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy, albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki regionu, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także d
32% rabatu
20,50 zł
29,95 zł
niedostępny
Dobra kuchnia. Tradycyjna kuchnia polska Dragon
Autor:
Opracowanie Zbiorowe
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
Tradycyjna kuchnia polska - to zestaw 202 różnorodnych przepisów kulinarnych na dania przygotowane według starych receptur, doprawianych przyprawami, które goszczą w kuchni polskiej od wieków. Każdy amator gotowania znajdzie w tym zestawie
45% rabatu
19,22 zł
34,95 zł
niedostępny
Podlasie to tereny, które czas naznaczył burzliwą historią. Przez wieki był to teren sporny państw ościennych, stąd tradycyjna kuchnia bogata jest w obce wpływy. Zwyczaje litewskie, białoruskie czy tatarskie pozostawiły w menu Podlasian wie
45% rabatu
4,94 zł
8,99 zł
niedostępny
Dobra kuchnia. Domowy wyrób masło sery jogurty
Autor:
Marta Szydłowska
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
Samodzielny wyrób masła, serów oraz jogurtów jest możliwy i nie wymaga- wbrew pozorom - dużych nakładów finansowych. Wystarczą dobre chęci, świeże mleko iksiążka Masło, sery, jogurty. Domowywyrób.Publikacja krok po kroku poprowadzi niezapra
43% rabatu
3,39 zł
5,99 zł
niedostępny
Czy możliwe jest ugotowanie obiadu dla trzech osób za niecałe 10 zł? Okazuje się, że tak. I wbrew temu, co można by pozornie sądzić, nie muszą to być posiłki monotonne i pozbawione wartości odżywczych. Zaprezentowane w książce zestawy dań z
44% rabatu
5,63 zł
9,99 zł
niedostępny
Kresy Wschodnie zamieszkiwali przybysze z krajów wschodnich. Znalazło to odzwierciedlenie w kuchni tych regionów, która łączy inspiracje ukraińskie, litewskie, rosyjskie czy białoruskie. Mocnym śladem odcisnęły się także specjały kuchni sta
41% rabatu
3,56 zł
5,99 zł
niedostępny
Regionalna sztuka kulinarna w Polsce przez lata ulegała wielu wpływom. Nie inaczej rzecz miała się z odchodzącą powoli w zapomnienie, choć niezwykle wartościową, kuchnią kaszubską. Wyraźnie widoczne jest tutaj oddziaływanie Niemców i Szwedó
41% rabatu
3,56 zł
5,99 zł
niedostępny
Dzięki regionalnemu zróżnicowaniu polska kuchnia nabiera niepowtarzalnego charakteru. Tradycyjne potrawy z różnych zakątków kraju przeplatają się i uzupełniają. Dotyczy to również kuchni mazurskiej, która łączy w sobie kulinarne tradycje Li
43% rabatu
3,39 zł
5,99 zł
niedostępny
W polskiej tradycji kulinarnej zupa ma swoje stałe miejsce. Ożywione kontakty z innymi krajami sprawiły, że przez wieki jej skład znacznie się ubogacał. W XVII wieku Polacy znali ponad dwieście przepisów na te pyszne dania. Zupy mogą być pr
43% rabatu
17,05 zł
29,95 zł
niedostępny
Chleb domowy wypiek / Gotowanie na parze / Wędliny domowy wyrób / Kuchnia polska Zimowe gotowanie
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
Pakiet składa się z 4 książek:
"Chleb domowy wypiek":
Zgromadzone w książce wiadomości pomogą zaznajomić się z zasadami i recepturami wypieku różnych rodzajów pieczywa. A dla cierpliwych i pilnych Czytelników najlepszą nagrodą będzie cudow
75,00 zł
niedostępny
Na naszych stołach królują aromatyczne dania mięsne, wybornie przyrządzone ryby, smakowite wariacje specjałów mącznych oraz kuszące desery, ciasta i ciasteczka. Ich naturalnym dopełnieniem są trunki i napoje, które zależnie od potrzeby rozg
45% rabatu
30,48 zł
54,95 zł
niedostępny
Monotonia w kuchni jest niemal grzechem. Podawanie rosołu w każdą niedzielę zniechęci nawet zagorzałych wielbicieli tej zupy. Sztuką jest przygotowanie zaskakującego i różnorodnego jadłospisu na każdy dzień, unikając powtarzania potraw, z c
41% rabatu
20,78 zł
34,95 zł
niedostępny
Dobra kuchnia. Domowy wypiek chleba TW Dragon
Autor:
Andrzej Fiedoruk
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
Nie sposób stwierdzić, kto i kiedy upiekł pierwszy chleb. Wiadomo, że rzemiosło piekarskie doskonale opanowali starożytni Egipcjanie. Od tej pory chleb jest składnikiem naszych posiłków każdego dnia. Wzrost popularności domowego wypieku chl
44% rabatu
16,84 zł
29,95 zł
niedostępny
Dobra kuchnia. Kuchnia staropolska Dragon
Autor:
Iwona Czarkowska
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
Specyfika polskiego jadła różnicowała się wraz z napływem obcokrajowców. Swoją obecność najwyraźniej zaznaczyły kuchnie: rosyjska, niemiecka, żydowska, francuska i litewska. Mimo wielu przemian, na polskich stołach zawsze dominowały jednak
41% rabatu
3,56 zł
5,99 zł
niedostępny
Miód ze względu na wysoką zawartość składników odżywczych jest niezwykle cenną substancją. Dlatego właśnie często przy stanach wyczerpania czy choroby w pierwszym rzędzie sięgamy po produkty pszczelego pochodzenia. Dlaczego więc nie spożywa
41% rabatu
3,56 zł
5,99 zł
niedostępny
Tradycja miodosytnictwa, czyli produkcji miodów pitnych, na polskich terenach sięga czasów średniowiecza. Ten pszczeli trunek zagościł na stołach jako łatwo dostępny alkohol, a ciągle udoskonalany zdobywał coraz szersze grono amatorów. Kied
40% rabatu
3,62 zł
5,99 zł
niedostępny
Kuchnia śląska ulegała rozmaitym wpływom. O jej dzisiejszym kształcie w największym stopniu zdecydowały tradycje: polska, niemiecka, czeska i austriacka. Wśród wielu potraw z tego regionu najbardziej charakterystyczne pozostają rolady, klus
45% rabatu
3,84 zł
6,99 zł
niedostępny
Podstawą góralskiego jadłospisu były niegdyś potrawy przyrządzane z tego, w co obrodziło gospodarstwo. Prawdziwy góral nie potrafił obejść się bez ziemniaków, z których gospodynie wyrabiały kilkanaście rodzajów klusek, bez kiszonej kapusty,
41% rabatu
3,56 zł
5,99 zł
niedostępny
Pasztet to potrawa przyrządzona ze zmielonego mięsa, podrobów, boczku, słoniny, warzyw, grzybów, ryb, sera, a nawet owoców. Podaje się ją na ciepło lub zimno, jako apetyczną przystawkę lub pożywne danie obiadowe. Wspaniale smakuje z sosami
41% rabatu
3,56 zł
5,99 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|