Gleboznawstwo
Hodowla zwierząt
Leśnictwo
Myślistwo i rybołówstwo
Przetwórstwo spożywcze
Uprawa roślin
Obsługa środków technicznych stosowanych w rolnictwie. Kwalifikacja R.3.3
Podręcznik do zawodu rolnik, technik rolnik, technik agrobiznesu.
Szkoły ponadgimnazjalne
Autor:
Kinga Sitarska-Okła
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
W podręczniku omówiono ogólne zasady użytkowania maszyn i urządzeń, sposoby ich konserwacji, przeglądy techniczne oraz metody dobierania odpowiednich urządzeń do potrzeb gospodarstwa. Autorka wprowadza w podstawy rysunku technicznego. Szcze
13% rabatu
56,08 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka
Wiosną cieszymy się wszystkim, co kiełkuje i puszcza pędy. Ale niemal od razu pojawia się pytanie: cóż to takiego wyrasta? Na których roślinach pojawią się cieszące oko kwiaty? Które z tych zielonych maluchów okażą się uciążliwymi chwastami
27% rabatu
29,26 zł
39,90 zł
Dodaj
do koszyka Środowisko przyrodnicze w zarządzaniu przestrzenią i rozwojem lokalnym na obszarach wiejskich
Autor:
Baran-Zgłobicka Bogusława
Wydawca:
UMCS
wysyłka: 48h
Recenzowane opracowanie należy ocenić jako niezwykle potrzebne, prezentujące ewolucję poglądów i rozwiązań prawno-administracyjnych. Kompleksowe ujęcie bez wątpienia ma charakter nowatorski, opiera się na bardzo dobrej znajomości literatu
28% rabatu
36,11 zł
50,40 zł
Dodaj
do koszyka Pionowa koordynacja transakcji w rolnictwie
Autor:
Dominika Malchar-Michalska
Wydawca:
Difin
wysyłka: 48h
Współczesne rolnictwo stało się rynkowo zorientowanym systemem, lecz cechuje się wysokim stopniem dezintegracji pomiędzy poszczególnymi elementami agrobiznesu. Dlatego zagadnienia związane z analizą pionowej koordynacji transakcji pomiędzy
19% rabatu
48,39 zł
60,00 zł
Dodaj
do koszyka Polityka wspierania rolnictwa a problem deprywacji dochodowej rolników w krajach o różnym poziomie rozwoju
Autor:
Poczta-Wajda Agnieszka
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Walory poznawacze i utylitarne monografii sprawiają, że z jednej strony stanowi ona wkład do budowania teoretycznych podstaw polityki rolnej, z drugiej zaś wyniki te mogą być wykorzystane w działalności praktycznej m. in. przez przedstawici
22% rabatu
53,93 zł
69,00 zł
Dodaj
do koszyka
Kompendium wiedzy o drzewach w bogato ilustrowanym, albumowym wydaniu. Poznajemy zwyczaje i tajemnice największych roślin lądowych, fakty, o których mogliśmy nie wiedzieć i ciekawostki, które nas zaskoczą. Książka zawiera też atlas najpopul
41% rabatu
34,82 zł
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Wielki potencjał dyni sprawił, że stała się kulinarnym hitem i pojawia się niemal w każdej karcie dań. Zaliczają się ją do zdrowej żywności cenne są jej owoce, kwiaty i pestki. To dlatego lekarze polecają regularnie jadać dynie, zwłaszcza d
17% rabatu
8,93 zł
10,70 zł
Dodaj
do koszyka
Jabłka przyciągają wzrok atrakcyjnym kształtem, barwą i zapachem. Delektujemy się ich jędrnością, kruchością, soczystością, smakiem i aromatem. Dostarczają niezbędnych składników dla człowieka, takich jak: łatwo przyswajalnych cukrów (gluko
29% rabatu
7,54 zł
10,70 zł
Dodaj
do koszyka
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i
22% rabatu
85,18 zł
109,00 zł
Dodaj
do koszyka
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i
22% rabatu
85,18 zł
109,00 zł
Dodaj
do koszyka Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Autor:
red. Piotr P. Lewicki
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i b
22% rabatu
77,38 zł
99,00 zł
Dodaj
do koszyka
Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożąda
13% rabatu
56,08 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka Z duńskiej farmy na salony
Autor:
Apolinary Waźbiński
Wydawca:
Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza
wysyłka: 48h
Mała Dania szczyci się nie tylko klockami lego i tym, że wydała Hansa Christiana Andersena, którego baśniami zachwycają się kolejne pokolenia dzieci na świecie. Dania od zawsze imponowała również swą wysoką produkcją rolną. Wyobrażenie o je
30% rabatu
42,71 zł
60,90 zł
Dodaj
do koszyka Nieruchomości rolne w praktyce notarialnej
Autor:
Księżak Paweł
Joanna Mikołajczyk
Wydawca:
Wolters Kluwer
wysyłka: 72h
W opracowaniu dokonano analizy przepisów ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego po obszernej
nowelizacji, obowiązującej od 30 kwietnia 2016 r., która m.in. wprowadza zmiany związane z:
wymogami stawianymi przed nabywcami nieruchomości rolny
28% rabatu
142,58 zł
199,00 zł
Dodaj
do koszyka Prowadzenie produkcji roślinnej. Kwalifikacja R.3.1. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 2
Szkoły ponadgimnazjalne
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Publikacja do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik, omawiająca produkcję roślin okopowych, przemysłowych i paszowych.
Autorzy dużo uwagi poświęcają właściwemu utrzymaniu użytków zielonych. Uczą identyfikacji traw, w
13% rabatu
54,36 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka
Truskawki to jedne z najbardziej lubianych owoców. Ponieważ najlepiej smakują zerwane wprost z krzaczka, ich uprawa w przydomowych ogródkach, na działkach, tarasach i balkonach staje się coraz bardziej popularna. Jak to jednak zrobić krok p
17% rabatu
8,93 zł
10,70 zł
Dodaj
do koszyka Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Autor:
Opracowanie zbiorowe
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.
Publikacja omawia zagroże
22% rabatu
46,11 zł
59,00 zł
Dodaj
do koszyka Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 2 Podręcznik do nauki zawodu
Autor:
Kmiołek Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórs
13% rabatu
56,08 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka Prowadzenie produkcji roślinnej. Kwalifikacja ROL.04. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Nowy podręcznik współautorów Produkcji roślinnej, lubianej i od lat stosowanej, jednak pisanej jeszcze do starej podstawy programowej.
Nowa publikacja to podstawowe źródło wiedzy w nauce zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik
13% rabatu
54,36 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka
Podjętym analizom przyświecało kilka celów – przede wszystkim przedstawienie fragmentu współczesnej rzeczywistości kulturowej w Polsce lokalnej. Ponadto – empiryczne przetestowanie funkcjonalności i rozpoznawalności coraz popularniejszego o
28% rabatu
27,09 zł
37,80 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|