The Science of Cooking
The Science of Cooking
Wydawca: DK
wysyłka: 48h
Which vegetables should you eat raw? How do you poach the perfect egg? And should you keep your eggs in the fridge? Food scientist Dr Stuart Farrimond answers all these questions - and many more like them - equipping you with the scientific know-how to take your cooking to new levels. In The Science of Cooking, fundamental culinary concepts sit side-by-side with practical advice and step-by-step techniques, bringing food science out of the lab and into your kitchen. Get the answers to your cookery questions with intriguing chapters covering all major food types from meat, poultry and seafood, to grains, vegetables, and herbs. Why does chocolate taste so good? Is it OK to reheat cooked rice? How do I cook the perfect steak or make succulent fish every time? Bestseller The Science of Cooking has the answers to your everyday cooking questions, as well as myth busting information on vegan diets and cholesterol. Perfect your cooking with practical instruction - and the science behind it. "Out in time for Christmas, it's a belter! It really is." - BBC Radio 2 The Chris Evans Breakfast Show
14% rabatu
75,68
88,00 zł
Dodaj
do koszyka
Vegan Freak
Vegan Freak
Wydawca: Studio Koloru
wysyłka: 48h
Jesteś weganinem z długim stażem i weganizm doskonale sprawdza ci się w codziennym życiu, ale nadal powoduje dyskomfort w sytuacjach towarzyskich? Dopiero wchodzisz na wegańską ścieżkę i nie bardzo wiesz, jak to wszystko ogarnąć? Chciałbyś przestać jeść produkty odzwierzęce, ale nie masz serca powiedzieć o tym mamie? A może po prostu chciałbyś lepiej zrozumieć, o co chodzi weganom? Jeśli tak, to koniecznie przeczytaj książkę Vegan Freak! Bob i Jena Torres opowiedzą ci w niej kilka zabawnych dykteryjek, pożartują na temat uciążliwych osób, pokrótce wyjaśnią teorię praw zwierząt oraz udzielą paru bardzo praktycznych i szczegółowych wskazówek. Kiedy skończysz czytać, na pewno będziesz wiedział, co i jak. Przede wszystkim jednak będziesz miał pewność, że weganie to nie jest zgraja społecznie nieprzystosowanych dziwaków, ale rosnąca w siłę ogólnoświatowa społeczność ludzi przekonanych, że wszystkie czujące istoty, w tym zwierzęta, mają prawo do wolności i życia w zgodzie z własną naturą. Gorąco polecamy tę wyjątkową lekturę!
33% rabatu
23,38
34,90 zł
Dodaj
do koszyka
Bez resztek.
Bez resztek.
Wydawca: Pascal
wysyłka: 48h
To napisany z pasją poradnik pokazujący, jak zmienić nawyki, aby nie marnować jedzenia. Proste porady, fascynująca opowieść, duża dawka refleksji. Gorąco polecam! Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności Do tej pory rzadko gotowałam, bojąc się, że zmarnuję za dużo wartościowego surowca. Teraz już nie muszę czekać, aż Jagna zaprosi mnie do siebie na obiad, tylko mogę sama zacząć działać! Areta Szpura Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych? Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste! Przyjrzyj się temu, co twoim zdaniem nie nadaje się do zjedzenia, i przekonaj się, jak zdrowo i naprawdę pysznie możesz to wykorzystać w kuchni. Wykorzystaj, nie marnuj! Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie, oszczędność, ekologia i brak wyrzutów sumienia! Bo wyrzucanie jedzenia to nie tylko problem etyczny, ale również strata pieniędzy. Zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem Pizza ze spodem z gniecionych ziemniaków Omlet z resztkami warzyw Jagna Niedzielska, szefowa kuchni i doradca kulinarny, odpowiada na pytania, jak robić zakupy, jak przechowywać żywność, jak gotować z resztek, a co rzeczywiście należy wyrzucić. Kuchnia zero waste to nie tylko gotowanie, ale sposób na życie. Kupując tę książkę, wspierasz Banki Żywności.
