Dobra kuchnia. Kuchnia mazurska
Autor:
Łukasz Fiedoruk
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788362976201
EAN:
9788362976201
oprawa:
Miękka
format:
13.5x21.0cm
język:
polski
Seria:
DOBRA KUCHNIA
liczba stron:
48
rok wydania:
2012
(0) Sprawdź recenzje
43% rabatu
3,40 zł
Cena detaliczna:
5,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,40 zł
Opis produktu
Dzięki regionalnemu zróżnicowaniu polska kuchnia nabiera niepowtarzalnego charakteru. Tradycyjne potrawy z różnych zakątków kraju przeplatają się i uzupełniają. Dotyczy to również kuchni mazurskiej, która łączy w sobie kulinarne tradycje Litwy, Niemiec, Rosji i Polski. Co podaje się na stoły Mazurów? Czym ich kuchnia różni się od kulinariów serwowanych w innych częściach kraju? Czy mazurek pochodzi z Mazur? Odpowiedzi na te i inne pytania zostały zawarte w prezentowanej książce. Kuchnia mazurska to zbiór najpopularniejszych receptur z tego regionu, wśród których nie może zabraknąć przepisów na zupy rybne, dania z dziczyzny oraz przetwory z warzyw i owoców. Na liście tradycyjnych produktów mazurskich znajdziemy także mleko zsiadłe, ser salami mazurski i sękacz mazurski. Warto skosztować smaków z północy.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|