Gleboznawstwo
Hodowla zwierząt
Leśnictwo
Myślistwo i rybołówstwo
Przetwórstwo spożywcze
Uprawa roślin
Nieruchomości rolne w praktyce notarialnej
Autor:
Księżak Paweł
Joanna Mikołajczyk
Wydawca:
Wolters Kluwer
wysyłka: 72h
W opracowaniu dokonano analizy przepisów ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego po obszernej
nowelizacji, obowiązującej od 30 kwietnia 2016 r., która m.in. wprowadza zmiany związane z:
wymogami stawianymi przed nabywcami nieruchomości rolny
28% rabatu
142,58 zł
199,00 zł
Dodaj
do koszyka Prowadzenie produkcji roślinnej. Kwalifikacja R.3.1. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 2
Szkoły ponadgimnazjalne
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Publikacja do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik, omawiająca produkcję roślin okopowych, przemysłowych i paszowych.
Autorzy dużo uwagi poświęcają właściwemu utrzymaniu użytków zielonych. Uczą identyfikacji traw, w
13% rabatu
54,36 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka
Truskawki to jedne z najbardziej lubianych owoców. Ponieważ najlepiej smakują zerwane wprost z krzaczka, ich uprawa w przydomowych ogródkach, na działkach, tarasach i balkonach staje się coraz bardziej popularna. Jak to jednak zrobić krok p
29% rabatu
7,64 zł
10,70 zł
Dodaj
do koszyka Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Kwalifikacja R.3.2. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1Szkoły ponadgimnazjalne
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej! Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem. P
13% rabatu
56,08 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Autor:
OPRACOWANIE ZBIOROWE
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.
Publikacja omawia zagroże
27% rabatu
42,86 zł
59,00 zł
Dodaj
do koszyka Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 2 Podręcznik do nauki zawodu
Autor:
Kmiołek Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórs
13% rabatu
56,08 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka Prowadzenie produkcji roślinnej. Kwalifikacja ROL.04. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Nowy podręcznik współautorów Produkcji roślinnej, lubianej i od lat stosowanej, jednak pisanej jeszcze do starej podstawy programowej.
Nowa publikacja to podstawowe źródło wiedzy w nauce zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik
13% rabatu
54,36 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka
Podjętym analizom przyświecało kilka celów – przede wszystkim przedstawienie fragmentu współczesnej rzeczywistości kulturowej w Polsce lokalnej. Ponadto – empiryczne przetestowanie funkcjonalności i rozpoznawalności coraz popularniejszego o
28% rabatu
27,09 zł
37,80 zł
Dodaj
do koszyka
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem odpowiedzi i zadaniom praktycznym z rozwiązaniam
13% rabatu
52,44 zł
60,60 zł
Dodaj
do koszyka Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej
Szkoły ponadgimnazjalne
Autor:
Kmiołek-Gizara Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które został
13% rabatu
56,08 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka Atlas chwastów roślin rolniczych, sadowniczych i warzywniczych
Autor:
Adam Paradowski
Wydawca:
Hortpress
wysyłka: 48h
Atlas chwastów – to podręczny poradnik zawierający praktyczne informacje na podstawie, których każdy powinien z łatwością rozróżnić chwasty rosnące na polu, łące, w ogrodzie i sadzie. Publikacja ta zawiera opis ponad 100 pospolitych gatunkó
39% rabatu
39,35 zł
65,00 zł
Dodaj
do koszyka Łowiectwo. Aspekt humanitarno-prawny
Autor:
Micińska-Bojarek Magdalena
Wydawca:
Silva Rerum
wysyłka: 48h
Współczesne łowiectwo budzi coraz więcej kontrowersji. W ostatnich latach na krajowym rynku wydawniczym pojawiło się kilka pozycji o zróżnicowanym charakterze literackim ale jednoznacznie anty myśliwskim wydźwięku. Farba znaczy krew Zenona
33% rabatu
51,28 zł
76,00 zł
Dodaj
do koszyka Poziom życia ludności wiejskiej o niepewnych dochodach
Autor:
Kalinowski Sławomir
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
„Opracowanie to istotnie poszerza naszą wiedzę dotyczącą sytuacji ludności wiejskiej w Polsce o niepewnych dochodach. Jest to fakt niewątpliwy. Oryginalny, samodzielnie zebrany i bardzo staranie oraz poprawnie przetworzony materiał źródłowy
45% rabatu
37,95 zł
69,00 zł
Dodaj
do koszyka Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach
Autor:
Synowiec Andrzej
Wydawca:
Historia Iagellonica
wysyłka: 48h
Monografia stanowi znaczące dzieło naukowe doświadczonego badacza, od wielu lat zajmującego się problematyką przemysłu tytoniowego w Polsce w dwudziestym wieku, Autora dwóch książek i wielu artykułów poświęconych tej tematyce. Recenzowana r
29% rabatu
35,66 zł
50,00 zł
Dodaj
do koszyka Bydło domowe - hodowla i użytkowanie
Autor:
Guliński Piotr
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Kompendium wiedzy z zakresu hodowli i użytkowania bydła, najliczniejszego i najważniejszego gatunku zwierząt gospodarskich użytkowanych przez człowieka.
Zaproponowany przez autora podręcznika układ i dobór tematyki odpowiada występującym w
27% rabatu
71,92 zł
99,00 zł
Dodaj
do koszyka
Trzecie, zaktualizowane wydanie popularnego podręcznika, w którym omówione zostały: teoretyczne podstawy badań gruntów budowlanych oraz gleb, aparatura laboratoryjna, metody przeprowadzania pomiarów i badań laboratoryjnych, sposoby pomiarów
29% rabatu
32,17 zł
45,00 zł
Dodaj
do koszyka Gospodarstwa i stowarzyszenia agroturystyczne w Polsce
Autor:
Foryś Grzegorz
Wydawca:
Scholar
wysyłka: 48h
Działalność agroturystyczna podejmowana przez gospodarstwa rolne w Polsce nie była dotychczas przedmiotem zainteresowania socjologów w takim zakresie i z takiej perspektywy, jak zaprezentował to Grzegorz Foryś. Chociaż powstały liczne oprac
28% rabatu
27,09 zł
37,80 zł
Dodaj
do koszyka
W monografii przedstawiono koncepcję zrównoważonego rozwoju oraz relacji między nim a rozwojem gospodarczym, polityką, kulturą, dziedzictwem kulturowym i zarządzaniem zasobami oraz omówiono strategie jej wdrażania w rozwijających się krajac
19% rabatu
23,40 zł
29,00 zł
Dodaj
do koszyka
Książka opracowana przez zespół specjalistów – łowczych – stanowi wademekum każdego, kto chce zgłębić arkana sztuki łowieckiej. Tradycje myśliwskie, kuchnia, gospodarka łowiecka, polowania i zwierzyna łowna to tylko niektóre z poruszanych z
45% rabatu
70,95 zł
129,00 zł
Dodaj
do koszyka
Marek Trela przez prawie czterdzieści lat pracy w państwowej Stadninie Koni w Janowie Podlaskim najpierw otaczał opieką weterynaryjną takie końskie sławy czystej krwi arabskiej, jak Bandola, Parma, Etruria czy Eukaliptus, a następnie wyhodo
44% rabatu
27,77 zł
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|