35% rabatu
32,44
49,90 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Kuchnia dla zabieganych Dania przygotowane w weekend na cały tydzień
Jak w ciągu jednego dnia weekendu przygotować 5 kolacji? To niemożliwe? Ależ skąd! To naprawdę łatwe. Raz w tygodniu warto kupić większą ilość podstawowych produktów, które można przechowywać, wykorzystywać je przez cały tydzień i gotować ekspresowe kolacje według przepisów podanych w książce. Wystarczą niewielkie zmiany w organizacji pracy w kuchni i można kompletnie zrewolucjonizować gotowanie! Odbiorcy - osoby zabiegane, które chcą zaoszczędzić czas oraz pieniądze - wszyscy, którzy dbają o zdrowe odżywianie Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - zawiera metody i porady dotyczące ekspresowego gotowania na zapas - przybliża organizację przygotowania podstawowych składników potraw, które następnie można przechowywać, podgrzewać i modyfikować w kolejne dni tygodnia - zawarte w książce przepisy są łatwe, oryginalne i gwarantują pyszne potrawy, które zachęcają do rodzinnych posiłków
29% rabatu
25,56
36,00 zł
Dodaj
do koszyka
Makaron
Makaron
Wydawca: Vemag
wysyłka: 48h
Dania z makaronu nie wymagają wiele czasu i zawsze się udają. Ale przede wszystkim są bardzo urozmaicone i wyjątkowo smaczne! Od delikatnych po intensywne w smaku, z rybą, mięsem czy warzywami, od zapiekanych po serwowane na zimno jako sałatki - potrawom z makaron po prostu trudno się oprzeć. Nasze przepisy na dania z makaronem w roli głównej wprowadzają do każdego domu choć na chwilę aurę Italii. Książka oferuje szeroki wybór wyjątkowo smacznych dań na każdą okazję - od klasycznego penne all'arrabbiata, spaghetti carbonara i lasagne po wyszukane rigatoni z miecznikiem, pappardelle z dziką kaczką czy cannelloni z kalafiorem romanesco. A co najważniejsze: nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej będą w stanie w mgnieniu oka zrobić domowe ravioli i inne przysmaki dzięki zawartym w książce zdjęciom i szczegółowym wskazówkom objaśniającym krok po kroku kolejne czynności.
23% rabatu
9,68
12,50 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Mały cukiernik. Proste przepisy dla dzieci
Kuchnia to wyjątkowe miejsce w domu. To w niej ze zwykłych składników powstają nadzwyczajne smakołyki. Dzieci lubią pomagać w gotowaniu i chętnie jadają potrawy, w których przygotowaniu uczestniczyły. „Mały kuchcik” i „Mały cukiernik” to seria książek kucharskich dla dzieci. Każda z nich zawiera 10 sprawdzonych przepisów na łatwe do przyrządzenia i lubiane przez dzieci potrawy. Ich przygotowanie wymaga ścisłej współpracy dzieci i dorosłych – a to dobra okazja do wspólnego spędzenia czasu. Tekturowe podstawki oraz spirale ułatwiają korzystanie z książek podczas gotowania – można je postawić na kuchennym blacie i na bieżąco sprawdzać przepis. Na fotografiach zostały pokazane poszczególne etapy przyrządzania potraw. W „Małym kuchciku” znalazły się m.in. przepisy na: domową pizzę, francuskie zawijańce, pesto i kaszotto, a w „Małym cukierniku” na: maślane serduszka, marchewkowe babeczki, deser bezowy i domowe lody.
33% rabatu
16,86
24,99 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Mały kuchcik. Proste przepisy dla dzieci
Kuchnia to wyjątkowe miejsce w domu. To w niej ze zwykłych składników powstają nadzwyczajne smakołyki. Dzieci lubią pomagać w gotowaniu i chętnie jadają potrawy, w których przygotowaniu uczestniczyły. „Mały kuchcik” i „Mały cukiernik” to seria książek kucharskich dla dzieci. Każda z nich zawiera 10 sprawdzonych przepisów na łatwe do przyrządzenia i lubiane przez dzieci potrawy. Ich przygotowanie wymaga ścisłej współpracy dzieci i dorosłych – a to dobra okazja do wspólnego spędzenia czasu. Tekturowe podstawki oraz spirale ułatwiają korzystanie z książek podczas gotowania – można je postawić na kuchennym blacie i na bieżąco sprawdzać przepis. Na fotografiach zostały pokazane poszczególne etapy przyrządzania potraw. W „Małym kuchciku” znalazły się m.in. przepisy na: domową pizzę, francuskie zawijańce, pesto i kaszotto, a w „Małym cukierniku” na: maślane serduszka, marchewkowe babeczki, deser bezowy i domowe lody.
