Zboża. Pożywne i zdrowe
Autor:
U. Haśkiewicz
Wydawca:
Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
wysyłka: 48h
ISBN:
9788374018630
EAN:
9788374018630
oprawa:
oprawa: broszurowa
format:
205x145 mm
liczba stron:
240
rok wydania:
2025
(0) Sprawdź recenzje
29% rabatu
24,71 zł
Cena detaliczna:
34,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,71 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwaZboża stanowią istotny elementem diety wśród konsumentów w Polsce i na świecie. Z tego względu warto przybliżać konsumentom informacje dotyczące możliwości wykorzystania w kuchni, w codziennej diecie, różnorodnych produktów pozyskiwanych z ziaren zbóż. Książka przybliża zalety zarówno najbardziej znanych, jak i mniej znanych zbóż. Znajduje się tu wiele informacji o mało znanych (orkisz, samopsza, płaskurka), które ze względu na swoje doskonałe właściwości odżywcze mogą zyskać wielu zwolenników. Nie brakuje także opisów znanych i popularnych zbóż, przede wszystkim pszenicy, żyta i owsa. Różnorodność na rynku zbóż powiększają także uprawy ekologiczne, które zyskują coraz większą liczbę odbiorców. Czytelnik znajdzie praktyczne podpowiedzi, jakimi informacjami kierować się przy zakupie produktów spożywczych, by kupować zdrowe i pełnowartościowe towary. Znajdują się tu także wskazówki i porady, by w miarę możliwości korzystać z krajowych towarów, spełniających warunki przewidziane odpowiednimi normami.
W książce znajdują się szczegółowe opisy różnych gatunków zbóż z możliwością ich wykorzystania jako składnika zdrowo urozmaicającego dietę, a nawet będącego jego podstawą. Oprócz przepisów z wykorzystaniem produktów wytworzonych z ziaren zbóż czytelnicy znajdą w książce rady, jak przygotować w domowych warunkach produkty kosmetyczne, w których składzie znajdują się ziarna zbóż. Są to informacje, które z pewnością wykorzystają osoby lubiące osobiście przygotowywać maseczki, peelingi itp. Dodatkowym walorem książki jest jej staranne i ciekawe opracowanie graficzne z wykorzystaniem wielu fotografii, które przybliżają czytelnikom wygląd nie tylko potraw z wykorzystaniem ziaren zbóż, ale przede wszystkim zapoznają z roślinami zbożowymi i ich ziarnami. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|