Okładka książki Obsługa środków technicznych stosowanych w rolnictwie. Kwalifikacja R.3.3
Podręcznik do zawodu rolnik, technik rolnik, technik agrobiznesu. 
Szkoły ponadgimnazjalne
W podręczniku omówiono ogólne zasady użytkowania maszyn i urządzeń, sposoby ich konserwacji, przeglądy techniczne oraz metody dobierania odpowiednich urządzeń do potrzeb gospodarstwa. Autorka wprowadza w podstawy rysunku technicznego. Szcze
13% rabatu
56,08
64,80 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Co z tego wyrośnie? Chwast czy nie?
Wiosną cieszymy się wszystkim, co kiełkuje i puszcza pędy. Ale niemal od razu pojawia się pytanie: cóż to takiego wyrasta? Na których roślinach pojawią się cieszące oko kwiaty? Które z tych zielonych maluchów okażą się uciążliwymi chwastami
27% rabatu
29,26
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Środowisko przyrodnicze w zarządzaniu przestrzenią i rozwojem lokalnym na obszarach wiejskich
Recenzowane opracowanie należy ocenić jako niezwy­kle potrzebne, prezentujące ewolucję poglądów i rozwią­zań prawno-administracyjnych. Kompleksowe ujęcie bez wątpienia ma charakter nowatorski, opiera się na bardzo dobrej znajomości literatu
28% rabatu
36,11
50,40 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Pionowa koordynacja transakcji w rolnictwie
Współczesne rolnictwo stało się rynkowo zorientowanym systemem, lecz cechuje się wysokim stopniem dezintegracji pomiędzy poszczególnymi elementami agrobiznesu. Dlatego zagadnienia związane z analizą pionowej koordynacji transakcji pomiędzy
19% rabatu
48,39
60,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Polityka wspierania rolnictwa a problem deprywacji dochodowej rolników w krajach o różnym poziomie rozwoju
Walory poznawacze i utylitarne monografii sprawiają, że z jednej strony stanowi ona wkład do budowania teoretycznych podstaw polityki rolnej, z drugiej zaś wyniki te mogą być wykorzystane w działalności praktycznej m. in. przez przedstawici
22% rabatu
53,93
69,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Ale drzewa!
Ale drzewa!
Wydawca: Wytwórnia
wysyłka: 48h
Kompendium wiedzy o drzewach w bogato ilustrowanym, albumowym wydaniu. Poznajemy zwyczaje i tajemnice największych roślin lądowych, fakty, o których mogliśmy nie wiedzieć i ciekawostki, które nas zaskoczą. Książka zawiera też atlas najpopul
41% rabatu
34,82
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Dynia
Dynia
Wydawca: Hortpress
wysyłka: 48h
Wielki potencjał dyni sprawił, że stała się kulinarnym hitem i pojawia się niemal w każdej karcie dań. Zaliczają się ją do zdrowej żywności cenne są jej owoce, kwiaty i pestki. To dlatego lekarze polecają regularnie jadać dynie, zwłaszcza d
17% rabatu
8,93
10,70 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Jabłka. Smaki z mojego ogrodu
Jabłka przyciągają wzrok atrakcyjnym kształtem, barwą i zapachem. Delektujemy się ich jędrnością, kruchością, soczystością, smakiem i aromatem. Dostarczają niezbędnych składników dla człowieka, takich jak: łatwo przyswajalnych cukrów (gluko
29% rabatu
7,54
10,70 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Chemia żywności Tom 2
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i
22% rabatu
85,18
109,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Chemia żywności Tom 1
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i
22% rabatu
85,18
109,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i b
22% rabatu
77,38
99,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Prowadzenie produkcji zwierzęcej Podręcznik Część 2
Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożąda
13% rabatu
56,08
64,80 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Z duńskiej farmy na salony
Mała Dania szczyci się nie tylko klockami lego i tym, że wydała Hansa Christiana Andersena, którego baśniami zachwycają się kolejne pokolenia dzieci na świecie. Dania od zawsze imponowała również swą wysoką produkcją rolną. Wyobrażenie o je
30% rabatu
42,71
60,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Nieruchomości rolne w praktyce notarialnej
W opracowaniu dokonano analizy przepisów ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego po obszernej nowelizacji, obowiązującej od 30 kwietnia 2016 r., która m.in. wprowadza zmiany związane z: wymogami stawianymi przed nabywcami nieruchomości rolny
28% rabatu
142,58
199,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Prowadzenie produkcji roślinnej. Kwalifikacja R.3.1. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 2
Szkoły ponadgimnazjalne
Publikacja do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik, omawiająca produkcję roślin okopowych, przemysłowych i paszowych. Autorzy dużo uwagi poświęcają właściwemu utrzymaniu użytków zielonych. Uczą identyfikacji traw, w
13% rabatu
54,36
62,80 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Truskawka
Truskawka
Wydawca: Hortpress
wysyłka: 48h
Truskawki to jedne z najbardziej lubianych owoców. Ponieważ najlepiej smakują zerwane wprost z krzaczka, ich uprawa w przydomowych ogródkach, na działkach, tarasach i balkonach staje się coraz bardziej popularna. Jak to jednak zrobić krok p
17% rabatu
8,93
10,70 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagroże
22% rabatu
46,11
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 2 Podręcznik do nauki zawodu
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórs
13% rabatu
56,08
64,80 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Prowadzenie produkcji roślinnej. Kwalifikacja ROL.04. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1
Nowy podręcznik współautorów Produkcji roślinnej, lubianej i od lat stosowanej, jednak pisanej jeszcze do starej podstawy programowej. Nowa publikacja to podstawowe źródło wiedzy w nauce zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik
13% rabatu
54,36
62,80 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Lokalne dziedzictwo kulturowe w doświadczeniu mieszkańców wsi
Podjętym analizom przyświecało kilka celów – przede wszystkim przedstawienie fragmentu współczesnej rzeczywistości kulturowej w Polsce lokalnej. Ponadto – empiryczne przetestowanie funkcjonalności i rozpoznawalności coraz popularniejszego o
28% rabatu
27,09
37,80 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
5
6
7
8
9
67
Idź do strony:
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj