The Contemporary African Kitchen
Autor:
Smalls Alexander
Oduro Nina
Wydawca:
Phaidon Press
wysyłka: 48h
Experience Africa’s vibrant food culture with 120 recipes from the continent’s most exciting culinary voices
Meet the culinarians who are setting the new African table. James Beard Award-winning author Alexander Smalls presents a vibrant l
19% rabatu
152,24 zł
189,00 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Książka ma formę przewodnika po różnych metodach prowadzących do szeroko pojętego żywienia. Dotyczy to takich zagadnień, jak: co jeść, jak jeść, gdzie jeść, z kim jeść. Spośród dziesiątków warsztatów realizowanych przez Autorów wybranych zo
24% rabatu
38,22 zł
50,00 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Informacje na temat bezpieczeństwa diet wegetariańskich i wegańskich, zwłaszcza te odnoszące się do małych dzieci i kobiet w ciąży, nie są łatwo dostępne. Niniejsza książka uzupełnia lukę w tym zakresie, co pozwoli obecnym oraz przyszłym ro
21% rabatu
62,05 zł
79,00 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Fifty years ago, a group of Italian scholars gathered to discuss a problem: how to preserve traditional Italian cooking. They formed the Italian Academy of Cuisine to document classic recipes from every region. The academy’s more than seven
19% rabatu
165,13 zł
205,00 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo
Autor:
Eric Kayser
Wydawca:
Buchmann
wysyłka: 48h
Imponujące dzieło rica Kaysera - uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Eric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 1996 roku gwarantują suk
25% rabatu
60,35 zł
79,99 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują wyd. 2024
Autor:
Michał Korkosz
Wydawca:
Buchmann
wysyłka: 48h
Wzbogacone o nowe przepisy specjalne wydanie bestsellerowej książki Michała Korkosza "Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują". To zestaw potraw, które - jak chociażby mniej typowa wersja wigilijnego barszczu doprawionego kolendrą
25% rabatu
64,12 zł
84,99 zł
Dodaj
do koszyka
Winner of the Art of Eating Prize 2020 Winner of the Guild of Food Writers' Best Food Book Award 2019 Winner of the Edward Stanford Travel Food and Drink Book Award 2019 Winner of the John Avery Award at the André Simon Food and Drink Book
19% rabatu
111,96 zł
139,00 zł
Dodaj
do koszyka
Learn to make sushi at home and gain all the skills, knowledge, and techniques you need to work with raw, sustainable fish in Sushi Master. Nick Sakagami is the only person outside of Japan to earn the designation osakana meister, or fish m
19% rabatu
79,74 zł
99,00 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Kulinarna Wiola. Boże Narodzenie wyd. 2024
Autor:
Wioletta Wójcik
Wydawca:
Wydawnictwo RM
wysyłka: 48h
Święta pachną nie tylko świeżym drzewkiem bożonarodzeniowym, lecz także pomarańczą, cynamonem i korzennymi przyprawami do pierniczków. Zanim goście zasiądą przy wigilijnym stole, życie toczy się w kuchni. Czerwony barszcz z uszkami, karp w
44% rabatu
27,77 zł
49,99 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Czy picie kawy mogło uchodzić za dowód zniewieściałości? Dlaczego odmawianie współmałżonce filiżanki naparu mogło skończyć się rozwodem? Czym groziła wizyta "węszyciela kawy"? A może pierwszą wiedeńską kawiarnię tak naprawdę założył Polak?
45% rabatu
27,44 zł
49,90 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Kolejna część niezwykle lubianej serii książek Bartka Kieżuna łączących erudycyjne opowieści i osobiste historie z przepysznymi przepisami. Tym razem wielbiciel śródziemnomorskiej kuchni zabiera nas do Chorwacji i jak sam mówi: dzieli się w
25% rabatu
82,99 zł
109,99 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Dorothy GUSTAMORE dzieli się kulinarną pasją i doświadczeniem z wielu podróży do Włoch i Francji. Te kraje, pełne miłości do kuchni, stały się inspiracją dla jej książki. Znajdziecie tutaj fantastyczny zbiór przepisów, wskazówki do kulinarn
40% rabatu
48,15 zł
79,90 zł
Dodaj
do koszyka
The quality of Italian cuisine is based on the quality of its ingredients. For Italians, the quality of the basic ingredients in their dishes is everything. For some, it’s even as important as the air they breathe. This is why classic, home
19% rabatu
163,52 zł
203,00 zł
Dodaj
do koszyka
In five knockout chapters covering Midweek Meals, Weekend Wins, Reliable Roasting Pans, Pantry Love and Delicious Desserts, Jamie has produced a cookbook that will fit seamlessly into your life.
Simply Jamie exists to inspire you to get co
19% rabatu
130,49 zł
162,00 zł
Dodaj
do koszyka Smaki świata. 100 przepisów inspirowanych podróżami dookoła świata
Autor:
Zuza Lisowska
Wydawca:
Pascal
wysyłka: 24h
Dlaczego japońskie śniadania należą do najzdrowszych na świecie? Co uwielbiają jeść mieszkańcy Zanzibaru? Czym różni się koreański corn dog od amerykańskiego? Co można zjeść na kole podbiegunowym? Odpowiedzi na te pytania nie tylko poznasz,
45% rabatu
43,99 zł
79,99 zł
Dodaj
do koszyka Chleb i smarowidło. Pieczywo, które leczy, nie powoduje wzdęć ani nadwagi
Autor:
Zaremba Marek
Wydawca:
Pascal
wysyłka: 24h
Dlaczego domowy chleb jest zdrowszy? Bo domowy najlepszy! Bo wiem, co dodaję! Bo lubię swój chleb ! Bo taniej i zdrowiej! Bo wszystkim smakuje ! Bo zakwas czyni cuda! Poznaj autorską metodę Marka Zaremby 7 minut bez zagniatania , dzięki któ
44% rabatu
41,96 zł
74,99 zł
Dodaj
do koszyka Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza
Autor:
Kiros Tessa
Wydawca:
Pascal
wysyłka: 48h
Zauważyłam, że wspaniałomyślność wenecjan ma swoje granice. Z przyjemnością wskażą drogę, ale przepisem już nie tak chętnie się podzielą. Nie mieli problemu z wytłumaczeniem jakiemuś turyście, jak dostać się do czternastego mostu, ale nie c
44% rabatu
55,95 zł
99,99 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Jeśli lubisz przygotowywać wypieki na specjalne okazje albo zwieńczać codzienne posiłki deserem i szukasz pomysłów na udekorowanie tych smakołyków, ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej nie tylko przepisy na ciasta, masy, lukry i kr
44% rabatu
22,22 zł
39,99 zł
Dodaj
do koszyka nowość
Aromatyczna, pełna smaku i rodzinna – taka jest kuchnia wietnamska. Poznaj jej najsłynniejsze dania i odtwórz je w swoim domu.
Nathalie Nguyen, finalistka francuskiego MasterChefa, nauczyła się gotować od swojej mamy. W tej książce zdradza
44% rabatu
33,33 zł
59,99 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|