Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłę
25% rabatu
36,85 zł
49,00 zł
niedostępny
Identyfikacja nieznanych związków organicznych należy do podstawowych czynności nie tylko chemików-organików, ale również osób na co dzień niezwiązanych z chemią. Na przykład odróżnienie soli kuchennej od cukru lub sody jest prostym procese
25% rabatu
23,70 zł
31,50 zł
niedostępny
Chemia obliczeniowa w laboratorium organicznym
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe UMK
wysyłka: niedostępny
Autorzy są absolwentami i pracownikami Wydziału Chemii UMK. Specjalizują się w różnych dziedzinach chemii: obliczeniowej (AKK), organicznej (MZB) i kwantowej (DK). Pracując w zespołach interdyscyplinarnych, nabrali przekonania o koniecznośc
15% rabatu
41,02 zł
48,00 zł
niedostępny
Struktura i parametry fizyczne biopolimerów
Autor:
Banachowicz Ewa
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe UAM
wysyłka: niedostępny
W części pierwszej przedstawiona jest ogólna budowa i podstawowe parametry fizyko-chemiczne aminokwasów i białek, podstawy dynamicznego rozpraszania światła, niskokątowego rozpraszania neutronów i promieniowania rentgenowskiego oraz zaawans
20% rabatu
20,11 zł
25,00 zł
niedostępny
Znakomity podręcznik chemii organicznej * przystępny, systematyczny wykład chemii organicznej * nowatorski sposób wyjaśniania mechanizmów reakcji * doskonały pod względem dydaktycznym i metodycznym układ materiału * bogaty materiał ilustrac
22% rabatu
53,79 zł
69,00 zł
niedostępny
Chemia organiczna. T. 1W nowym uaktualnionym wydaniu podręcznik powiązano z bogatym materiałem rozszerzającym i uzupełniającym, dostępnym na specjalnie dedykowanych stronach internetowych. Uwzględniono również najnowsze informacje z zakresu
25% rabatu
52,06 zł
69,00 zł
niedostępny
Znakomity podręcznik chemii organicznej * przystępny, systematyczny wykład chemii organicznej * nowatorski sposób wyjaśniania mechanizmów reakcji * doskonały pod względem dydaktycznym i metodycznym układ materiału * bogaty materiał ilustrac
22% rabatu
54,13 zł
69,00 zł
niedostępny
Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościow
15% rabatu
20,51 zł
24,00 zł
niedostępny
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłę
25% rabatu
36,85 zł
49,00 zł
niedostępny
Chemia organiczna Chemia leków Laboratorium
Autor:
Pawlaczyk Izabela
Gancarz Roman
wysyłka: niedostępny
Skrypt ten przeznaczony jest dla studentów biorących udział w zajęciach laboratoryjnych z chemii organicznej, analizy leków, ale też w wielu innych kursach dotyczących chemii organicznej. Jednak materiały zawarte w niniejszym opracowaniu ma
34% rabatu
15,62 zł
23,50 zł
niedostępny
Determination of spectroscopic and photophysical properties of some substances in turbid or ther non-transmissive media
Autor:
Sikorski Marek
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe UAM
wysyłka: niedostępny
The book is devoted to spectroscopy and photophysics of selected organic dyes in turbid fluid and opaque solid matrices. The first few chapters provide a short description of the instrumentation and experimental methods including the basics
45% rabatu
14,44 zł
26,25 zł
niedostępny
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłę
25% rabatu
35,34 zł
47,00 zł
niedostępny
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmujecoraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącymzainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie,a nawet życie człowieka. Stale pogłębia
25% rabatu
36,85 zł
49,00 zł
niedostępny
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywn
25% rabatu
34,60 zł
46,00 zł
niedostępny
Badania retencyjne i oznaczanie wybranych sulfonamidów w środkach spożywczych metodą micelarnej chromatografii cieczowej
Autor:
Szymański Arkadiusz
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe UAM
wysyłka: niedostępny
Spis treści:
Wykaz ważniejszych skrótów i symboli
1. Pozostałości chemiczne w żywności
2. Micelarna chromatografia cieczowa
3. Badanie mechanizmn retencji sulfonamidów
4. Zależność między aktywnością a strukturą związku
5. Kontrola jakoś
20% rabatu
21,12 zł
26,25 zł
niedostępny
Spektroskopowe metody identyfikacji związków organicznych
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Jeden z najlepszych na świecie podręczników dotyczących identyfikacji związków organicznych za pomocą metod spektroskopowych.
Zawiera bardzo gruntowne i rzetelne omówienie wzajemnie uzupełniających się technik, wykorzystujących promieniowan
22% rabatu
77,18 zł
99,00 zł
niedostępny
Książka stanowi uzupełnienie podręcznika CHEMIA ORGANICZNA t.1 i 2 tych samych autorów. Zawiera rozwiązania wszystkich problemów i zadań tam zamieszczonych. Czytelnik znajdzie tu również wskazówki dotyczące analizy widm, pozna właściwy tor
22% rabatu
62,28 zł
79,90 zł
niedostępny
Książka jest cenionym przez wykładowców i studentów podręcznikiem chemii organicznej. Olbrzymią swą popularność zawdzięcza prostemu i zrozumiałemu przedstawieniu trudnych zagadnień chemii organicznej, dobrej ilustracji materiału rysunkami i
22% rabatu
105,91 zł
135,00 zł
niedostępny
Tom drugi zawiera omówienie bardziej skomplikowanych zagadnień chemii organicznej, jak na przykład: teoria orbitali cząsteczkowych, przegrupowania oraz bardziej złożone kondensacje, polimeryzacja, chemia aromatycznych związków wielopierście
26% rabatu
73,24 zł
99,00 zł
niedostępny
Nowoczesny podręcznik, mieszczący w umiarkowanej objętości (jeden tom, 682 strony) pełny wykład chemii organicznej na wysokim, akademickim poziomie, w zakresie odpowiadającym potrzebom studentów wydziałów chemicznych na uniwersytetach i pol
20% rabatu
52,29 zł
65,00 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|