Opętanie (nie)jedzeniem
Opętanie (nie)jedzeniem
Wydawca: Scholar
wysyłka: 48h
U źródeł anoreksji, bulimii i innych zaburzeń łaknienia leży to, co formowało jednostkę od najwcześniejszych momentów życia. Są to czynniki zarówno zewnętrzne (np. nieprawidłowe relacje w rodzinie czy wymóg szczupłej sylwetki upowszechniany przez media), jak i osobowościowe (m.in. wzmożona potrzeba perfekcjonizmu, skłoność do rywalizacji czy niekonstruktywne strategie radzenia sobie z problemami) oraz biologiczne (np. proces dojrzewania i związane z nim poczucie utraty kontroli nad własnym ciałem). Dlatego też polecamy szczególnej uwadze Czytelników zbiór tekstów ujmujących problematykę zaburzeń łaknienia przede wszystkim z perspektywy rozwojowej. Autorami książki są pracownicy i studenci Instytutu Psychologii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.
24% rabatu
23,29
30,45 zł
Dodaj
do koszyka
Żywienie w sporcie
„W książce Żywienie w sporcie omówiono praktyczne wskazówki poparte dowodami naukowymi, które umożliwią poprawę wydolności fizycznej niezależnie od uprawianej dyscypliny sportowej”. Beth Van Fleet – zawodowa siatkarka plażowa, srebrna medalistka turnieju Norceca Beach Volleyball Circuit „Każdy sportowiec stosujący się do zawartych w książce zaleceń Dana Benardota może efektywniej trenować i rywalizować. W publikacji opisano wiele niezbędnych i praktycznych informacji, które pomogą całej drużynie i każdemu sportowcowi osiągać lepsze wyniki”. Bob Larsen – wyróżniony w galerii sław USTFCCCA, współprzewodniczący Grupy Zadaniowej ds. Rejestru Trenerów USATF (USATF Coaches Registry Task Force) „Podstawowym celem niniejszej książki jest zatem dostarczenie sportowcom i tym, którzy z nimi pracują, wiedzy, jak najlepiej dostosować żywienie do uprawianej dyscypliny sportu oraz w jaki sposób można uniknąć najczęstszych problemów zdrowotnych i urazów związanych z aktywnością fizyczną. Właściwe żywienie może znacznie wpłynąć na wydłużenie czasu kariery sportowca oraz poprawić jego zdrowie, osiągane wyniki sportowe i samopoczucie”. Ze Wstępu
9% rabatu
117,11
128,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
POST DANIELA I DIETA DLA ZDROWIA
POST DANIELA I DIETA DLA ZDROWIA Wszystko, co musisz wiedzieć o poście Daniela i zdrowym odżywianiu: – dla tych, którzy chcą przejść post Daniela, – dla tych, którzy stosowali post Daniela, – dla tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać. W książce Post Daniela z uzdrawiającą dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej ® znajdziesz: – 14-dniowy program oparty na diecie warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej, – wszystkie niezbędne informacje potrzebne do podjęcia postu Daniela, – duchowe rozważania ks. Łukasza Piórkowskiego, które pomogą Ci uczynić z postu czas prawdziwej, duchowej odnowy. Aby utrzymać efekty postu Daniela przez całe życie, korzystaj z książek Dieta dla zdrowia. Znajdziesz w nich przepisy na: - pachnące i chrupiące chleby: na zakwasie, drożdżach, bezglutenowe, - sycące śniadania i odżywcze drugie śniadania, - lekkostrawne i urozmaicone kolacje, - aromatyczne zupy, - odżywcze drugie dania, - zdrowe desery i orzeźwiające koktajle. ODKRYJ KOMPLEKSOWY PROGRAM, KTÓRY POZWOLI CI JEŚĆ TANIO, SMACZNIE I ZDROWO
36% rabatu
25,73
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Produkty nowej generacji
W książce omówiono zagadnienia związane z nowymi technologiami stosowanymi w różnych grupach produktów: kosmetykach, napojach energetyzujących, używkach, suplementach diety oraz, przede wszystkim, żywności. Pokazano, jak na przestrzeni wieków zmieniła się rola kosmetyków w codziennym życiu ludzi oraz jaki wpływ wywierają one obecnie, jakie są korzystne, jak i negatywne skutki dla zdrowia, wynikające ze stosowania kosmetyków powstałych przy wykorzystaniu nanotechnologii oraz tych wykonanych metodami tradycyjnymi z użyciem naturalnych komponentów. Przedstawiono wpływ stosowania suplementów diety na zdrowie człowieka. Podkreślono szczególnie, że suplementy diety mogą w znaczący sposób pomóc w chorobach cywilizacyjnych XXI wieku. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniu żywności i jej bezpieczeństwa. Żywność jest uznawana za bezpieczną tylko wtedy, gdy w następstwie odpowiedniego jej przygotowania i skonsumowania, zgodnie z przeznaczeniem, nie wystąpią żadne negatywne skutki dla zdrowia ludzkiego.
