Edukacja zdrowotna i dietetyczna w walce z..
Autor:
Kobylańska Aleksandra
Wydawca:
Impuls
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-8095-887-6
EAN:
9788380958876
oprawa:
Miękka
format:
235x160 mm
liczba stron:
114
rok wydania:
2020
(1) Sprawdź recenzje
34% rabatu
19,70 zł
Cena detaliczna:
30,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,66 zł
Opis produktu
Zapraszamy do nowości wydawniczej Impulsu autorstwa Aleksandry Kobylańskiej pt. Edukacja zdrowotna i dietetyczna w walce z nowotworami a w niej znajdziecie porady, przepisy filozofia diety śródziemnomorskiej, przegląd wybranych chorób nowotworowych (objawy, diagnostyka) i wiele więcej...
a co o publikacji pisze w swojej recenzji dr hab. inż. Marek Królikowski, prof. PW Ciekawe porady i wskazówki, zbilansowane przepisy przedstawione przez Autorkę to najlepszy i naturalny suplement diety dla naszego ciała i pozytywnego stanu psychicznego. Książka Aleksandry Kobylańskiej porusza wiele aspektów psychologiczno-pedagogiczno-dietetycznych, które z jednej strony przybliżają tematykę związaną z chorobami nowotworowymi, przedstawiając przyczyny ich powstawania, a z drugiej wskazują kierunek, jak zdrowo żyć, jak dobrze czuć się fizycznie i psychicznie, jak wzmacniać swój organizm, odporność przez odpowiednią dietę w świecie pełnym chemii, zanieczyszczeń i przetworzonego jedzenia. Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Tym razem praktyczna i teoretyczna wiedza autorki Pani Aleksandry Kobylańskiej posłużyła jej, aby mogła podzielić się nią w najnowszej kulinarnej książce pt'' Edukacja zdrowotna i dietetyczna w walce z nowotworami', w której to główną swoją uwagę skupiła na tym, jak można, się zdrowo odżywiać stosując do przyrządzanych dań przyprawy, zioła, zajadając warzywa i owoce, które są źródłem bogactwa witamin w walce z chorobami nowotworowymi.
Zapoznając, się z główną treścią tej książki dowiemy się, czym jest pojęcie słowa nowotwór, jak jest on diagnozowany, leczenie nowotworów, przegląd wybranych nowotworów. Żywienie antynowotworowemu poświęciła szczególną uwagę, a w tym udzieliła 14 porad, które uważam, że zostały przez nią słusznie zauważone. Nie zawsze mamy możliwości i czas, aby je, stosować na co dzień chroniąc nasz organizm od negatywnych skutków ubocznych naszego dotychczasowego odżywiania się. Autorka posługując, się zrozumiałym językiem w tej książce wyjaśnia, na jakich zasadach działa filozofia diety śródziemnomorskiej, a w tym zasady diety śródziemnomorskiej. Ciekawym zagadnieniem godnym zwrócenia uwagi są również produkty o działaniu antynowotworowym, a w tym owoce, warzywa. Nie ma nic trafnie dobranego do całości książki, jak zaproponowane przez autorkę Panią Aleksandrę Kobylańską przepisy, które posłużą korzystnie każdemu z nas, gdyż uważam, że są one łatwe w ich przygotowaniu. Do tej pory nie były mi znane, ale zaskoczą one nie jednego smakosza lubiącego zdrowo się odżywiać. Przykłady dań, które warto, wykonać są, następujące: makaron ze świeżym szpinakiem, sałatka z jajkiem i szpinakiem, sałatka z fetą, curry warzywne, placki z siekanej piersi kurczaka, sałatka lazur z winogronami, chłodnik ogórkowy, krem brokułowy, kanapki z twarożkiem, jogurt naturalny z dodatkami, panini z mozzarellą, sałatka owocowa, omlet owsiany z żurawiną, owsianka z pomarańczą i gorzką czekoladą. Uważam, że podjęty główny temat przez autorkę został opracowany bardzo dobrze pod każdym względem. Warto jest dbać o własne zdrowie, a dzięki tej książce wiedza na temat edukacji zdrowotnej będzie stanowiła doskonałe jej uzupełnienie. Polecam przeczytać tę książkę. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|