Birkowie od kuchni
Autor:
Birek Stefan
Birek Konrad
Wydawca:
G+J Gruner+Jahr Polska
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788361299783
EAN:
9788361299783
oprawa:
Twarda
format:
19.0x21.0cm
język:
polski
liczba stron:
270
rok wydania:
2010
(0) Sprawdź recenzje
31% rabatu
41,13 zł
Cena detaliczna:
59,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,01 zł
Opis produktu
Od wielu lat w programie "Kawa czy herbata" smaczne potrawy prezentują Stefan i Konrad Birek. Trzeba wiedzieć, że to najbardziej znani, ale nie jedyni przedstawiciele familii Birków, którzy poświęcili swoje życie kulinariom.
W książce Birkowie od kuchni - prócz Stefana i Konrada - Czytelnik pozna pozostałych członków rodziny Birków. Prócz tego - wszystko to, co w autorskiej książce kulinarnej znaleźć się powinno. Wyjątkowe przepisy, porady, kulinarne opowieści, anegdotki oraz smakowite zdjęcia … A na deser przepisy gwiazd programu „Kawa czy herbata”.
Stefan Birek
Mistrz kulinarny. W branży gastronomicznej pracuje od przeszło 30 lat. Pracował w wielu restauracjach, również poza granicami Polski – w Zjednoczonych Emiratach Arabskich i Austrii. Obecnie szef Kuchni Hotelu Lord w Warszawie. Sekretarz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Uczestnik i juror wielu konkursów kulinarnych. Organizator Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” odbywającego się w Domu Polonii w Pułtusku. Wykształcił wielu młodych adeptów sztuki kulinarnej, w tym własnych synów. Prezenter kulinarny w programie telewizyjnym „Kawa Czy Herbata”. Wolny czas, którego nie ma zbyt wiele, spędza na łonie przyrody. Często podróżuje, by móc podpatrywać kulinarne zwyczaje innych narodów.
Konrad Birek
Zamiłowanie do gotowania zaszczepił w nim ojciec, Stefan Birek, ale w domu gotował głównie z mamą - dlatego tak bardzo ceni kuchnię domową. Jak wielu szefów kuchni ukończył warszawskie technikum gastronomiczne przy ul. Poznańskiej. Pierwsze zawodowe praktyki odbył w warszawskim Marriott, a kolejne dwa lata spędził w hotelu Jan III Sobieski u boku Roberta Sowy. To właśnie pod okiem mistrza Sowy odniósł swoje pierwsze zawodowe sukcesy – m.in. w 2002 roku wygrał konkurs Polish Prestige Hotels o tytuł Profesjonalisty Roku. Kolejne dwa lata spędził na brytyjskiej wyspie Jersey. Pracował tam jako chef de partie w restauracji oraz jako zastępca szefa kuchni w hotelu sieci Best Western. Wzbogacony o nowe doświadczenia postanowił powrócić do Polski i w roku 2005 pojawił się ponownie w kuchni hotelu Jan III Sobieski, gdzie w latach 2006-2009 r. pracował na stanowisku chef de partie. Za swoje największe kulinarne autorytety uważa Ojca i Roberta Sowę, którzy zawsze służą mu radą i pomocą.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|