33% rabatu
16,86
24,99 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
MOZAIKA SMAKÓW KSIĄŻKA ZWYCIĘŻCZYNI PROGRAMU MASTERCHEF
Oto Ola - zwyciężczyni programu MasterChef 2018. Ola podbiła serca (i podniebienia) wymagających jurorów MasterChefa. Bez wątpienia potrawy proponowane przez nią w książce Mozaika smaków staną się przebojami Twojej kuchni i zachwycą Ciebie oraz Twoich bliskich. Bo taka jest właśnie kuchnia Oli - to radość dzielenia się smakiem z najbliższymi. To potrawy proste, pyszne i aromatyczne jak pomarańczowa zupa mocy, puszyste dyniowe gnocchi lub pstrąg polany szmaragdowym sosem. To inspirowane wietnamską kuchnią smakołyki - kokosowy creme carmel z imbirem i kaczka dymiona ryżem i zieloną herbatą. To wreszcie wyzwania dla ambitnych, m.in. piekielnie dobry creme brulée na bazie czarnego sezamu i wyjątkowy dżem z pomidorów, który pojawił się jako dodatek do tiramisu w finale MasterChefa. Rusz w bliskie i dalekie kulinarne wyprawy z Olą. Wyprawy pełne nowych smaków.
36% rabatu
38,34
59,90 zł
Dodaj
do koszyka
North Wild Kitchen
This alluring, elegant cookbook by Nevada Berg, one of today's most celebrated food bloggers, features recipes and beautifully photographed dishes that delve into the heart of Norwegian food culture. Named by Saveur magazine as the 2016 Blog of the Year and Best New Voice, North Wild Kitchen and its author Nevada Berg have become one of the best-known voices of Norwegian cooking around the world. Written from her 17th-century mountain farm in rural Norway, Nevada Berg's blog and Instagram feed are brimming with gorgeous – and achievable – ideas for home cooking and entertaining. Berg is a self-taught cook, and her simple and charming approach focuses on seasonal food prepared without a lot of fuss. With dozens of mouthwatering recipes for Norwegian-inspired dishes, this book features equally enticing photography of the food and the country's landscape. Each chapter focuses on a different aspect of Norwegian food culture – foraging, fishing, and farming; hunting, harvesting, and camping; baking, grilling, and frying. Along the way, Berg comments on the unique pleasures of Nordic life as she tends to her chickens, explores the outdoors, or sets a welcoming table. Berg is both inviting and entertaining as she weaves her own experiences into each recipe, delivering a beautiful collection of good food and great living from the heart of Norway.
14% rabatu
103,16
119,95 zł
Dodaj
do koszyka
Homebrew Beyond the Basics
Want to take total control of the beer-making process? Move beyond extract brewing and go all-grain. Richly illustrated and easy to follow, this book explains it all, from grain selection and water chemistry to sour beers and wood-ageing. Explore the full range of malts and mashing. Dive into the world of hops and discover new hopping techniques, as well as yeasts and fermentation methods. Brew a fruit beer; make a Berliner Weisse; master non-traditional ingredients, such as cacao, coffee, quinoa and spelt; kick the bottles in favour of kegging – and learn it all in a practical, approachable way. Sample recipes – covering all the basics from traditional parti-gyle stouts to style-bending American wild ale – expertly guide you as you hone your skills and make better beer.
14% rabatu
70,13
81,55 zł
Dodaj
do koszyka
No Salt Cookbook
No Salt Cookbook
Autor: George Emily
Wydawca: Marston
wysyłka: 48h
"The No Salt Cookbook" is full of delicious recipes that use herbs and spices to add texture without compromising on taste. If you are following a low-sodium diet for health reasons, or you simply want to cut down on your salt intake, you ll find the recipes in "The No Salt Cookbook" easy to make, nutritious and delicious. Based on the known benefits of the Mediterranean style of cooking, you ll love the traditional Italian dishes, Portuguese style chicken and delicious desserts.
14% rabatu
70,13
81,55 zł
Dodaj
do koszyka
Let's Eat Raw
Let's Eat Raw
Autor: Mathias Scott
Wydawca: Marston
wysyłka: 48h
Scott Mathias is a former Television Journalist who now spends his time educating men and women in Australia and overseas on the importance of good gut function and healthy eating. His creativity in the kitchen has gained him an enviable culinary notoriety, which many celebrity chefs are beginning to embrace. He's the author of two books, Understanding The Divine Gut – an anthology of the industrialisation of the food industry and its effects on the planet today and "Let's Eat Raw" – filled with simple, raw vegan recipes that will not stress your body in any way. After 45 years of chronic acid reflux and many other debilitating conditions that affected his daily life negatively, Scott researched and discovered the healing properties of Green Papaya and now produces his own range of digestive health solutions including Green Papaya Powder – locally grown and a natural source of healing enzymes which correct digestive dysfunction. This, in tandem with a healthy diet incorporating lots of live RAW plant proteins, ensures his clients create a clean, healthy inner environment which results in better sleep, clearer thinking and lots and lots more energy. Scott's "Gut Whispering" and Raw Food Demonstrations and Tastings attract audiences worldwide both on and offline, as awareness grows around the importance of "Live Food for your Live Body". He also consults on an individual or group basis, providing an integrative perspective on how to lead a long, happy, healthy, productive and pain-free life, based on his own self-healing experience.
14% rabatu
61,88
71,95 zł
Dodaj
do koszyka
Makaron
Makaron
Wydawca: Vemag
wysyłka: 48h
Dania z makaronu nie wymagają wiele czasu i zawsze się udają. Ale przede wszystkim są bardzo urozmaicone i wyjątkowo smaczne. Od delikatnych po intensywne w smaku, z rybą, mięsem czy warzywami, od zapiekanych po serwowane na zimno jako sałatki - potrawom z makaronu po prostu trudno się oprzeć. Nasze przepisy na dania z makaronem w roli głównej wprowadzą do każdego domu choć na chwilę aurę Italii. Książka oferuje szeroki wybór wyjątkowo smacznych dań na każdą okazję - od klasycznych penne all'arrabbiata, spaghetti carbonara i lasagne po wyszukane rigatoni z miecznikiem, pappardelle z dziką kaczką czy cannelloni z kalafiorem romanesco.
23% rabatu
9,68
12,50 zł
Dodaj
do koszyka
nowość
Zachować młody umysł i ciało
Matką większości chorób jest zła dieta, a ojcem stres. przysłowie chińskie Książka zawiera 30 przepisów kulinarnych, których stosowanie w codziennym życiu nie tylko poprawia pracę mózgu, ale również pomaga zapobiegać chorobom cywilizacyjnym, między innymi schorzeniom nowotworowym czy chorobie Alzheimera. Autor bazując na najnowszych badaniach i własnym doświadczeniu, omawia zasady diety, która pozwala cieszyć się długim życiem, dobrą kondycją fizyczną, psychiczną i intelektualną. Stosując się do jego wskazówek, nie tylko utracimy zbędne kilogramy, wzmocnimy serce i usprawnimy umysł, ale też poprawimy swoje samopoczucie i wydłużymy życie na lata.
23% rabatu
7,74
9,99 zł
Dodaj
do koszyka
Przepiśnik Zapisz i ugotuj
Uwielbiasz gotować? A może wręcz przeciwnie – do tej pory twoje wyczyny w kucharzeniu ograniczały się do jajecznicy i grzanek z serem? Czy jesteś pasjonatką sztuki kulinarnej, czy też chciałabyś tylko od czasu do czasu przyrządzić coś pysznego dla siebie lub gości, ten przepiśnik na pewno cię ucieszy. Znajdziesz w nim dużo miejsca na zanotowanie przepisów na rozmaite dania – na aksamitny krem pomidorowy, którym ostatnio uraczyła cię przyjaciółka, i na pachnącą cynamonem szarlotkę twojej cioci.
23% rabatu
15,49
19,99 zł
Dodaj
do koszyka
Kuchnia bez chemii W zgodzie z naturą
Przywiązujesz wagę do tego, co jesz i czym karmisz bliskich? Niejednokrotnie zastanawiałeś się, jak unikać niepożądanych czy wręcz szkodliwych substancji w artykułach spożywczych dostępnych na rynku? Z naszej książki dowiesz się m.in., dlaczego cukier to najpowszechniejszy narkotyk, jakie konserwanty występują w jedzeniu czy gdzie szukać warzyw i owoców bez herbicydów oraz mięsa bez sterydów. Po lekturze tego poradnika bez trudu będziesz wybierał zdrowe, pozbawione chemii produkty i gotował domowe posiłki w zgodzie z naturą.
33% rabatu
16,86
24,99 zł
Dodaj
do koszyka
Nie tylko kanapki
Nie tylko kanapki
wysyłka: 48h
W naszej książce znajdziecie pomysły na pyszne i niebanalne kanapki, tosty, wrapy, muffinki i inne przekąski. Wszystkie przepisy zawierają opis wykonania krok po kroku. W środku jest arkusz kolorowych naklejek, którymi nagradzamy wykonanie potrawy. Dzieci uwielbiają gotować – pod warunkiem, że nie są krytykowane. Niech dekorują, wycinają i lepią. Bawiąc się gotowaniem, odkryją, jak komponować zdrowe posiłki, rozwiną swoje poczucie smaku i nabiorą apetytu. Nie martwcie się, że trochę nabrudzą w kuchni. Wybierzcie coś z proponowanych smakołyków i do dzieła!
23% rabatu
7,74
9,99 zł
Dodaj
do koszyka
Nie tylko Pizza
Nie tylko Pizza
wysyłka: 48h
W naszej książce znajdziecie pomysły nie tylko na prawdziwą pizzę, ale też na pyszne tarty z kolorowymi warzywami, małe paszteciki czy pyszną fritattę. Wszystkie przepisy zawierają opis wykonania krok po kroku. W środku jest arkusz kolorowych naklejek, którymi nagradzamy wykonanie potrawy. Dzieci uwielbiają gotować – pod warunkiem, że nie są krytykowane. Niech dekorują, wycinają i lepią. Bawiąc się gotowaniem, odkryją, jak komponować zdrowe posiłki, rozwiną swoje poczucie smaku i nabiorą apetytu. Nie martwcie się, że trochę nabrudzą w kuchni. Wybierzcie coś z proponowanych smakołyków i do dzieła!
23% rabatu
7,74
9,99 zł
Dodaj
do koszyka
Nie tylko naleśniki
W naszej książce znajdziecie pomysły na pyszne naleśniki z owocami, z czekoladą i z serkiem, słodziutkie racuchy lub kolorowe placuszki z cukinii. Wszystkie przepisy zawierają opis wykonania krok po kroku. W środku jest arkusz kolorowych naklejek, którymi nagradzamy wykonanie potrawy. Dzieci uwielbiają gotować – pod warunkiem, że nie są krytykowane. Niech dekorują, wycinają i lepią. Bawiąc się gotowaniem, odkryją, jak komponować zdrowe posiłki, rozwiną swoje poczucie smaku i nabiorą apetytu. Nie martwcie się, że trochę nabrudzą w kuchni. Wybierzcie coś z proponowanych smakołyków i do dzieła!
23% rabatu
7,74
9,99 zł
Dodaj
do koszyka
Nie tylko deserki
Nie tylko deserki
wysyłka: 48h
W naszej książce znajdziecie pomysły na pyszne deserki owocowe, zabawne ciasteczka, domowe pralinki i lody. Wszystkie przepisy zawierają opis wykonania krok po kroku. W środku jest arkusz kolorowych naklejek, którymi nagradzamy wykonanie potrawy. Dzieci uwielbiają gotować – pod warunkiem, że nie są krytykowane. Niech dekorują, wycinają i lepią. Bawiąc się gotowaniem, odkryją, jak komponować zdrowe posiłki, rozwiną swoje poczucie smaku i nabiorą apetytu. Nie martwcie się, że trochę nabrudzą w kuchni. Wybierzcie coś z proponowanych smakołyków i do dzieła!
23% rabatu
7,74
9,99 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
87
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka