Okładka książki Pokochaj wegetarianizm
Zdrowa, lekkostrawna, smaczna dieta. Spożywając rośliny posiłkujemy się energią słońca, zawartą w roślinach i pozwalamy żyć wszystkim istotom nie zaburzając praw natury.
60% rabatu
17,96
44,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Obrazkowa książka kucharska
W Obrazkowej książce kucharskiej można znaleźć przepisy na codzienne śniadania lub desery. To publikacja do wykorzystania w domu oraz na zajęciach w przedszkolu, szkole, na warsztatach terapii zajęciowej czy kółkach zainteresowań w domach kultury. Obrazkowa książka kucharska to pozycja, jakiej jeszcze nie było na rynku wydawniczym! Całkowite zwizualizowanie przepisów jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy na co dzień „myślą obrazami”. Zaletą publikacji jest nie tylko rozpisanie czynności krok po kroku, ale także zaprezentowanie aktywności i produktów za pomocą zdjęć i symboli. Dodatkowo książka zawiera zwizualizowaną instrukcję obsługi. Kolejnym atutem pozycji są dołączone do niej karty pracy umożliwiające podsumowanie doświadczeń zmysłowych. To wszystko sprawia, że Obrazkowa książka kucharska będzie wspaniałym towarzyszem w zmaganiach kuchennych zarówno osób z autyzmem, afazją, jak i dzieci, które potrzebują wsparcia podczas czytania.
22% rabatu
23,31
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Shuk
Shuk
Autor: Admony Einat
wysyłka: 48h
Shuk
15% rabatu
134,30
158,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Okładka książki DO SŁOIKA I BUTELKI PYSZNE NALEWKI I PRZETWORY Z OWOCÓW I WARZYW
Do słoika i butelki Pyszne nalewki i przetwory
32% rabatu
23,78
35,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki India Cookbook
India Cookbook
Autor: Pant Pushpesh
Wydawca: Phaidon Press
wysyłka: 48h
India is the first comprehensive guide to Indian cooking, with over 1,000 recipes covering every aspect of India's rich and colourful culinary heritage. Unlike many other Indian cookbooks, it is written by an Indian culinary academic and cookbook author who lives and works in Delhi, and the recipes are a true reflection of how traditional dishes are really cooked all over India. They have been carefully edited to ensure that they are simple to follow and achievable in western kitchens, with detailed information about authentic cooking utensils and ingredients. Indian food has been hugely popular in the UK for many years, and the appetite for Indian food shows no sign of diminishing. Now, for the first time, a definitive, wide-ranging and authoritative book on authentic Indian food is available, making it simple to prepare your favourite Indian dishes at home, alongside less well-known dishes such as bataer masalydaar (marinated quails cooked with almonds, chillies and green cardamom), or sambharachi kodi (Goan prawn curry with coconut and tamarind). The comprehensive chapters on breads, pickles, spice pastes and chutneys contain a wide variety of recipes rarely seen in Indian cookbooks, such as bagarkhani roti (a rich sweet bread with raisins, cardamom and poppy seeds) and tamatar ka achar (tomato and mustard-seed pickle). India is the only book on Indian food you'll ever need.
15% rabatu
148,75
175,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Bread Is Gold
Bread Is Gold
Wydawca: Phaidon Press
wysyłka: 48h
Massimo Bottura, the world's best chef, prepares extraordinary meals from ordinary and sometimes 'wasted' ingredients inspiring home chefs to eat well while living well. 'These dishes could change the way we feed the world, because they can be cooked by anyone, anywhere, on any budget. To feed the planet, first you have to fight the waste', Massimo Bottura Bread is Gold is the first book to take a holistic look at the subject of food waste, presenting recipes for three-course meals from 45 of the world's top chefs, including Daniel Humm, Mario Batali, René Redzepi, Alain Ducasse, Joan Roca, Enrique Olvera, Ferran & Albert Adrià and Virgilio Martínez. These recipes, which number more than 150, turn everyday ingredients into inspiring dishes that are delicious, economical, and easy to make.
