Gleboznawstwo
Hodowla zwierząt
Leśnictwo
Myślistwo i rybołówstwo
Przetwórstwo spożywcze
Uprawa roślin
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem odpowiedzi i zadaniom praktycznym z rozwiązaniam
13% rabatu
52,44 zł
60,60 zł
Dodaj
do koszyka Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej
Szkoły ponadgimnazjalne
Autor:
Kmiołek-Gizara Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które został
13% rabatu
56,08 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka Atlas chwastów roślin rolniczych, sadowniczych i warzywniczych
Autor:
Adam Paradowski
Wydawca:
Hortpress
wysyłka: 48h
Atlas chwastów – to podręczny poradnik zawierający praktyczne informacje na podstawie, których każdy powinien z łatwością rozróżnić chwasty rosnące na polu, łące, w ogrodzie i sadzie. Publikacja ta zawiera opis ponad 100 pospolitych gatunkó
16% rabatu
54,57 zł
65,00 zł
Dodaj
do koszyka Łowiectwo. Aspekt humanitarno-prawny
Autor:
Micińska-Bojarek Magdalena
Wydawca:
Silva Rerum
wysyłka: 48h
Współczesne łowiectwo budzi coraz więcej kontrowersji. W ostatnich latach na krajowym rynku wydawniczym pojawiło się kilka pozycji o zróżnicowanym charakterze literackim ale jednoznacznie anty myśliwskim wydźwięku. Farba znaczy krew Zenona
44% rabatu
42,51 zł
76,00 zł
Dodaj
do koszyka Poziom życia ludności wiejskiej o niepewnych dochodach
Autor:
Kalinowski Sławomir
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
„Opracowanie to istotnie poszerza naszą wiedzę dotyczącą sytuacji ludności wiejskiej w Polsce o niepewnych dochodach. Jest to fakt niewątpliwy. Oryginalny, samodzielnie zebrany i bardzo staranie oraz poprawnie przetworzony materiał źródłowy
22% rabatu
53,93 zł
69,00 zł
Dodaj
do koszyka Zakład uprawy tytoniu polskiego monopolu tytoniowego w Krakowie-Czyżynach
Autor:
Synowiec Andrzej
Wydawca:
Historia Iagellonica
wysyłka: 48h
Monografia stanowi znaczące dzieło naukowe doświadczonego badacza, od wielu lat zajmującego się problematyką przemysłu tytoniowego w Polsce w dwudziestym wieku, Autora dwóch książek i wielu artykułów poświęconych tej tematyce. Recenzowana r
29% rabatu
35,66 zł
50,00 zł
Dodaj
do koszyka Bydło domowe - hodowla i użytkowanie
Autor:
Guliński Piotr
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Kompendium wiedzy z zakresu hodowli i użytkowania bydła, najliczniejszego i najważniejszego gatunku zwierząt gospodarskich użytkowanych przez człowieka.
Zaproponowany przez autora podręcznika układ i dobór tematyki odpowiada występującym w
22% rabatu
77,38 zł
99,00 zł
Dodaj
do koszyka
Trzecie, zaktualizowane wydanie popularnego podręcznika, w którym omówione zostały: teoretyczne podstawy badań gruntów budowlanych oraz gleb, aparatura laboratoryjna, metody przeprowadzania pomiarów i badań laboratoryjnych, sposoby pomiarów
29% rabatu
32,17 zł
45,00 zł
Dodaj
do koszyka Gospodarstwa i stowarzyszenia agroturystyczne w Polsce
Autor:
Foryś Grzegorz
Wydawca:
Scholar
wysyłka: 48h
Działalność agroturystyczna podejmowana przez gospodarstwa rolne w Polsce nie była dotychczas przedmiotem zainteresowania socjologów w takim zakresie i z takiej perspektywy, jak zaprezentował to Grzegorz Foryś. Chociaż powstały liczne oprac
28% rabatu
27,09 zł
37,80 zł
Dodaj
do koszyka
W monografii przedstawiono koncepcję zrównoważonego rozwoju oraz relacji między nim a rozwojem gospodarczym, polityką, kulturą, dziedzictwem kulturowym i zarządzaniem zasobami oraz omówiono strategie jej wdrażania w rozwijających się krajac
19% rabatu
23,40 zł
29,00 zł
Dodaj
do koszyka
Książka opracowana przez zespół specjalistów – łowczych – stanowi wademekum każdego, kto chce zgłębić arkana sztuki łowieckiej. Tradycje myśliwskie, kuchnia, gospodarka łowiecka, polowania i zwierzyna łowna to tylko niektóre z poruszanych z
45% rabatu
70,95 zł
129,00 zł
Dodaj
do koszyka
Marek Trela przez prawie czterdzieści lat pracy w państwowej Stadninie Koni w Janowie Podlaskim najpierw otaczał opieką weterynaryjną takie końskie sławy czystej krwi arabskiej, jak Bandola, Parma, Etruria czy Eukaliptus, a następnie wyhodo
34% rabatu
32,76 zł
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Fundacja na rzecz Rozwoju Polskiego Rolnictwa (FDPA) przedkłada Czytelnikom dziewiątą edycję polsko-angielskiego raportu wydawanego od 2000 roku w ramach serii raportów o stanie wsi. Dzięki swojemu interdyscyplinarnemu wymiarowi Polska wieś
28% rabatu
31,60 zł
44,10 zł
Dodaj
do koszyka
Słownik zawiera około 17 000 polskich terminów dotyczących szeroko pojętej produkcji rolniczej.
Zawiera słownictwo związane ze wspólną polityką rolną Unii Europejskiej i ekologizacją rolnictwa, nazwy gatunków i rodzin roślin oraz ich szkodn
22% rabatu
69,56 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka
Słownik zawiera około 19 000 polskich terminów dotyczących szeroko pojętej produkcji rolniczej.
Zawiera słownictwo związane ze wspólną polityką rolną Unii Europejskiej i ekologizacją rolnictwa, nazwy gatunków i rodzin roślin oraz ich szkodn
22% rabatu
69,56 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka Zarządzanie rozwojem obszarów wiejskich w Polsce w warunkach integracji europejskiej
Wydawca:
Aspra
wysyłka: 48h
Książka stanowi analizę modelu zarządzania rozwojem obszarów wiejskich w Polsce, który ukształtowany został w wyniku przystąpienia Polski do Unii Europejskiej. Autorka zbadała wpływ mechanizmów europeizacji na zmiany instytucjonalne, jakie
19% rabatu
31,63 zł
39,00 zł
Dodaj
do koszyka Automatyzacja przemysłu spożywczego
Autor:
Opracowanie zbiorowe
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji. AUTOMA
22% rabatu
77,38 zł
99,00 zł
Dodaj
do koszyka
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).Obejmuje tematy dotyczące planowania prod
13% rabatu
41,47 zł
47,90 zł
Dodaj
do koszyka Pracownia gastronomiczna Praktyczna nauka zawodu Kwalifikacja T.6
Autor:
Kmiołek-Gizara Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami pra
13% rabatu
58,68 zł
67,80 zł
Dodaj
do koszyka
Pasjonująca książka opisująca początki hodowli koni orientalnych w Polsce.
31% rabatu
34,74 zł
50,00 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|