nowość
MASTERCHEF JUNIOR CZWARTA POLSKA EDYCJA PROGRAMU
Nowe zachwycające smaki. Nowe kulinarne doznania. Książka z przepisami zwyciężczyni i finalistów programu MasterChef Junior. Uczestnicy czwartej polskiej edycji programu MasterChef Junior znowu zachwycili – zarówno widzów, jak i jurorów. To niewiarygodne, jak sprawnie radzą sobie z kulinarnymi wyzwaniami. Zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę ich wiek. Najmłodsi finaliści mają… 9 lat, a najstarsi – zaledwie 12. A w kuchni radzą sobie niemal tak dobrze jak profesjonaliści. To robi wrażenie! Któż nie zechce spróbować staropolskich karminadli autorstwa zwyciężczyni Pauliny Foremny lub jej carpaccio z gruszki? Czy nie warto pokusić się o przygotowanie łososia z morza mango autorstwa Leny Król lub skosztować kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli według przepisu Michała Lisa? Dla poszukiwaczy smaków z różnych stron świata Mikołaj Cienkosz podał przepis na „Słońce Grecji”, a Julia Misiak na „Chiny w pigułce”. Wielbicieli tradycyjnych polskich smaków niewątpliwie zachwycą ziemniaczana baba z sosem z borowików Olka Multana i świętokrzyskie grycoki Natalii Tokarskiej. A łasuchów – pyszne desery, m.in. kruche ciasteczko z musem czekoladowym z nutą rozmarynu Janka Zatorskiego. W kulinarną podróż z Pauliną oraz pozostałymi finalistami MasterChef Junior mogą wyruszyć i mali, i duzi. I – gwarantujemy – wszyscy będą z tej wyprawy zadowoleni.
35% rabatu
29,40
44,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Wielka księga soków
Wielka księga soków
Autor: Pat Crocker
Wydawca: Laurum
wysyłka: 48h
Chcesz mieć więcej energii i żyć zdrowiej? Nie wiesz, jak wprowadzić do diety więcej warzyw i owoców? Masz dość „zdrowych” soków o wątpliwym składzie? Wykorzystaj przepisy z Wielkiej księgi soków i spraw sobie energetyczną bombę witaminową! Soki i koktajle ze świeżych warzyw i owoców to prosta droga do zapewnienia sobie „codziennej ósemki”, czyli pięciu porcji świeżych warzyw i trzech porcji owoców. Wystarczy jedna szklanka klarownego, świeżo wyciskanego soku dziennie, by doprowadzić do usprawnienia funkcjonowania układu odpornościowego, podniesienia poziomu energii, wzmocnienia kości, oczyszczenia skóry i obniżenia ryzyka wystąpienia chorób. Oprócz tego domowe soki i koktajle świetnie sycą, a jednocześnie nie zawierają wielu kalorii, dzięki czemu mogą być pomocne w walce ze zbędnymi kilogramami. W tej książce znajdziesz aż 350 receptur na domowe soki i koktajle, a także toniki, napoje oczyszczające i pobudzające trawienie, herbaty czy przeciery. Odkryjesz również smaczne i zdrowe zamienniki dla kawy czy herbaty oraz przepisy na orzeźwiające mrożone przekąski. Poza tym Wielka księga soków zawiera: informacje na temat siedmiu głównych układów naszego ciała i ich roli w zachowaniu zdrowia oraz na temat zmian, jakie można wprowadzić w diecie i stylu życia, aby usprawnić ich funkcjonowanie, szczegóły dotyczące 80 powszechnych problemów zdrowotnych, a także konkretne sposoby na ich łagodzenie za pomocą naturalnych produktów żywnościowych, informacje na temat właściwości leczniczych warzyw, owoców i ziół oraz rady dotyczące zakupów i przechowywania tych produktów. Wielka księga soków rozwiąże problemy zdrowotne twoje i twojej rodziny. Właściwie przygotowane soki warzywne i koktajle chronią przed infekcjami, wzmacniają nerwy, rozjaśniają umysł, oczyszczają organizm z toksyn, a także mają właściwości lecznicze. Jeśli więc zależy ci na przywróceniu dobrego funkcjonowania bądź utrzymaniu w jak najlepszej kondycji wszystkich układów twojego ciała, ta książka jest dla ciebie. *** Pat Crocker jest specjalistką w dziedzinie kulinarnego zastosowania ziół. Zawodowo zajmuje się także ekonomią prowadzenia gospodarstwa domowego. Od ponad dwudziestu lat pisze i opowiada o ziołach i zagadnieniach związanych ze zdrowiem. Jest autorką siedmiu książek kucharskich i trzech książek o ziołach, które wielokrotnie zdobywały różne wyróżnienia na arenie międzynarodowej.
33% rabatu
33,43
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Wielka księga jogurtów
Wielka księga jogurtów
Autor: Pat Crocker
Wydawca: Laurum
wysyłka: 48h
Zobacz, jak łatwo przyrządzić samodzielnie w domu smaczne i zdrowe jogurty, które składają się tylko ze świeżego mleka i naturalnych dodatków! Producenci komercyjnych jogurtów prześcigają się w wymyślaniu najróżniejszych kombinacji rodzajów i smaków, przeważnie przez dodawanie składników o wątpliwej wartości odżywczej. Tymczasem samodzielne przygotowanie tego produktu jest dziecinnie proste – wystarczy kilka chwil, by zapełnić nim całą lodówkę. Tylko co zrobić, by szybko i tanio otrzymać zdrowy i pełnowartościowy jogurt? Wystarczy odpowiednio dopasować trzy główne czynniki: świeże mleko, żywe kultury bakterii i temperaturę. A ponieważ to ty decydujesz o wszystkich dodatkach, masz kontrolę nad tym, jakie będą proporcje płynów (mleka krowiego, owczego czy koziego), cukru i tłuszczu. Poza tym domowy jogurt nie zawiera żadnych chemicznych środków konserwujących, sztucznych barwników czy dodatków smakowych. Autorka bestsellerów, Pat Crocker, podpowiada, jak wyprodukować domowym sposobem aż 25 różnych rodzajów jogurtów i do czego można je potem wykorzystać w kuchni. Oprócz takich klasyków, jak jogurt czekoladowy, truskawkowy, kokosowy czy z owocami, znajdziesz tu również bardziej oryginalne propozycje, jak np. jogurt cytrynowy, o smaku francuskiej wanilii czy mokki. W książce czeka na ciebie także ponad 200 pomysłów na dania, w których wykorzystuje się zdrowotny potencjał jogurtu. Przepisy te nawiązują do tradycji kuchni włoskiej, greckiej, tureckiej czy bałtyckiej i wyróżniają się wysoką zawartością błonnika, witamin i dużą ilością składników mineralnych. Wykorzystaj w kuchni wyjątkowe atuty jogurtów i przygotuj m.in.: - Korzenną salsę gruszkową - Aioli z awokado - Zupę ze słodkich ziemniaków z przyprawą curry - Malinowe krówki - Cytrynowe ciasto jogurtowe Wielka księga jogurtów zawiera również część poświęconą zdrowiu ludzkiego organizmu. Pat Crocker opisuje siedem głównych układów w naszym ciele. Wyjaśnia, na czym polega ich rola, wskazuje najczęstsze problemy i dolegliwości oraz podpowiada, w jaki sposób można zmieniać dietę i styl życia, aby każdy z nich funkcjonował optymalnie. Pat Crocker jest specjalistką w dziedzinie kulinarnego zastosowania ziół. Zawodowo zajmuje się także ekonomią prowadzenia gospodarstwa domowego. Od ponad dwudziestu lat pisze i opowiada o ziołach i zagadnieniach związanych ze zdrowiem. Jest autorką siedmiu książek kucharskich i trzech książek o ziołach, które wielokrotnie zdobywały różne wyróżnienia na arenie międzynarodowej.
33% rabatu
33,43
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Atlas wędzonek i wyrobów domowych
Przygotowywanie domowych wyrobów to piękna polska tradycja kulinarna. Produkty te są naturalne, świeże i zdrowe, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak barwniki, konserwanty i ulepszacze. Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajdują się zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowatorskie pomysły wzbogacone o nowe smaki.