15% rabatu
127,50
150,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki The Jewish Cookbook
The Jewish Cookbook
Autor: Koenig Leah
Wydawca: Phaidon Press
wysyłka: 48h
A rich trove of contemporary global Jewish cuisine, featuring hundreds of stories and recipes for home cooks everywhere The Jewish Cookbook is an inspiring celebration of the diversity and breadth of this venerable culinary tradition. A true fusion cuisine, Jewish food evolves constantly to reflect the changing geographies and ingredients of its cooks. Featuring more than 400 home-cooking recipes for everyday and holiday foods from the Middle East to the Americas, Europe, Asia, and Africa - as well as contemporary interpretations by renowned chefs including Yotam Ottolenghi, Michael Solomonov, and Alex Raij - this definitive compendium of Jewish cuisine introduces readers to recipes and culinary traditions from Jewish communities the world over, and is perfect for anyone looking to add international tastes to their table.
15% rabatu
148,75
175,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Delicious Wintertime:
Delicious Wintertime:
Wydawca: Gestalten
wysyłka: 48h
When the temperature drops, out come the winter sweaters, and our appetites for snowy adventures and warm, hearty meals. Alpine-inspired breakfasts kick-start an active day, while thermos-fillers and trail mixes fuel ski trips or family outings. The shorter days bring leisurely evenings with good friends and slow-cooked food. Enjoy bread dumplings, gnocchi, or roast chicken and root vegetables next to the stove. Sip homemade liqueurs or hot chocolate. Chef and nature explorer Markus Sämmer guides readers into the mountains for Delicious Wintertime, featuring recipes to celebrate the season. Served with a side of action photography, and tales from the backcountry, Delicious Wintertime is sure to stir the senses.
15% rabatu
135,15
159,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Wege rodzina Dieta roślinna w praktyce
Książka powstała z myślą o kobietach w ciąży, małych dzieciach i całych rodzinach wybierających dietę roślinną jako codzienny sposób odżywiania. Skorzystają z niej również osoby jedzące mięso, zmuszone do tego by ograniczyć jego spożycie. W Polsce brakuje oficjalnych zaleceń żywieniowych skierowanych do wegan i wegetarian, dlatego trudno jest w gąszczu internetowych informacji wyłuskać istotne i jednocześnie wiarygodne fakty. Z publikacji dowiesz się, jak prawidłowo bilansować dietę w czasie ciąży, okresu karmienia, dzieciństwa oraz jak przygotować codzienne menu dla całej rodziny, nawet gdy nie wszyscy są wege.
8% rabatu
54,25
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Pakiet: Poranne inspiracje / Dieta na wynos
Viola Urban - autorka bloga Okiemdietetyka.pl Pakiet zawiera dwie książki: - Poranne inspiracje. Zdrowe śniadania w 15 minut - Czas na obiad. 100 pomysłów na sycący posiłek
26% rabatu
55,46
75,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Cztery pory roku z Hildegardą z Bingen
Każdy z nas potrzebuje wzorców oraz osób, które ze względu na ich mądrość i doświadczenie można uznać za przewodników życiowych, zarówno w rozwoju duchowym, jak i życiu codziennym. Bywa tak, że osoby takie znajdujemy w naszym bliższym, lub nieco dalszym otoczeniu, ale także i tak, że wokół nas osób takich nie ma. Nie tylko w tej drugiej sytuacji, ale także w pierwszej, rozsądnie jest sięgnąć wstecz - do dawnych mistrzów. {...}. Rozmowy Kathrin ze świętą Hildegardą, nawiązują do zmieniającego się wraz z porami roku otoczenia i odnoszą się do problemów, które nurtują młodych ludzi. Książkę urozmaicają przepisy kulinarne pochodzące z kuchni Hildegardy, a zdobią urocze ilustracje. Książka może być bardzo miłym a przy tym naprawdę pożytecznym upominkiem, dlatego gorąco polecam... Prof. dr hab. Małgorzata Kowalewska, Ze Słowa wprowadzającego
25% rabatu
26,16
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Jak zaczarować stół
„Nie jedz oczami” – pouczali nas w dzieciństwie. Ale właściwie – dlaczego? Ania Zięciowska, jedna z najpopularniejszych polskich food stylistek, proponuje przepisy na potrawy, które dostarczą rozkoszy nie tylko podniebieniu, lecz także oczom. I podpowiada, jak za pomocą prostych rozwiązań nadać zwykłym posiłkom odrobinę magii. Smakowicie wyglądające przekąski, dania główne, na których widok aż cieknie ślinka, i desery cieszące oko. A do tego gotowe menu, dzięki którym z łatwością zorganizujesz wspaniałe uczty dla duszy i ciała – na długo zapadną one w pamięć twoim bliskim i znajomym. Przepiękne zdjęcia posiłków zaaranżowanych przez Anię, a sfotografowanych przez jej męża Tomka, nie tylko cię zainspirują, lecz także zaostrzą apetyt.