16% rabatu
49,00
58,00 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta seniora
Dieta seniora
Autor: Jarosz Ewa
Wydawca: PZWL
wysyłka: 48h
Obecnie, osoby w wieku podeszłym stanowią ponad 10% ogólnej populacji świata, a według prognoz ten odsetek cały czas wzrasta. Postęp cywilizacyjny powoduje, że żyjemy dłużej i nic w tym dziwnego, że chcemy jak najdłużej w pełni funkcjonować w społeczeństwie czerpiąc z życia satysfakcje i radość i zachować zdrowie. Odpowiednia dieta i aktywny tryb życia stanowią do tego najwłaściwszą drogę. Publikacja w całości została poświęcona tematyce starzenia się i zdrowej diecie seniora. Pozwala zrozumieć starość jako naturalny i fizjologiczny etap życia człowieka. Opisuje zmiany zachodzące w organizmie i wynikające z tego dolegliwości seniorów, a także porusza problem postrzegania starości zarówno przez nich samych jak i przez osoby młode. Książka zawiera informacje o chorobach towarzyszących starości i zaburzeniach w stanie zdrowia, w których zastosowanie odpowiedniego postępowania dietetycznego może przynieść pozytywne efekty zdrowotne poprzez łagodzenie objawów, zahamowanie toczącego się procesu chorobowego zmniejszając ryzyko groźnych powikłań. Istotnym elementem książki jest znaczenie żywienia w chorobach neurodegeneracyjnych objawiających się zaburzeniami funkcji poznawczych. Poza zaleceniami dietetycznymi Autorka wskazuje na duże znaczenie opiekuna niesamodzielnej osoby starszej, by utrzymać dobry stan odżywienia, dobre samopoczucie i zachowanie wysokiej jakości życia niepełnosprawnej osoby starszej. Przedstawiono m. in. praktyczne wskazówki dotyczące karmienia czy komunikacji z osobami dotkniętymi demencją. Książkę kierujemy do wszystkich seniorów, członków ich rodzin i opiekunów, a także pielęgniarek, lekarzy, dietetyków, pracowników placówek opieki krótko- i długoterminowej i wszystkich innych, którzy pragną dowiedzieć się w jaki sposób, za pomocą racjonalnego odżywiania i zdrowego stylu życia opóźnić procesy starzenia, zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób wieku podeszłego osób, a także jak zachować siły i witalność, by jak najdłużej cieszyć się niezależnym życiem i sprawnością fizyczną.
11% rabatu
52,80
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
NIE DAJ SIĘ WKRĘCAĆ SZARLATANOM POSŁUCHAJ CO O ZDROWIU MÓWI NAUKA
Zdrowie jest zbyt cenne, żeby z nim eksperymentować! Nie dajmy się wkręcać szarlatanom, którzy wbrew nauce przekonują nas do niezwykłych suplementów, cudownych leków czy niekonwencjonalnych terapii. Nie słuchajmy fałszywych i groźnych dla nas informacji powtarzanych przez media i znajomych. Ale też nie ufajmy bezgranicznie powierzchownym diagnozom przepracowanych lekarzy. Czy przewlekła borelioza istnieje? Czy wapno pomaga na uczulenia? Jakie skutki uboczne mają antybiotyki? Czy można przeziębić się w przeciągu? Czy słodycze powodują, że dzieci są niegrzeczne? Czy od wieczornych posiłków się tyje? Czy badanie kropli żywej krwi ma sens? Czy da się strukturyzować wodę? Co ze szczepieniami? Na te oraz wiele innych pytań odpowiedzi szukają niezależni eksperci, naukowcy i lekarze: Ewa Krawczyk, January Weiner 3 i Jacek Belowski.
36% rabatu
23,80
36,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
PAKIET DIETA WARZYWNO-OWOCOWA DR EWY DĄBROWSKIEJ
Trzy kroki do sukcesu w wyjątkowym zestawie trzech bestsellerów dietetycznych Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej®: • odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw, • odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, • poprawisz wygląd swojej skóry, • zwalczysz uczucie zmęczenia, • ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Zachowaj efekty diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej® do końca życia! Czytając tę książkę, poznasz: • 5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety, • powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, • „tajemne” metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób, • reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków, • zasady efektywnej aktywności fizycznej. Jedyna na rynku książka zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej®! Znajdziesz w niej: • etapy wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu, • 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety, • listę produktów i przykładowe zestawy menu, • porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków.
