|
Gleboznawstwo
Hodowla zwierząt
Leśnictwo
Myślistwo i rybołówstwo
Przetwórstwo spożywcze
Uprawa roślin
Obecne, piąte i uaktualnione wydanie pozycji Prawo łowieckie. Komentarz ukazuje się zaledwie po dwóch latach od poprzedniego, ale za wznowieniem przemawiają poważne racje merytoryczne spowodowane przede wszystkim: - wejściem w życie z dniem
21% rabatu
66,80 zł
85,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,80 zł
W książce tej w przystępny sposób objaśniono podstawy klasycznej gospodarki stawowej, tradycyjne metody hodowli oraz jej tło naukowo-przyrodnicze. Szczegółowo omówiono wszystkie zagadnienia związane z hodowlą, poczynając od pielęgnacji staw
38% rabatu
24,61 zł
39,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,61 zł
Jeśli prowadzisz małą hodowlę drobiu lub o tym marzysz, ten poradnik jest dla Ciebie! W książce znajdziesz porady na temat:- różnych ras- pomieszczeń, utrzymania i żywienia według aktualnych norm unijnych;- najczęściej występujących chorób;
40% rabatu
9,66 zł
16,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,66 zł
Untitled document Pszczoły moje hobby Chcesz poznać smak prawdziwego miodu? Interesuje Cię niezwykłe społeczeństwo pszczół? Myślisz o własnej pasiece? W każdym razie potrzebujesz tej książki! Dzięki niej poznasz: życie rodziny pszczelej; pr
40% rabatu
15,03 zł
25,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,03 zł
Atlas owadów uszkadzajacych drewno tom 1
Autor:
Dominik Jan
Starzyk Jerzy R.
Wydawca:
Multico
wysyłka: niedostępny
Profesjonalny atlas entomologiczny to cenne źródło wiedzy i niezastąpiona pomoc w pracy dla:
- leśników i pracowników terenowej służby ochrony lasu,
- studentów wydziałów leśnych i technologii drewna,
- konserwatorów mebli i osób zajmującyc
35% rabatu
40,01 zł
62,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,01 zł
Atlas owadów uszkadzajacych drewno tom 2
Autor:
Dominik Jan
Starzyk Jerzy R.
Wydawca:
Multico
wysyłka: niedostępny
Profesjonalny atlas entomologiczny to cenne źródło wiedzy i niezastąpiona pomoc w pracy dla:
- leśników i pracowników terenowej służby ochrony lasu,
- studentów wydziałów leśnych i technologii drewna,
- konserwatorów mebli i osób zajmującyc
35% rabatu
40,01 zł
62,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,01 zł
Człowiek zaprzyjaźnił się z psem przed tysiącami lat, a powód nawiązania tej przyjaźni był bardzo prozaiczny – już od niepamiętnych czasów pies pomagał człowiekowi w zdobywaniu pożywienia, czyli podczas polowań.
W tej bogato ilustrowanej ks
44% rabatu
22,26 zł
39,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,26 zł
GMP GHP i HACCP w hurtowniach i sklepach mięsnych
Autor:
Witkowska Halina
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
W opracowaniu przedstawiono najważniejsze informacje z zakresu systemów jakości dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, tj. GMP/GHP i HACCP, przeznaczone przede wszystkim dla małych hurtowni i sklepów mięsnych. Intencją autorki był
14% rabatu
61,25 zł
71,40 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 61,25 zł
Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Sklep spożywczy
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Od dnia 1 maja 2004 r. kierujący sklepem spożywczym ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Warunkiem wstępnym do opracowania i wdrażania zasad systemu HACCP są zasady dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP/GHP, które
14% rabatu
70,26 zł
81,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,26 zł
Wzorcowa Księga GMP GHP z dokumentacją
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Podstawowym warunkiem wdrożenia skutecznego systemu HACCP jest wcześniejsze wdrożenie i stosowanie zasad dobrej praktyki produkcyjnej GMP i dobrej praktyki higienicznej GHP jako warunku wstępnego wszystkich systemów zapewnienia jakości żywn
14% rabatu
68,59 zł
79,95 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 68,59 zł
Celem opracowania dobrej praktyki higienicznej jest prowadzenie obrotu artykułami spożywczymi w należytych warunkach sanitarnych i higienicznych zapewniających właściwą jakość zdrowotną wprowadzanych do obrotu środków spożywczych. W pierwsz
14% rabatu
64,86 zł
75,60 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 64,86 zł
Poradnik wdrażania HACCP w małych zakładach produkcji, przetwórstwa i obrotu mięsem
Autor:
Witkowska Halina
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Poradnik wdrażania HACCP przeznaczony jest głównie dla małych zakładów zajmujących się produkcją (rzeźnie), przetwarzaniem (przetwórnie) i obrotem produktami mięsnymi (hurtownie, sklepy). Składa się z trzech części, w których zawarto wiele
14% rabatu
81,07 zł
94,50 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 81,07 zł
Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: „tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdz
14% rabatu
54,05 zł
63,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,05 zł
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius)
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) stanowi zbiór norm i standardów dotyczących żywności. Przetłumaczona na język polski część ogólna Kodeksu zawiera Zalecany Międzynarodowy Kodeks Praktyki – Ogólne Zasady Higieny Żywności oraz Załączni
14% rabatu
63,06 zł
73,50 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,06 zł
Dokumentacja sanitarna w transporcie środków spożywczych z komentarzem
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Zgodnie z obowiązującymi przepisami UE przedsiębiorstwo prowadzące działalność w zakresie m.in. dystrybucji żywności jest przedsiębiorstwem spożywczym (zakładem), a każdy taki zakład ma obowiązek prowadzenia swojej działalności zgodnie z za
14% rabatu
22,52 zł
26,25 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,52 zł
Publikacja zawiera katalog zagadnień pozwalających ocenić zakład spożywczy na wielu płaszczyznach i odnoszących się do różnych kwestii, zaczynając od dobrych praktyk produkcyjnych, higienicznych, poprzez wymagania wobec produkcji i produktu
14% rabatu
36,03 zł
42,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,03 zł
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsi
14% rabatu
63,06 zł
73,50 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,06 zł
Pomiary w HACCP Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe
Autor:
Heszen Grzegorz
Rudnik Janusz
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu s
14% rabatu
58,55 zł
68,25 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,55 zł
Bogaty wybór sprawdzonych, dekoracyjnych i wytrzymałych krzewów, bylin i kwiatów ciętych. Zawiera opisy 333 roślin posortowane alfabetycznie według nazw gatunkowych. Najbardziej istotne informacje uzupełnione zostały czytelnymi piktogramami
48% rabatu
15,55 zł
29,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,55 zł
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład produkujący wody i napoje ma obowiązek wdrożenia zasad systemu HACCP. Dobrze opracowane i wprowadzone systemy GMP, GHP, HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowane produkty spełniały
14% rabatu
70,26 zł
81,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,26 zł
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|