40% rabatu
41,94
69,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Opowieści ze smakiem
Opowieści ze smakiem
Autor: Borucka Beata
Wydawca: MB Press
wysyłka: 48h
„Opowieści ze smakiem” to kolejna książka Beaty Boruckiej, znanej z sieci i mediów, jako Mądra Babcia. Tym razem to ogromna porcja wspomnień, anegdot i przywołania ciekawych postaci z życia autorki. Czytając przenosimy się o pół wieku wstecz, do podwarszawskiego Radzymina i kroczymy przez gierkowski PRL, aż do czasów współczesnych. „Opowieści ze smakiem” to nie jest książka kucharska, to jest książka o miłości. O miłości do ludzi, do życia i do gotowania. To romans autorki z czasami młodości, ze wspaniałymi postaciami z jej otoczenia. Ta książka, to pochwała radości życia ze wspaniałym jedzeniem w tle. Tytuł najlepiej oddaje klimat książki, a zdjęcie na okładce jej autorkę, która z łobuzerskim uśmiechem opowiada anegdoty i humorystyczne przygody kulinarne i nie tylko. Autorka zaprasza nas do swojego domu pełnego ciepła i humoru, a przede wszystkim do stołu, zastawionego pysznym jedzeniem. Czytelnikowi trudno się oprzeć chęci natychmiastowego ugotowania pysznego rosołu, zrobienia „przecieraków” czy usmażenia jajecznicy, z przepisu prosto z Indii. W trakcie lektury odkrywamy też wiele sekretów kulinarnych, skrzętnie gromadzonych w zapiskach kilku pokoleń i w starym brulionie. Klimat, język i styl autorki powodują, że mamy wielką ochotę wstać i pojechać do jej chaty w lesie, żeby wspólnie pobiesiadować. Książka wywołuje zarówno wybuchy śmiechu, jak i łzy wzruszenia, a przede wszystkim natychmiastową ochotę zjedzenia czegoś dobrego, najlepiej z przepisu autorki. Dopełnieniem są piękne fotografie, pełne artefaktów i wspaniale pokazanych dań, a także zdjęć autorki, wykonanych z przymrużeniem oka i dystansem do siebie i rzeczywistości. Ta książka to prawdziwe, zabawne i wzruszające opowieści ze smakiem.
23% rabatu
42,25
54,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Okładka książki Wege po polsku
Wege po polsku
Wydawca: Rea
wysyłka: 48h
Wege po polsku znaczy kocham polskie warzywa! Prezentujemy przepisy na dania wegetariańskie bez wyszukanych składników, na bazie lokalnie uprawianych warzyw, które rosną w przydomowym ogródku lub można je znaleźć na najbliższym bazarze. Zdrowa dieta wege musi być dobrze zbilansowana, stąd znajdziecie tu zbiór najróżniejszych przepisów na małe dania na ciepło i na zimno, sałatki, zupy, dania główne a także owocowe słodkości. Przyrządzanie posiłków nie musi być nudne. Kuchnia wege proponuje zdrowe i ciekawe połączenia. Na obiad mogą być placki orkiszowe z bakłażanem albo kalafior z serem czy pomidory faszerowane warzywami i ryżem. Po prostu smacznie i zdrowo!
31% rabatu
13,72
19,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki FLEXITARIANIZM
FLEXITARIANIZM
Autor: Paruzel Kinga
Wydawca: Burda Książki
wysyłka: 48h
Flexitarianizm został okrzyknięty jedną z najzdrowszych i najłatwiejszych diet na świecie. Udaje się każdemu, bo staje się stylem życia. Sprawia, że wyglądasz i czujesz się lepiej, a dodatkowo dbasz o naszą planetę. Tutaj nie ma reżimu, a jest mnóstwo smaku i dowolności. Elastyczne podejście do żywienia faworyzuje warzywa i owoce, a minimalizuje spożycie mięsa. W tej książce znajdziesz ponad 126 przepisów diety flexitariańskiej podzielone tak, abyś przez kolejne 21 dni mógł jeść i pić różnorodne śniadania, pyszne obiady, kuszące fit słodkości, wyjątkowe kolacje czy nietuzinkowe napoje. Po tym czasie wykształcisz u siebie nowy, zdrowy sposób odżywiania i przyczynisz się do ratowania naszej Matki Ziemi. Ponadto do każdego przepisu dodano wartość kaloryczną, a z poradnika dowiesz się jak przechowywać produkty spożywcze i jakich tłuszczy używać.
40% rabatu
41,94
69,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki BRZUCHOMÓWCY
BRZUCHOMÓWCY
Wydawca: Burda Książki
wysyłka: 48h
Kuchnia to serce domu. Zaproszenie do niej może być postrzegane jako dowód zaufania i przyjaźni, odsłonięcie przed odwiedzającym miejsca, które może nie zawsze lśni czystością, ale w którym toczy się życie. Sprytnie wykorzystując fakt znajomości okraszony szczyptą sympatii, postanowiłem wślizgnąć się i zaprosić was do świata pokręconych, śmiesznych i oryginalnych historii moich wspaniałych przyjaciół. Opowiadają mi oni o swoich pierwszych kulinarnych wspomnieniach, rozpamiętują smaki dzieciństwa oraz popisowe dania mam i babć. Zdradzają, w jakich lokalach lubią bywać i co z chęcią szamają. Mówią, czym się kierują w swoich codziennych wyborach, uchylając nam tym samym odrobinę swojego prywatnego świata. Każdy z nich oprócz ciekawej, inspirującej rozmowy serwuje mi swój oryginalny przepis na ulubione danie, ja bekhendem odbijam smacznie piłeczkę i proponuję coś bardziej w moim klimacie. Zgłodnieli? ZAPRASZAM DO ŚWIATA BRZUCHOMOWCOW! Vienio * Organek * Mazolewski * PabloPavo * Ten Typ Mes * Piotr Kędzierski * Olga Frycz * Orina Krajewska * Mikołaj Komar * Natalia Przybysz * Kosi * Aleksander Baron
33% rabatu
40,10
59,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki SO SWEET CHALLENGE
SO SWEET CHALLENGE
Wydawca: Ya!
wysyłka: 24h
So Sweet Challenge to przepustka do wciągającej zabawy, która będzie trwać cały rok! Poznajcie unikatową książkę – połączenie activity book ze zbiorem wyzwań, wspólnym gotowaniem, jedzeniem słodkości i wymianą zdjęć! Za całość odpowiedzialny jest gwiazdor polskiego TikToka, Musical.ly, Youtube’a i Instagrama – Dominik Rupiński! Dominik ma dla swoich fanów przepis na to, by każdy dzień nadchodzącego roku był maksymalnie słodki! Wyzwanie trwa cały rok i jest połączone z filmikami, które będzie przygotował i publikował u siebie Dominik. Sprawdźcie sami! Ta książka to wspaniały sposób na długie godziny niesamowitej zabawy!