36% rabatu
51,53
79,90 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia domowa dla diabetyków, w.2019
Jedzenie to jedna z ogromnych przyjemności, jakie oferuje nam życie. Cukrzyca nie oznacza, że musisz z niej rezygnować. Możesz nadal cieszyć się swoimi ulubionymi daniami, możesz też z powodzeniem próbować nowych potraw. Najważniejsze jest to, aby twoja dieta zawierała zróżnicowane pokarmy przygotowane ze zdrowych produktów. Korzystając z tej książki, przekonasz się, że dieta diabetyków jest taka sama, jak polecana wszystkim innym ludziom – zawiera mało tłuszczu i soli, unika cukru, za to jest w niej dużo owoców i warzyw. W poradniku znajdziesz wiele przepisów, które ułatwią ci przygotowanie zdrowych, pożywnych i smacznych posiłków. Mogą z nich korzystać również osoby zdrowe, które chcą cieszyć się ładną sylwetką. Książka zawiera: * Ponad 200 przepisów ułożonych specjalnie z myślą o zdrowej, zbilansowanej diecie, odpowiedniej dla całej rodziny. * Różnorodne receptury: potrawy tradycyjne, dania wegetariańskie, posiłki dla dzieci, desery dla diabetyków. * Opis wykonania każdego dania krok po kroku oraz tabelę wartości odżywczych dla jednej porcji: kaloryczność, zawartość tłuszczu, białek i węglowodanów.
36% rabatu
19,34
29,99 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Forma obfitości. Lokalnie, zdrowo, sezonowo
Po „Misce szczęścia” nadszedł czas na „Formę obfitości”. Laura Osęka proponuje 87 przepisów na pyszne i nieskomplikowane dania, które da się przygotować w jednym naczyniu w piekarniku. W tej książce znajdziesz połączenia wszystkich pięciu (a nawet sześciu) smaków, zainspirowane kuchniami świata, ale wykonane w znacznej mierze z łatwo dostępnych, polskich składników. Dzięki sezonowym warzywom i owocom stworzysz posiłki bez wyrzeczeń, pełne smaku i aromatu. Od słodkich i wytrawnych propozycji śniadaniowych, przez wypieki i zapiekanki, aż do gulaszy i potraw w duchu zero waste. Rozpocznij podróż w 87 dań dookoła roku ze swoją FORMĄ OBFITOŚCI! „To książka dla tych, którzy nie mają czasu gotować. Tych, co nie wierzą, że można jeść pysznie, sezonowo i zdrowo, nie spędzając wielu godzin przy garnkach. To również książka dla tych, którzy uważają, że miejsce kobiety jest w kuchni – z kieliszkiem wina w dłoni, z nogami na krześle, czekającej na blachę kolorowych i soczystych warzyw. Dla takich „blachar” jak ja”. (Basia Starecka – dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga Nakarmionastarecka.pl) „Znów jestem głodny – to wszystko przez Laurę, której miłość do kuchni jest niesłychanie zaraźliwa. Bez pretensji, zadęcia i laboratoryjnego zaplecza wypiekła dla nas właśnie kolejny dowód, że jedzenie łagodzi obyczaje. Autorka jest w świetnej formie – jej przepisy przydadzą się przez cały rok, a z przygotowaniem poradzi sobie każdy”. (Paweł Loroch – dziennikarz kulinarny) „Ta książka to mistrzowski kurs pieczenia w jednej formie. MINIMUM WYSIŁKU – MAKSIMUM SMAKU. Laura dzieli się sprawdzonymi sposobami na połączenia nie tylko warzywne na cztery pory roku. Kilka prostych składników, szczypta przypraw i jedna blacha – to jej wzór na szczęście przy wspólnym stole! Wypróbujcie przepisy z tej książki w swojej kuchni, a zapewniam Was, że ZAPIEKANKA już na zawsze zmieni swoje oblicze na MIŁOŚĆ!” (Joanna Jakubiuk – Podlasianka, tropicielka regionalnych smaków i strażniczka tradycji kulinarnych, aktywistka kulinarna, autorka książki „Ziemniak”) --- 10% dochodu Autorki ze sprzedaży książki zostanie przekazane na rzecz domu tymczasowego Kocia Łapka. PATRONI MEDIALNI: KUKBUK, Food Service, Ouichef.pl, „KUCHNIA. Magazyn dla smakoszy”, Beszamel.pl, Mistrz Branży, I Love Nature PARTNERZY WYDANIA: BioBazar, Baziółka O TWÓRCACH KSIĄŻKI: LAURA OSĘKA – Gotująca psycholożka i psychodietetyczka. Od lat kolekcjonuje książki kucharskie, kocha zwierzęta, a czworonożni przyjaciele znaleźli pod jej dachem swój dom. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swoim starym fordem taunusem. JAROSŁAW ROGER BERDAK – Syn artysty fotografika, rzemieślnik i fotograf. Gdy nie fotografuje, wytwarza piękne przedmioty z drewna pod marką „I love nature”. Gdyby nadarzyła się okazja, zamieszkały na Jukonie.
32% rabatu
30,75
44,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Happy Food 2.0. Co jeść, by szczęśliwie żyć
50 pysznych dań kojących ciało i duszę! Przyprawiające o zawrót głowy fakty! Świadome odżywianie angażujące wszystkie zmysły! Śmieciowe jedzenie pogarsza nasz stan psychiczny i szkodzi planecie. Przyczynia się do epidemii otyłości, cukrzycy, przewlekłych chorób jelit, astmy, alergii pokarmowych i nietolerancji glutenu. Nie ma czasu do stracenia. Trzeba działać! Na szczęście istnieje takie jedzenie, które ma dobroczynny wpływ na naszą duszę, a także na środowisko, zrównoważoną produkcję żywności, dobro zwierząt oraz na nasze serce i resztę organizmu. Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart dzielą się poradami, co jeść, żeby lepiej się czuć. Przekazują najnowszą wiedzę naukową, a dzięki masie smacznych przepisów podpowiadają, jak zastosować ją w praktyce. Przekonują, że poczucie szczęścia gwarantuje nam nie tylko to, co najsmaczniejsze, lecz także to, co wspiera zrównoważony rozwój środowiska. Od spożywanych przez nas posiłków zależy bowiem nie tylko nasze zdrowie, ale i kondycja planety. To książka dla każdego, kto rozumie już, że ciało i umysł są ze sobą połączone oraz że dieta i flora bakteryjna mają w obu wypadkach decydujące znaczenie. Jak bakterie jelitowe wpływają na uczucia? Czym jest żywienie spersonalizowane? Co daje mindful eating? Na czym polega psychobiotyczny kurs gotowania? Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
36% rabatu
35,41
54,90 zł
Dodaj
do koszyka
Leczenie dobrą dietą
Leczenie dobrą dietą
Wydawca: SBM
wysyłka: 24h
Książka prezentuje rewolucyjne spojrzenie na sposób odżywiania się człowieka. Poradnik napisany przez znaną blogerkę Katarzynę Lewko (Pepsi Eliot) rozprawia się z wieloma mitami dotyczącymi popularnych diet i lansowanych produktów żywnościowych. Autorka w przystępny sposób opisuje funkcjonowanie organizmu człowieka, chorobotwórcze produkty, a także te, które mają dobroczynny wpływ na organizm. Czytelnik otrzyma solidną dawkę najnowszej wiedzy, która może pozwolić mu inaczej spojrzeć nie tylko na swoje zdrowie i dietę, ale również na styl życia, a nawet światopogląd.
34% rabatu
53,16
79,95 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Zdrowe serce. Dieta ajurwedą i praktyczne porady
ZADBAJ O SERCE! Choroby układu sercowo-naczyniowego w Polsce to prawdziwa plaga. Na chorobę wieńcową choruje około 1,5 miliona osób, a nadciśnienie tętnicze dotyka około 8 milionów Polaków. I co najgorsze – choroby układu sercowo-naczyniowego są nadal główną przyczyną zgonów w Polsce. Zdrowe serce to książka, w której znajdziesz porady, jak kompleksowo zadbać o serce, ponad 80 przepisów, które ci w tym pomogą, proste techniki medytacyjne i oddechowe, ćwiczenia jogi oraz zabiegi olejowe. Karolina i Maciej Szaciłło z powodzeniem łączą w niej współczesną dietetykę z mądrością najstarszej nauki o zdrowiu – ajurwedy. Zdrowe serce to kompendium wiedzy nie tylko dla osób z chorobami układu sercowo-naczyniowego, ale również tych, którzy pragną zapobiegać, aby później nie leczyć...