35% rabatu
19,61
29,95 zł
Dodaj
do koszyka
Dieta pegańska
Dieta pegańska
Wydawca: SBM
wysyłka: 48h
Opracowana przez lekarza medycyny dr Marka Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma łączyć najbardziej korzystne dla zdrowia człowieka wybrane elementy diet paleo i wegańskiej. Warzywa i owoce mają być podstawą posiłku, mięso i ryby pozyskiwane z ekologicznych hodowli jedzone jako dodatek, natomiast produkty mleczne i o wysokim indeksie glikemicznym w zasadzie wykluczone. Książka zawiera ponad 200 przepisów na smaczne i proste śniadania, obiady, desery oraz kolacje przygotowywane według zasad diety pegańskiej. Cennym uzupełnieniem są porady dietetyka dotyczące praktykowania peganizmu.
35% rabatu
19,61
29,95 zł
Dodaj
do koszyka
Obiad
Obiad
Wydawca: Olimp Media
wysyłka: 48h
To wyjątkowa książka kucharska, gdyż dzięki niej przestanie cię dręczyć odwieczne pytanie: „Co dziś zrobić na obiad?”. Znajdziesz tu różnorodne propozycje na gorąco – od zup i potraw warzywnych, przez mięsa i ryby, po dania na bazie makaronu, kaszy i ryżu oraz specjały mączne. Są to pomysły łatwe i nieco trudniejsze, odpowiednie na co dzień i na specjalną okazję. Dzięki tak urozmaiconemu menu bez trudu wybierzesz przepisy dopasowane do twoich preferencji.
34% rabatu
26,39
39,99 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Praktyczna Kuchnia
Praktyczna Kuchnia
Wydawca: Graf-ika
wysyłka: 48h
Praktyczna Kuchnia, czyli podręcznik do przyrządzania potraw i legumin - Róża Makarewicz Wznowienie na podstawie oryginału z 1910 roku. Prawie 1100 przepisów dań i porad , umożliwiających umiejętne prowadzenie kuchni smacznej i taniej, wedle zasad na długoletnim doświadczeniu opartym. Jak autorka pisze "same przepisy i tu jak wszędzie pozostaną martwą literą, którą ożywić i należycie zastosować tylko dobra i energiczna gospodyni potrafi."
31% rabatu
61,41
89,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Pieczenie ciast
Pieczenie ciast
Wydawca: Graf-ika
wysyłka: 48h
Ciasto – plastyczna i elastyczna masa powstała przez zagniecenie mąki, wody i innych składników, np. cukru, jajek, tłuszczów. Niektóre ciasta, np. na bezy lub makaroniki nie zawierają w swoim składzie w ogóle mąki. Do wielu ciast dodaje się nie wodę, lecz mleko, maślankę, kefir, jogurt, roztopione masło, olej, sok owocowy, napój gazowany itp. Zdarza się też, że nie ma w nich żadnego płynu, tylko jajka, np. ciasta na biszkopty, lub też miód, np. ciasta na niektóre pierniki i miodowniki. W zależności od przeznaczenia może zostać poddane fermentacji przy pomocy drożdży lub zakwasu, co spulchnia lub czasami zakwasza ciasto. W celu spulchnienia ciasta używa się również np. sody oczyszczonej, proszku do pieczenia, lub piany z białek. Ciasta można piec, gotować i smażyć, a otrzymuje się makarony, kluski, pieczywo zwykłe (chleby), półcukiernicze (chały, strucle) i cukiernicze (ciasta, ciastka, torty).
31% rabatu
38,64
56,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Fit każdego dnia
Fit każdego dnia
Autor: Kępa Marta
Wydawca: Arystoteles
wysyłka: 48h
Na śniadanie proponuję omlet z cukinią, szpinakiem i fetą. Chyba że wolisz jajecznicę z cebulą i marchewką albo bułkę z humusem i warzywami? Na słodko? Oczywiście! Jaglanka na soku jabłkowym, domowa granola lub owsianka z malinami i jeżynami? Na drugie śniadanie do wyboru pieczone awokado z jajkiem, sałatka z indykiem w sezamie lub jogurt z płatkami owsianymi i owocami. W porze obiadowej może skusisz się na krem z topinamburu, gulasz z dynią i rodzynkami albo łososia w marynacie z aromatycznym ryżem? Kolacja równie ciekawa... Na co masz ochotę? Na tortillę z warzywami, risotto z pieczarkami czy szparagi pieczone z ziemniakami, pomidorami i oliwkami?
23% rabatu
5,42
6,99 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
FIT KOKTAJLE I SHAKI
Blender lub mikser, kilka owoców, ulubione warzywa, mleko, woda lub herbata,trochę chęci, krótka chwila i… przepyszny odżywczy koktajl gotowy! Zdrowy, wartościowy i coraz bardziej doceniany. Proponujemy 30 sprawdzonych przepisów na wyjątkowe kompozycje smakowe, zmiksowane w kolorowe i zachęcające koktajle oraz shaki. W książce znalazły się ciekawe, niekonwencjonalne i nieoczywiste połączenia owoców oraz warzyw. To oferta zarówno dla małych, jak i dużych smakoszy. Dla osób zdrowych, dbających o swoją wagę, jak i dla tych borykających się z różnymi dolegliwościami.
23% rabatu
5,42
6,99 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
FIT DESERY
FIT DESERY
Wydawca: Arystoteles
wysyłka: 48h
Desery nie muszą oznaczać niezliczonej ilości kalorii. Nie muszą obfitować w niezdrowy cukier, tłuszcz i przetworzone półprodukty. Dietetyczne desery? Tak, to możliwe! A przy tym nie tylko pyszne, ale także bogate w niezbędne składniki odżywcze, witaminy i minerały. W książce proponujemy aż 30 różnych fi t słodkości. Na pewno znajdziesz tu coś dla siebie. Szukanie nowych połączeń i smaków jest bardzo przyjemne...
23% rabatu
5,42
6,99 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Jaglany detoks. Przepisy
Jaglany detoks. Przepisy
Autor: Zaremba Marek
Wydawca: Pascal
wysyłka: 48h
120 PRZEPISÓW NA CZAS DETOKSU I PO DETOKSIE Jaglany Detoks pomógł odzyskać zdrowie tysiącom osób! Roślinny skalpel jest stale w natarciu! Każdego dnia post skutecznie pokonuje coraz więcej chorób cywilizacyjnych – otyłość, cukrzycę, alergie pokarmowe, infekcje! W kolejnej części bestsellerowej jaglanej serii otrzymasz harmonogramy na 7, 14 i 21 dni Jaglanego Detoksu. Dowiesz się, co zrobić, aby utrzymać efekt postu, uniknąć efektu jo-jo i długo cieszyć się zdrowiem! Jak przeprowadzić detoks? Jak schudnąć, jedząc zdrowo? Co gotować po detoksie? Jakie błędy popełniamy podczas wychodzenia z postu? Czy i kiedy powtórzyć post? Jeżeli chcesz jeszcze skuteczniej wzmocnić i oczyścić organizm i uniknąć komplikacji po zakończonym detoksie, ten poradnik jest właśnie dla ciebie! Celuj w zdrowie z Jaglanym detoksem i utrwalaj zdrowe nawyki na co dzień!
33% rabatu
33,43
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia powojenna
Kuchnia powojenna
Wydawca: Graf-ika
wysyłka: 48h
"Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki ""drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej — a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna.
31% rabatu
38,64
56,00 zł
Dodaj
do koszyka
ALAANTKOWE BLW ROŚNIEMY
"Trzecia książka autorek bestsellerowych poradników kucharskich z przepisami dla najmłodszych smakoszy opartymi na metodzie BLW – tym razem dla nieco starszych dzieci! Twoje dziecko potrafi już chodzić i głośno domagać się dokładki? Albo może wręcz przeciwnie –protestuje przeciwko koperkowi w zupie i pracowicie wydłubuje rodzynki z ciasta? Ta książka jest właśnie dla Ciebie! Autorki najpopularniejszego w Polsce kulinarnego bloga o metodzie BLW, doświadczone mamy, doskonale wiedzą, że dzieci potrafią przy jedzeniu wybrzydzać, grymasić i tygodniami jeść to samo. Proponują więc przepisy na dania, które wpisują się w preferencje dzieci, mają szanse spełnić ich kryteria, zapewniają wszystkie niezbędne składniki odżywcze, a jednocześnie są proste i szybkie w przygotowaniu oraz, oczywiście – smaczne! W książce znajdziesz między innymi przepisy na: – domowe pieczywo i inne wypieki, – wartościowe śniadania – szybkie dania obiadowe, – zdrowe desery, – przepisy na imprezy dla dzieci, a także porady kuchenne i wiele podpowiedzi ułatwiających kulinarne działania – również dla rodziców alergików."
35% rabatu
26,13
39,90 zł
Dodaj
do koszyka
Zdrowe odżywianie Dzieci gotują
Gotowanie nie jest trudne, sprawdźcie sami! W tej książce znajdziecie proste przepisy, opisane krok po kroku i pokazane na zdjęciach. Samodzielnie możecie przygotować między innymi naleśniki z twarogiem i jagodami, słupki warzywne z dipem serowym, ciasto marchewkowe czy kotlet z kurczaka z chipsami z ziemniaka i fasolką szparagową. Powodzenia!
23% rabatu
3,02
3,90 zł
Dodaj
do koszyka
NOWY WYBORNY I NAJTAŃSZY KUCHARZ CZYLI SPOSÓB SPORZĄDZANIA NAJSMACZNIEJSZYCH POTRAW Z KARTOFLI TUDZIEŻ UŻYCIE ICH DO RÓŻNYCH GOSPODARSKICH POTRZEB
Kartofle są jedną z najużyteczniejszych i najbardziej upowszechnionych roślin tak w ogólności w Europie, jako też i w naszym kraju w szczególności. Nieodrzeczy więc będzie przysłużyć się naszemu krajowi książką, nie wielką co do objętości, ale zalecającą się tem, że wszelkiego stanu i majątku gospodarz lub gospodyni, chociażby z kądinnąd wiadomości ich niezbyt rozległe były, może się w krótkim czasie łatwo i z zadowolnieniem obznajomić z nieskończonem mnóstwem użytkowania z tego produktu, a tem samem małym bardzo kosztem ulepszyć znacznie swoje domowe gospodarstwo. Mnóstwo znajduje się książek u wszystkich prawie narodów, traktujących z mniejszą lub większą dokładnością o tym przedmiocie. W polskim atoli języku, ile nam wiadomo, bardzo mało, lub wcale nikt w tym już uprawiał. Historycznie jednak dowieść się to nie da. Właściwa zasługa przeniesienia ich do Europy, należy bez wątpienia sławnemu anglikowi, admirałowi Franciszkowi Drake. Poznał on je najprzód r. 1578, na południowem morzu, badź przy jakiem wylądowaniu w Peru samem, bądź też na jakich innych w pobliżu leżących wyspach; a ile one znaczą, przekonał się w nie jednym zaraz kłopocie, w jaki często wpadał z swoją okrętową czeladzią. Najprzód przywiózł je w swoim powrocie do Wirginii dokąd przybył 1585 roku, i gdzie się też zaraz o ich rozmnożenie postarał. Następującego 1586 roku puścił się z Wirginii do Anglii i przywiózł także kartofle ze sobą. Co było przyczyną że Wirginię za ich ojczyznę miano, gdy one tymczasem w Wirginii z większą się trudnością i mniejszym wydatkiem.
29% rabatu
34,79
49,00 zł
Dodaj
do koszyka
KUCHNIA ŚW. HILDEGARDY Z BINGEN
korzystaj z przepisów kulinarnych św. Hildegardy z Bingen.Jedz smacznie i zadbaj o swoje zdrowie! Każdy z nas bardzo często zastanawia się nad tym, jak przygotować codzienne posiłki dla całej rodziny tak, by stanowiły nie tylko rozkosz dla podniebienia, ale również dawały zdrowie naszemu ciału i duszy. Wybitny znawca medycyny św. Hildegardy z Bingen, dr Wighard Strehlow, dowodzi, że przygotowanie takich dań jest niezwykle proste. Praktyczna i starannie opracowana przez dr. Strehlowa książka kucharska łączy w sobie zalecenia św. Hildegardy dotyczące zdrowego trybu życia oraz współczesny sposób przygotowywania potraw. Jednak przede wszystkim możemy w niej znaleźć doskonałe przepisy na smaczne i zdrowe dania: jarskie, mięsne, rybne oraz liczne desery i inne słodkości. Te potrawy nie tylko dają zdrowie, ale dostarczają licznych przyjemności kulinarnych.
33% rabatu
20,03
29,90 zł
Dodaj
do koszyka
Fifka i żulik czyli domowa kuchnia łódzka
„Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka” to niewątpliwie nasz bestseller. Pierwsze wydanie z 2014 r. już się wyczerpało, a w odpowiedzi na liczne zapytania, w lipcu 2017 r. przedstawiliśmy Czytelnikom nowe, uzupełnione wydanie. Co istotne, tym razem jest to książka w twardej oprawie, nie ma więc ryzyka że nawet intensywne użytkowanie książki w kuchni spowoduje jej zniszczenie. W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka, Anna Wojciechowska, zebrała zbiór 67 przepisów (w pierwszym wydaniu było ich 50) na zupy, przekąski, dania główne i desery – wszystko to dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi. Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków! Ze wstępu do drugiego wydania książki: Trzy lata temu, wprowadzając na rynek pierwsze wydanie książki pt. „Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka”, oddawałam ją w Państwa ręce z wielkim niepokojem. Zastanawiałam się, czy zawarte w niej przepisy właściwie uchwycą charakter kuchni łódzkiej, którą pamiętają Łodzianie. Odbiór książki przerósł moje najśmielsze oczekiwania, a wszelkie słowa uznania i podziękowania dodały mi skrzydeł. Jestem ogromnie wdzięczna za wszystkie opinie, serdeczne rozmowy oraz niekończące się dyskusje na temat regionalnych potraw. Cieszę się, że moje sentymentalno-nostalgiczne podejście do „łódzkiej” kuchni dostarczyło Państwu wielu wspomnień i inspiracji, zachęcając do przyrządzania domowych dań. Wspomniane dyskusje i spotkania kulinarne z łodzianami dały mi bodziec do dalszych poszukiwań i zamieszczenia w kolejnym wydaniu książki siedemnastu nowych przepisów, które – mam nadzieję – uzupełnią niedosyt powstały przy pierwszej edycji. Jestem przekonana, że wielu z Państwa na nowo odkryje zapomniane dania, które znowu połączą nas przy wspólnym stole. Doskonale wiemy, że „domowe jedzenie scala ludzi, łączy rodzinę i buduje więzi”.
27% rabatu
23,36
32,00 zł
Dodaj
do koszyka
Cravings Hungry for More
For anyone who loved Chrissy's first cookbook, this is a sure-fire winner - full of irresistible recipes written with the sense of humour that's made her a social media sensation. After two years of parenthood, falling in love with different flavours, and relearning the healing power of comfort food, this book is like Chrissy's new edible diary: recipes for quick-snap meals; recipes for lighter, brighter healthier-ish living; and recipes that, well, are gonna put you to bed, holding your belly.
13% rabatu
60,03
69,00 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Dieta anti-aging. Przepisy na młodość
CZASU NIE OSZUKASZ... ALE JEST COŚ, CO MOŻE CI POMÓC DŁUŻEJ CIESZYĆ SIĘ MŁODYM WYGLĄDEM I ZDROWIEM. OTO DIETA ANTY-AGING! Pierwsze zmarszczki? Zadyszka, gdy wchodzisz po schodach? Coraz częstsze dolegliwości ze strony żołądka i jelit? A może problemy z pamięcią? Autorka książki – doświadczona dietetyczka – podpowiada, jak przechytrzyć metrykę. Opierając się na najnowszych wynikach badań i wiarygodnych źródłach naukowych, radzi, co jeść, jak przyrządzać potrawy i przechowywać pożywienie, oraz czego unikać, by nie przyspieszać procesów starzenia. Słowem: proponuje styl odżywiania, który pomoże dłużej cieszyć się młodym wyglądem, dobrym samopoczuciem, a także może wydłużyć życie i zapobiec wielu chorobom czy dolegliwościom. Podaje ponad 100 sprawdzonych przepisów na: sałatki i dania z warzyw, zupy, dania z mięsem i rybami, bezmięsne i wegetariańskie, koktajle i desery – na potrawy zawierające naturalne przeciwutleniacze, które pomagają zwalczać wolne rodniki. Oto kulinarna oda do młodości! Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu poradników: Detoks cukrowy, Dieta w chorobie Hashimoto, Wypieki dla diabetyków, Ciasta i desery dla diabetyków, Polska kuchnia bezglutenowa.
35% rabatu
22,91
34,99 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
92
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka