Gleboznawstwo
Hodowla zwierząt
Leśnictwo
Myślistwo i rybołówstwo
Przetwórstwo spożywcze
Uprawa roślin
![]()
Człowiek zaprzyjaźnił się z psem przed tysiącami lat, a powód nawiązania tej przyjaźni był bardzo prozaiczny – już od niepamiętnych czasów pies pomagał człowiekowi w zdobywaniu pożywienia, czyli podczas polowań.
W tej bogato ilustrowanej ks
44% rabatu
22,26 zł
39,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,26 zł
![]() GMP GHP i HACCP w hurtowniach i sklepach mięsnych
Autor:
Witkowska Halina
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
W opracowaniu przedstawiono najważniejsze informacje z zakresu systemów jakości dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, tj. GMP/GHP i HACCP, przeznaczone przede wszystkim dla małych hurtowni i sklepów mięsnych. Intencją autorki był
14% rabatu
61,25 zł
71,40 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 61,25 zł
![]() Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Sklep spożywczy
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Od dnia 1 maja 2004 r. kierujący sklepem spożywczym ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Warunkiem wstępnym do opracowania i wdrażania zasad systemu HACCP są zasady dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP/GHP, które
14% rabatu
70,26 zł
81,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,26 zł
![]() Wzorcowa Księga GMP GHP z dokumentacją
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Podstawowym warunkiem wdrożenia skutecznego systemu HACCP jest wcześniejsze wdrożenie i stosowanie zasad dobrej praktyki produkcyjnej GMP i dobrej praktyki higienicznej GHP jako warunku wstępnego wszystkich systemów zapewnienia jakości żywn
14% rabatu
68,59 zł
79,95 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 68,59 zł
![]()
Celem opracowania dobrej praktyki higienicznej jest prowadzenie obrotu artykułami spożywczymi w należytych warunkach sanitarnych i higienicznych zapewniających właściwą jakość zdrowotną wprowadzanych do obrotu środków spożywczych. W pierwsz
14% rabatu
64,86 zł
75,60 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 64,86 zł
![]() Poradnik wdrażania HACCP w małych zakładach produkcji, przetwórstwa i obrotu mięsem
Autor:
Witkowska Halina
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Poradnik wdrażania HACCP przeznaczony jest głównie dla małych zakładów zajmujących się produkcją (rzeźnie), przetwarzaniem (przetwórnie) i obrotem produktami mięsnymi (hurtownie, sklepy). Składa się z trzech części, w których zawarto wiele
14% rabatu
81,07 zł
94,50 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 81,07 zł
![]() Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: „tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdz
14% rabatu
54,05 zł
63,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,05 zł
![]() Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius)
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) stanowi zbiór norm i standardów dotyczących żywności. Przetłumaczona na język polski część ogólna Kodeksu zawiera Zalecany Międzynarodowy Kodeks Praktyki – Ogólne Zasady Higieny Żywności oraz Załączni
14% rabatu
63,06 zł
73,50 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,06 zł
![]()
Publikacja zawiera katalog zagadnień pozwalających ocenić zakład spożywczy na wielu płaszczyznach i odnoszących się do różnych kwestii, zaczynając od dobrych praktyk produkcyjnych, higienicznych, poprzez wymagania wobec produkcji i produktu
14% rabatu
36,03 zł
42,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,03 zł
![]() Dokumentacja sanitarna w transporcie środków spożywczych z komentarzem
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Zgodnie z obowiązującymi przepisami UE przedsiębiorstwo prowadzące działalność w zakresie m.in. dystrybucji żywności jest przedsiębiorstwem spożywczym (zakładem), a każdy taki zakład ma obowiązek prowadzenia swojej działalności zgodnie z za
14% rabatu
22,52 zł
26,25 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,52 zł
![]()
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsi
14% rabatu
63,06 zł
73,50 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,06 zł
![]() Pomiary w HACCP Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe
Autor:
Heszen Grzegorz
Rudnik Janusz
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu s
14% rabatu
58,55 zł
68,25 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,55 zł
![]()
Bogaty wybór sprawdzonych, dekoracyjnych i wytrzymałych krzewów, bylin i kwiatów ciętych. Zawiera opisy 333 roślin posortowane alfabetycznie według nazw gatunkowych. Najbardziej istotne informacje uzupełnione zostały czytelnymi piktogramami
48% rabatu
15,55 zł
29,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,55 zł
![]() HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni
Autor:
Budzyńska-Daca Agnieszka
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś – określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).
Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożen
14% rabatu
117,10 zł
136,50 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 117,10 zł
![]()
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład produkujący wody i napoje ma obowiązek wdrożenia zasad systemu HACCP. Dobrze opracowane i wprowadzone systemy GMP, GHP, HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowane produkty spełniały
14% rabatu
70,26 zł
81,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,26 zł
![]() Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia
Autor:
Budzyńska-Daca Agnieszka
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Od 1 maja 2004 r. wszystkie zakłady prowadzące działalność w zakresie
produkcji i obrotu żywnością muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP, którego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Aby ten cel osiągnąć, należy wszystkie
14% rabatu
90,08 zł
105,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 90,08 zł
![]() HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni
Autor:
Budzyńska-Daca Agnieszka
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś – określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).
Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożen
14% rabatu
117,10 zł
136,50 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 117,10 zł
![]() Instruktaż prowadzenia Księgi GMP GHP z dokumentacją
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Podstawowym warunkiem wdrożenia skutecznego systemu HACCP jest wcześniejsze wprowadzenie i stosowanie zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP jako warunku wstępnego wszystkich systemów zapewnienia jakości ż
14% rabatu
72,06 zł
84,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 72,06 zł
![]() Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład żywienia zbiorowego ma obowiązek wdrożenia zasad HACCP. Dobrze opracowane i wdrożone systemy GMP, GHP i HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowana żywność spełniała oczekiwania klien
14% rabatu
71,16 zł
82,95 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 71,16 zł
![]()
Obowiązek wdrażania systemów GMP, GHP i HACCP wynika z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Wdrożone systemy zapewnienia jakości będą działały skutecznie i prawidłowo, jeżeli będ
14% rabatu
63,06 zł
73,50 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,06 zł
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|
|