34% rabatu
33,18
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
JAK SMAKUJE ROK 103 AUTORSKIE PRZEPISY W ZGODZIE Z NATURĄ
Pory roku są bardzo różne, i różne są nasze preferencje. Czy łatwo jest odpowiedzieć na pytanie, którą porę roku lubimy najbardziej? A jeśli już – czy pamiętamy wówczas, że na naszą ocenę pory roku wpływa także to, co możemy wówczas zjeść? Książka „Jak smakuje rok. Wiosna. Lato. Jesień. Zima” pomoże Ci jeszcze bardziej cieszyć się z tego, co oferuje natura. Szef kuchni, Marcin Molik przygotował, zgodnie ze wskazówkami dietetyków, przepisy uwzględniające zmienność pór roku oraz dostępność świeżych produktów. Wiosną i latem najbardziej bowiem potrzebujemy świeżych warzyw i owoców, a jesienią i zimą przysmaków, które nas ogrzeją, wzmocnią odporność oraz uzupełnią niedobory witamin. Korzystajmy zatem z naszych rodzimych warzyw i owoców, kasz, zbóż, roślin strączkowych i naturalnych przypraw. Można z nich ugotować prawie wszystko – na każdą porę dnia i na każdą okazję. Łącząc je ze ogólnie dostępnymi składnikami, nie tylko wywodzącymi się z tradycyjnej kuchni polskiej, zapewniają zupełnie nowe smaki i potrawy, W ponad 100 przepisach znajdziemy między innymi dania przygotowane z wykorzystaniem wiosennego jarmużu i rzodkiewki, letniego bobu i kwiatów cukinii, jesiennych grzybów i dyni. Zima też będzie obfitować w smaki… kasz, żurawiny i marchewki. Z nich można przygotować wszystko – nawet coś na deser! O autorze: O Marcinie Moliku współpracownicy mówią, że gotowanie ma we krwi. Wyjątkowy znawca kuchni polskiej i kuchni fusion. Łamacz przepisów i poszukiwacz nowych dróg kulinarnych. O kuchni mówi w sposób prosty, przepisy objaśnia, dając również wskazówki do poszukiwania własnych smaków. Konsultacje: Katarzyna Błażejewska-Stuhr – dietetyczka, psychodietetyczka. Uwielbia smaczne i świeże produkty sezonowe. Propagatorka idei, że jeść można prawie wszystko, byleby z umiarem. Jedna z założycielek grupy dietetyczek „kobiety bez diety”. Prowadzi audycję „ Z gruszki i z pietruszki” w Radio Kolor. Aleksandra Błędowska – absolwentka dietetyki, promotorka zdrowego stylu życia, smacznego, a zarazem racjonalnego jedzenia. Gotuje z pasją tak, aby podczas przygotowania potraw zachować jak najwięcej potrzebnych nam składników. Aby to, co świeże nie straciło smaku, zapachu, aby było po prostu zdrowe i smaczne.
36% rabatu
25,73
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Przytul siebie. O zdrowych nawykach z Programem Przemian
Chcesz zadbać nie tylko o swoją wagę, ale o całe swoje życie? Sprawić, by dawało Ci radość, satysfakcję, poczucie spełnienia? Myśl o tym, jak dużo masz do zrobienia przytłacza Cię? Spokojnie. Zrób coś bardzo prostego: przytul siebie - otocz się troską, miłością i życzliwością. To ona jest podstawą, tego by dbać o siebie - w każdym aspekcie życia. Ta książka pomoże Ci zgromadzić wiedzę, uporządkować ją i działać skutecznie - krok po kroku, każdego dnia. Bo Przemiana nie jest na chwilę, jest na całe życie.   Program Przemian to holistyczna metoda odchudzania. Polega ona na wprowadzaniu szeregu, drobnych zmian, w wielu wymiarach życia. Ich "skutkiem ubocznym" jest trwała redukcja wagi. Być może wiesz to, ale... wciąż nie wiesz, jak to zrobić?   To jak wygląda nasze życie (i my sami) jest konsekwencją wyborów, których dokonujemy. Często nie zdajemy sobie z nich sprawy, bo działamy automatycznie: tak zostaliśmy nauczeni, wychowani, takie mieliśmy wzorce lub tak było nam szybciej, wygodniej.   Czas zastąpić stare nawyki nowymi, zdrowymi nawykami, które korzystne będą DLA CIEBIE, a nie dla wyrwanego z kontekstu wycinka Twojego życia. Przecież na Twoją wagę wpływ ma nie tylko Twój sposób żywienia, ale także Twoje zdrowie, sposób spędzania wolnego czasu i samopoczucie, na który ogromny wpływ ma to, co myślisz o sobie, jak wyglądasz, jak radzisz sobie z różnymi sytuacjami.   Stare nawyki towarzyszyły Ci przez lata, oczywiste więc jest, że nie pozbędziesz się ich w jeden dzień. Tak jak kiedyś, codziennie zaniedbywałaś siebie (robiąc to co Ci szkodzi), zacznij teraz codziennie robić siebie coś dobrego, wartościowego. Nie chodzi o rewolucję w Twoim życiu, a ewolucję, którą realizować będziesz krok po kroku - w zgodzie ze sobą i na własnych zasadach.   W książce tej poruszyłam tematy najistotniejsze dla Twojej holistycznej Przemiany. Podzieliłam je na następujące działy dotyczące: O Programu Przemian. Umysłu i emocji. Wyglądu. Zdrowia.   Wybierając tematy do tej książki kierowałam się doświadczeniem własnym oraz tym płynącym z pracy z osobami odchudzającymi się moją metodą. Do współpracy zaprosiłam także lekarzy specjalistów.     Oprócz wyczerpującej wiedzy w książce tej znajdziesz: Praktyczne porady Zupomaniaków. Z naszej grupy zamkniętej na Facebooku - Zupomania®- Monika Honory odchudza wyłuskałam dla Ciebie najtrafniejsze i najcenniejsze porady i wnioski. Ćwiczenia, które pomogą Ci stworzyć i zrealizować plan działania. Tabele, do monitorowania stanu zdrowia i postępów. Mnóstwo inspiracji, motywacji i entuzjazmu (mojego i innych Zupomaniaków), które będą Twoim motorem do działania.   Przestań odkładać w nieskończoność zmiany na lepsze w swoim życiu. Nie frustruj się obserwowaniem innych, a skup się na sobie: Przytul się i działaj. Ta książka Ci w tym pomoże.     Książka ma 426 stron, w tym miejsce na notatki.
64,99
Dodaj
do koszyka
Zupomania w podróży. Smaki świata w trosce o Twoją figurę i zdrowie
Zabiorę Cię w kolejną smakowitą podróż z nowymi, zaskakującymi zupami według moich przepisów. Jaki wybieramy kierunek? Cały świat! Bo realizując Program Przemian świat stoi przed nami otworem: zarówno wtedy, gdy gotujemy we własnej kuchni, jak i wtedy, gdy wybieramy się w bliższe i dalsze podróże. W książce tej znajdziesz przepisy inspirowane smakami różnych krajów oraz porady, które będą przydatne dla Ciebie w czasie wyjazdów.   "Zupa" i "Różnorodność", to słowa, które jako pierwsze przychodzą mi na myśl, gdy myślę o żywieniu w Programie Przemian:   Zupa (w wielu odsłonach) jest daniem, które towarzyszy nam na każdym etapie realizacji Programu Przemian. Dzięki zupom, gotowanym zgodnie z zasadami, oczyszczamy organizm, redukujemy wagę oraz utrzymujemy ją, także wtedy, gdy jemy ponowne posiłki stałe.   Różnorodność zup (zarówno pod kątem kompozycji składników, jak i rodzajów i smaków, które jemy w ciągu dnia) sprawia, że nie dopadnie nas monotonia i dostarczymy organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych.   Zupa, jako danie dające miliony możliwości, sprawia, że odchudzanie z Programem Przemian jest smaczne, zdrowe i radosne. Zapraszam Cię do odkrywania zupełnie nowych smaków. W książce tej zawarłam 60 przepisów na zupy inspirowane tradycjami kuchni:   polskiej, łotewskiej, rosyjskiej, bułgarskiej, węgierskiej, niemieckiej, francuskiej, hiszpańskiej, greckiej, włoskiej, skandynawskiej, amerykańskiej, brazylijskiej, azjatyckiej, tajskiej, indyjskiej, marokańskiej. Zupy podzielone są na śniadaniowe, obiadowe i kolacyjne, a także oznakowane, czy zupa jest bezglutenowa lub wegetariańska.   Wszystkie je ugotować możesz w własnej kuchni, ze składników dostępnych w naszym kraju. Dzięki nim delektować się możesz oryginalnymi smakami, bez wychodzenia z własnego domu.   Ale oczywiście zupę możesz zabrać na wynos, szczególnie jeżeli wybierasz się na wyjazd :) W książce tej zawarłam szereg praktycznych porad dla Zupomaniaka w podróży - przydadzą Ci się one zarówno w czasie dłuższych wojaży (egzotycznych i krajowych), jak i krótkich wypadów, np. na weekend.     Znajdziesz tu: Przypomnienie zasad Programu Przemian i jego etapów. Przewodnik po ziołach. Porady związane z bezpiecznym żywieniem w podróży: Co i jak spakować do jedzenia? Możliwe dolegliwości? Co warto mieć w apteczce? Na co zwrócić uwagę w restauracji? Jak radzić sobie na kempingu? Jak przygotować się na podróż samolotem?   Wyrusz z tą książka we wspaniałą przygodę ze smakiem, która zaprowadzi Cię do zdrowia i wymarzonej sylwetki.   Ale najpierw... idź do sklepu po składniki potrzebne do ugotowania wybranej przez Ciebie zupy. Dzięki kartom zakupowym dołączonym do książki nie zapomnisz o żadnym produkcie. Na karcie znajdziesz: nazwę zupy, numer strony, na której jest w książce oraz to, co potrzebować będziesz do jej ugotowania.     Książka ma 266 stron, w tym miejsce na notatki.
49,90
Dodaj
do koszyka
Pies na diecie BARF
Pies na diecie BARF
Wydawca: Septem
wysyłka: 48h
Zadbaj o zdrowie swojego psa! BARF, czyli biologicznie odpowiednia surowa dieta, sposób żywienia zaproponowany przez australijskiego weterynarza Iana Billinghursta, zyskuje coraz większe uznanie wśród właścicieli psów na całym świecie. Małgorzata Olejnik, autorka pierwszego polskiego poradnika BARF wydanego w 2016 roku, idzie o krok dalej. W nowej książce udowadnia, że BARF jest holistycznym podejściem do dobrostanu naszych pupili, a także może stanowić dietoterapię i dietorofilaktykę wielu częstych psich schorzeń. Regularne monitorowanie parametrów chemicznych organizmu ma duże znaczenie diagnostyczne. To najlepszy sposób, by w porę zareagować, również dietą, na ewentualne nieprawidłowości. Zwierzęta nie mogą powiedzieć, jak się czują - zwykle ich gorszy wygląd lub zmiana w zachowaniu to znak, że w organizmie trwają procesy patologiczne. Wszyscy wiemy, że lepiej leczyć wcześniej niż za późno, a jeszcze lepiej zapobiegać niż leczyć. Dzięki tej książce dowiesz się, jak interpretować wyniki badań psa oraz jak na nie wpływać, odpowiednio komponując posiłki dla swojego pupila. Autorka omawia najczęstsze choroby psiaków, takie jak cukrzyca, choroby wątroby, nerek czy trzustki, oraz radzi, jak im zapobiec za pomocą diety i odpowiednio dobranych składników oraz makroelementów. W publikacji znajdziesz praktyczne tabele oraz kilka sprawdzonych przepisów. O autorze Małgorzata Olejnik — specjalistka dietetyk i doradca żywieniowy z wykształceniem medycznym. Jej pasję stanowi pogłębianie wiedzy w obszarze żywienia psów i kotów. Właścicielka i hodowczyni psów rasy yorkshire terier i biewer yorkshire terier. Od 2006 roku właścicielka specjalistycznego sklepu ze zdrową żywnością dla psów i kotów. Pomaga w wyborze diety, doborze karmy, komponuje posiłki BARF. Blogerka, autorka artykułów publikowanych w prasie ogólnopolskiej, lokalnej i branżowej.
31% rabatu
20,78
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
JEŚĆ CZY NIE JEŚĆ ROZMOWY Z EKSPERTAMI O ZDROWYM ODŻYWIANIU
Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze życie zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności? W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować. Krystyna Naszkowska postanowiła sprawdzić u źródła jak jest naprawdę. Czy jaja nas żywią czy trują? Czy masło jest zdrowsze od margaryny? Czy mięso zmienia nas w agresywnych drapieżników? Czy żywność genetycznie modyfikowana to dobrodziejstwo czy przekleństwo? Czy istnieje dieta idealna? Krystyna Naszkowska rozmawia z dietetyczką, bioetykiem, genetykiem i ekspertami od żywienia człowieka. Naukowcy, w rozmowie z autorką, opierając się na wynikach najnowszych badań naukowych rozprawiają się z mitami, które funkcjonują od lat. Ich odpowiedzi bywają zaskakujące. Warto je poznać by móc świadomie modyfikować dietę i żyć zdrowiej. Nowe wydanie książki, uzupełnione o rozmowy uwzględniające najnowsze badania naukowe dotyczące żywienia człowieka. Krystyna Naszkowska publicystka i reporterka Gazety Wyborczej od pierwszego numeru. Studiowała na Wydziale Ogrodnictwa SGGW. Związana z opozycją demokratyczną. Po wprowadzeniu stanu wojennego utrzymywała się z własnego gospodarstwa sadowniczego. Autorka książek: Jedz, co chcesz (2013) Polskie rody biznesowe (2014), Wygnani do raju, szwedzki azyl (2017), Ani tu, ani tam, Marzec 68-powroty (2018).
36% rabatu
25,73
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
WEGETARIAŃSKA DIETA FODMAP BEZ OBJAWÓW ZESPOŁU JELITA DRAŻLIWEGO
Osoby cierpiące na IBS mogą w końcu cieszyć się spokojnym trawieniem! IBS (zespół jelita drażliwego) to rozpoznanie, które dotyka 15–20% światowej populacji. Dawniej leczenie zespołu obejmowało zaledwie ogólne porady, teraz jednak pojawiła się nowa, skuteczna dieta lecznicza – FODMAP. Polega ona na wyłączeniu z diety pewnych węglowodanów, dzięki czemu ulgę odczuć może nawet 75% wszystkich pacjentów. Przestrzeganie zasad FODMAP oznacza konieczność pilnowania diety, ale przede wszystkim nauczenie się unikania produktów, które podrażniają jelita – przy równoczesnym spożywaniu smacznych potraw. Jak można połączyć dietę FODMAP z jedzeniem wegetariańskim? Przecież tak wiele produktów jest zabronionych. Czy zostaje więc cokolwiek do jedzenia? Właśnie tu wkracza do akcji książka. Funkcjonuje ona jak pomocna dłoń dla wszystkich, którzy chcą jeść zgodnie z FODMAP, a tym samym zamierzają ograniczyć spożycie mięsa oraz zacząć jeść więcej warzyw.
29% rabatu
25,74
36,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Pięć zdrowych nawyków
Przełomowy poradnik, który pomógł tysiącom ludzi wrócić do zdrowia Darin Olien – twórca metody "SuperLife", ekspert w dziedzinie zdrowia i odnowy biologicznej, nazywany „Indiana Jones of superfoods”, na podstawie własnych badań, prowadzonych na całym świecie stworzył unikalną metodę, która całkowicie zmienia sposób myślenia o własnym zdrowiu. Pokazuje jak dzięki odpowiedniemu zidentyfikowaniu sił życiowych: jakości żywienia, nawodnienia, detoksykacji, natlenienia i alkalizacji osiągnąć i utrzymać prawidłową wagę, zapobiegać nawet najpoważniejszym chorobom a przede wszystkim zadbać o dobre samopoczucie. Pięć zdrowych nawyków to napisany lekko, przystępnie i zabawnie poradnik, dzięki któremu dowiesz się jak łatwo wdrożyć dobre, codzienne nawyki, poprawić zdrowie, nabrać energii i zmienić sposób postrzegania siebie. __ O AUTORZE Darin Olien – twórca metody "SuperLife", ekspert w dziedzinie zdrowia i odnowy biologicznej, działacz na rzecz ochronyśrodowiska. Nazywany „Indiana Jones of superfoods”, pasjonat poszukiwania egzotycznych, niewykorzystywanych dotąd roślino leczniczych właściwościach. Uznany autorytet w dziedzinie żywienia, nawadniania organizmu i ziołolecznictwa. Współpracuje z tysiącami producentów żywności na całym świecie, dbając o wysoką jakość produktów spożywczych wprowadzonych na rynek. Jest autorem popularnego suplementu diety Shakeology®. Jest także znawcą i doradcą w dziedzinie rozwoju osobistego.
35% rabatu
26,13
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Pokonaj nadwagę oraz insulinooporność u dziecka
Skończyły się czasy, kiedy uważano, że pulchne bobasy to sama słodycz, a pyzate dzieci z czasem z tego wyrosną. Dziś wiadomo, że otyłość i nadwaga to nie tylko defekt kosmetyczny, ale podłoże wielu chorób i zaburzeń, takich jak cukrzyca typu 2, nadciśnienie tętnicze, stłuszczenie wątroby, choroby tarczycy, choroby autoimmunologiczne, a także insulinooporność, której w tej książce poświęcamy dużo uwagi. Jako mama dwóch córek widzę, jak potrzebna jest edukacja rodziców w kwestii żywienia i stylu życia dzieci. Nam, rodzicom, ciągle brakuje w tych sprawach wsparcia! Dlatego zaprosiłam do współpracy znakomitą dietetyczkę, a prywatnie mamę czwórki dzieci - Anetę Stanek-Gonerę. Od 2017 roku prowadzimy razem warsztaty dla rodziców i dzieci, edukujemy w internecie, a także prowadzimy grupy wsparcia. Ta książka to kompendium i dopełnienie wiedzy, którą na co dzień wam przekazujemy. Zachęcam do lektury nie tylko obecnych i przyszłych rodziców, lecz także babcie i dziadków, ciocie i wujków, dietetyków i innych specjalistów pracujących z dziećmi oraz opiekunów i pracowników rozmaitych placówek dla dzieci. Wspólnie zadbajmy o zdrowie i dobro dzieci nie tylko naszych własnych, ale wszystkich! Aż 80% otyłych nastolatków zostanie otyłymi dorosłymi. Razem możemy temu zapobiec! Dominika Musiałowska  Prezes Fundacji Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie   Choć nadwaga i otyłość u dzieci oraz powiązana z nimi insulinooporność pociągają za sobą groźne skutki, to jest dobra wiadomość: nadprogramowych kilogramów można się pozbyć – unikając jednocześnie wielu chorób – i nie trzeba do tego domowej rewolucji. Wystarczy wprowadzić kilka prostych zmian.  Książka Pokonaj nadwagę oraz insulinooporność u dziecka to wyjątkowo przyjazny poradnik dla rodzica zarówno przedszkolaka, jak i ucznia. Dowiesz się z niego między innymi, na czym tak naprawdę polega problem, z którym zmaga się twoje dziecko – a wraz z nim wasza rodzina! - i zyskasz gotowe narzędzia, które pozwolą ci go rozwiązać. Znajdziesz tu m.in.:  •         blisko 300 przepisów na pyszne i zdrowe dania, •         przystępnie podane informacje o nadwadze, insulinooporności i ich konsekwencjach oraz o tym, jak sprawdzić, czy dotyczą również twojego dziecka, •         pomysły na atrakcyjne zabawy ruchowe, •         sposoby na znalezienie motywacji do zmian dla całej rodziny.  
40% rabatu
23,84
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
85
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka