Dobra kuchnia. Polska kuchnia regionalna Dragon
Autor:
Andrzej Fiedoruk
Iwona Czarkowska
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788362976386
EAN:
9788362976386
oprawa:
Twarda
format:
16.5x24.0cm
język:
polski
Seria:
DOBRA KUCHNIA
liczba stron:
240
rok wydania:
2012
(0) Sprawdź recenzje
32% rabatu
20,50 zł
Cena detaliczna:
29,95 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,50 zł
Opis produktu
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy, albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki regionu, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.W książce zamieszczono przepisy charakterystyczne dla siedmiu polskich regionów kulinarnych. Dzięki nim, niezależnie od miejsca zamieszkania, każdy będzie mógł poczuć w domu ulubione smaki wybranej kuchni regionalnej. Dania są bardzo zróżnicowane: od zupełnie prostych i łatwych do przyrządzenia, aż po bardziej wykwintne, które potrafią zaspokoić nawet najbardziej wyszukane podniebienia każdy znajdzie coś dla siebie. Poszczególne rozdziały są opatrzone obszernym wstępem, pokazującym tło historyczne i kulturowe oraz przybliżającym specyfikę danego regionu.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|