Gleboznawstwo
Hodowla zwierząt
Leśnictwo
Myślistwo i rybołówstwo
Przetwórstwo spożywcze
Uprawa roślin
![]()
Książka jest obszernym i całościowym opracowaniem zagadnień związanych z zastosowaniem izotopów azotu w badaniach gleboznawczych i chemiczno-rolniczych, została napisana przy wykorzystaniu ponad 1000 cytowanych pozycji bibliograficznych.
19% rabatu
35,55 zł
44,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,55 zł
![]()
Pierwsze profesjonalne opracowanie, w którym zarządzanie jakością żywności zostało przedstawione w ujęciu technologiczno-menedżerskim. Głównym elementem tego ujęcia jest nowoczesne zastosowanie technologicznych i menedżerskich teorii jakośc
21% rabatu
30,73 zł
39,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,73 zł
![]()
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczn
19% rabatu
43,63 zł
54,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,63 zł
![]() Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odp.
Autor:
Olszewski Adam
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: ?Te
19% rabatu
59,78 zł
74,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 59,78 zł
![]()
Podręcznik o zwierzęcych zasobach morza wykorzystywanych do produkcji żywności, przeznaczony dla studentów, doktorantów, towaroznawców, producentów żywności oraz dla wszystkich czytelników pragnących pogłębić swoją wiedzę z tego zakresu.
19% rabatu
35,55 zł
44,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,55 zł
![]()
W podręczniku przedstawiono najnowsze zagadnienia związane z dynamicznym rozwojem niektórych kierunków biochemii, m.in. Genetyki molekularnej i modyfikacji genetycznej organizmów.
24% rabatu
47,21 zł
62,48 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,21 zł
![]()
Książka dotyczy poprawnej realizacji procesów i operacji biotechnologicznych, a przede wszystkim optymalizacji oraz doboru warunków technicznych i technologicznych decydujących o jakości gotowych bioproduktów.
26% rabatu
62,19 zł
84,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 62,19 zł
![]()
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę
24% rabatu
46,80 zł
61,95 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,80 zł
![]()
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoust
24% rabatu
51,37 zł
68,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,37 zł
![]()
Prezentujemy książkę o emulgatorach - środkach powierzchniowo czynnych, mających wielkie znaczenie w produkcji żywności. W publikacji omówiono m. in.: surfaktanty, jako związki amfofilowe; tworzenie i stabilizację emulsji; mikroemulsje; for
19% rabatu
35,55 zł
44,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,55 zł
![]() Chemia Żywności 3. Odżywcze i Zdrowotne właściw.
Autor:
Praca zbiorowa
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet zycie człowieka.
24% rabatu
34,11 zł
45,15 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,11 zł
![]()
Niniejszy tom 2 obejmuje zagadnienia:
- charakterystyka sacharydów, lipidów, białek
- właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów
- chemiczne i biochemiczne przemiany skła
24% rabatu
34,89 zł
46,20 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,89 zł
![]() Chemia Żywności 2. Sacharydy, Lipidy i Białka
Autor:
Praca zbiorowa
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet zycie człowieka.
24% rabatu
34,11 zł
45,15 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,11 zł
![]() Koncepcje i metody zarządzania zasobami leśnymi
Autor:
Nogalski Bogdan
Klisz Sebastian
Wydawca:
CeDeWu
wysyłka: niedostępny
Zmiany w modelu zarządzania zasobami leśnymi zapoczątkowane zostały w Europie pod koniec ubiegłego wieku. Ze względu na różnorodność czynników strukturotwórczych powstałe przedsiębiorstwa leśne posiadają różne rozwiązania organizacyjno-praw
28% rabatu
32,98 zł
46,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,98 zł
![]()
Książka ta powstała w odpowiedzi na prośby wielu miłośników sadownictwa. O tego rodzaju opracowanie, wyczerpująco opisujące wszystkie prace: od sadzenia po przechowywanie owoców, dopominali się również ci, którzy opiekują się swoimi przydom
38% rabatu
17,89 zł
29,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,89 zł
![]() Fizjologia roślin sadowniczych strefy umiarkowanej tom 2
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Kolejny tom nowoczesnego podręcznika fizjologii roślin sadowniczych.
W tomie 2 omówiono:
· rozwój owocu
· oddychanie
· zastosowanie bioregulatorów do kontroli wzrostu i owocowania drzew
· spoczynek roślin i jego związki z kwitnieniem
· odp
22% rabatu
80,90 zł
104,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 80,90 zł
![]()
W tym poradniku znajdują się wszystkie wiadomości potrzebne do zapewnienia zdrowia drzewom i krzewom ozdobnym oraz uzyskania pięknego kwitnienia. Są tu podane najlepsze metody zapobiegania i zwalczania chorób i szkodników.
32% rabatu
20,25 zł
29,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,25 zł
![]()
Wieś zmienia się, ewoluuje. Co znaczy dzisiaj, na początku XXI wieku? Zastanawia się nad tym kilkanaście osób, znakomitych znawców problemu, przedstawicieli różnych dyscyplin: antropologii kulturowej, architektury, demografii, ekonomii, geo
28% rabatu
21,10 zł
29,40 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,10 zł
![]()
Celem niniejszego tomu jest rozważenie wybranych kwestii dotyczących intensywnych zmian zachodzących na polskiej wsi. Punktem odniesienia uczyniono pierwszą dekadę nowego stulecia naznaczoną m. in. przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej
39% rabatu
19,14 zł
31,50 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,14 zł
![]() Przyrodnicze wykorzystanie odpadów
wysyłka: niedostępny
Niniejszy podręcznik stanowi próbę usystematyzowania wiedzy dotyczącej możliwości recyklingu materiałów odpadowych w przyrodzie, a szczególnie w rolnictwie. W ostatnich latach problematyka ta jest przedmiotem szeroko zakrojonych badań wskaz
24% rabatu
37,02 zł
49,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,02 zł
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|
|