38% rabatu
24,77
39,99 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Fit przepisy od baletnicy
Baletnica gotuje! Chcesz wiedzieć, jak jeść lekko, smacznie i zdrowo? Jak poprawić sylwetkę, a przy tym mieć siłę do codziennej aktywności, a nawet do intensywnych treningów? Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka popularnego profilu na Instagramie, dzieli się sekretami swojej kuchni! W tej książce udowadnia, że pasja do sportu i miłość do jedzenia mogą iść w parze. Nie potrzeba bolesnych wyrzeczeń ani długich godzin w kuchni! Gotowanie może być proste, a zdrowe jedzenie łatwo dostępne – także dla osób zajętych lub bardzo aktywnych fizycznie. Poznaj 100 przepisów na lekkie i pożywne dania, które zasmakują całej rodzinie i zagoszczą w twojej kuchni na stałe!
37% rabatu
28,26
44,90 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki KUCHNIA BARDZO POLSKA NIEZAPOMNIANE SMAKI
Nowe wydanie kultowej książki kucharskiej, którą pokochali Polacy. Wysmakowane zdjęcia i aranżacje pozwalają spojrzeć na tradycję z zupełnie innej strony. Klasyczna kuchnia polska po latach zapomnienia wraca do łask. Jest doskonała, lokalna i sezonowa, może być prosta lub niezwykle wykwintna. To smaki zapamiętane z dzieciństwa, kojarzące się z domem, rodzinnymi przyjęciami i poczuciem przynależności. Po prostu pyszne. Ponad 370 przepisów na: • przekąski • przystawki • sosy • zupy • dania główne • desery • ciasta • świąteczne specjały Ewa Aszkiewicz, właśc. Anna Kozowska (1935-2019) – zawodowo pracowała jako bankowiec, otrzymała doktorat na wydziale rolniczym, jednak to kuchnia była jej największą pasją. Swoje pomysły kulinarne i przepisy publikowała najpierw w prasie, z czasem stając się autorką bestsellerowych książek, z których gotowała cała Polska.
31% rabatu
54,47
79,00 zł
Dodaj
do koszyka
Okładka książki Wędliny domowe
Domowe wędliny smacznie, zdrowo i etycznie! Nikt nie zadba o nas tak jak my sami. Tę książkę napisało dwóch praktyków – entuzjastów wyrabiania domowych wędlin – i zrobili to po męsku, w krótkich, oszczędnych słowach: nie ma w niej ani grama zbędnych treści, są za to użyteczne metody, przepisy, z których wszystko zawsze się udaje, a także zachęty, by w żadnym razie nie obawiać się, że to trudne. Stanisław Klimaj i Henryk Rajchert wprowadzają w tajniki domowej produkcji wędlin i przedstawiają proste, sprawdzone rozwiązania, dzięki którym będziemy mogli się cieszyć smakami tradycyjnych szynek, baleronów czy rolad oraz bardziej wyszukanymi pastrami bądź kindziukiem. Niezwykle apetyczne fotografie przeniosą nas do rodzinnego stołu, nad maszynkę do mięsa czy wśród aromatu jedynego w swoim rodzaju dymu z przydomowej wędzarni. A to tylko początek zalet. Jedzenie to jedna z najbardziej podstawowych ludzkich potrzeb – a zarazem jedna z tych mających największy wpływ na jakość życia oraz na zdrowie. Specjaliści coraz częściej mówią, że gdyby ludzie odżywiali się zdrowo i racjonalnie, wcale nie potrzebowalibyśmy przyjmować żadnych witamin, suplementów diety i innych chemicznych „wspomagaczy”, a ogromnej ilości chorób dałoby się uniknąć w najprostszy i najprzyjemniejszy sposób: jedynie poprzez dobre, wartościowe jedzenie. Produktem najbardziej w obecnych czasach podejrzanym jest mięso i jego pochodne: czyli produkowane na masową skalę wędliny. Niepokojąco tanie, pochodzące od zwierząt hodowanych w zatrważających warunkach, kosztujące planetę zużycie niewyobrażalnych ilości wody. Autorzy tej książki podpowiadają, jak nie rezygnując z ulubionych smaków, odżywiać się bardzo smacznie, znacznie zdrowiej oraz… etycznie. Przekonują, że naprawdę każdy może pozyskać mięso z mniejszych ubojni i sam zająć się domowym wyrobem wędliniarskich rarytasów. To nic trudnego!
33% rabatu
46,80
69,90 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
99
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka