Elementy preparatyki organicznej...
Autor:
Jasiński Radomir
Łapczuk-Krygier Agnieszka
Kącka-Zych Agnieszka
Kula Karolina
Demchuk Oleg M.
Wydawca:
UMCS
wysyłka: niedostępny
W elementach preparatyki organicznej i heteroorganicznej w sposób usystematyzowany zebrano procedury syntezy preparatywnej użytecznych serii połączeń, stanowiących surowce do dalszych przekształceń. Oprócz doskonale znanych chemikom organik
25% rabatu
28,50 zł
37,80 zł
niedostępny
Chemia organiczna z Tutorem dla maturzystów - kandydatów na studia medyczne Zadania zaawansowane
Autor:
Głowacki Zdzisław
Wydawca:
Tutor
wysyłka: niedostępny
Chemia organiczna z Tutorem dla maturzystów - kandydatów na studia medyczne. Zadania zaawansowane - autorstwa dra Zdzisława Głowackiego jest drugą częścią zbioru zadań obejmującego swoim zakresem prawie wszystkie zagadnienia, z jakimi może
31% rabatu
26,09 zł
38,00 zł
niedostępny
W podręczniku zawarto cenny zbiór zasad obowiązujących w laboratorium chemii organicznej, dotyczących opanowania techniki laboratoryjnej, prowadzenia podstawowych operacji jednostkowych i ich zastosowania w wielu metodach rozdzielenia, a ta
22% rabatu
53,93 zł
69,00 zł
niedostępny
III część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!
Książkę cechuje:
przystępny, systematyczny wykład chemii organicznej;
nowatorski sposób wyjaśniania mechanizmów r
27% rabatu
71,92 zł
99,00 zł
niedostępny
II część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!
Książkę cechuje:
przystępny, systematyczny wykład chemii organicznej; nowatorski sposób wyjaśniania mechanizmów reakc
29% rabatu
70,03 zł
99,00 zł
niedostępny
Pierwsza część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!
Książkę cechuje:
przystępny, systematyczny wykład chemii organicznej;
nowatorski sposób wyjaśniania mechaniz
22% rabatu
77,27 zł
99,00 zł
niedostępny
Chemia Związki organiczne Podręcznik Zakres rozszerzony
Autor:
Danikiewicz Witold
Wydawca:
Pazdro
wysyłka: niedostępny
Związki organiczne to jeden z trzech modułów podręcznika do nauczania chemii w zakresie rozszerzonym dla uczniów liceów i techników. Pozostałe dwa moduły to Fundamenty oraz Pierwiastki i związki nieorganiczne autorstwa Krzysztofa M. Pazdro.
18% rabatu
20,98 zł
25,50 zł
niedostępny
"Chemia organiczna w zadaniach. Konkursy chemiczne w gimnazjum" - jest książką obejmującą swoim zakresem prawie wszystkie zagadnienia, z jakimi może się spotkać uczeń
w trakcie nauki chemii organicznej. Zebrane w niej zadania zostały przygo
37% rabatu
18,21 zł
29,00 zł
niedostępny
Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościow
6% rabatu
24,35 zł
26,00 zł
niedostępny
W tomie 2 omówiono:
- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki
21% rabatu
55,06 zł
70,00 zł
niedostępny
Jeśli samo tylko otrzymywanie i przetwórstwo skrobi dostarcza ponad 500 produktów, to każdy, kto interesuje się problemami nauk przyrodniczych, rozpozna w tym względzie ogromną szansę dla ludzkości. Aby szansę tę wykorzystać w pełni lub prz
9% rabatu
42,87 zł
47,30 zł
niedostępny
W tomie 1 omówiono:
- zakres i rolę chemii żywności
- budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
- funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produk
21% rabatu
58,99 zł
75,00 zł
niedostępny
Jest to podręcznik chemii organicznej przeznaczony dla studentów wszystkich kierunków studiów biologicznych, tzn. medycyny, farmacji, biologii, rolnictwa itp. Omawiane zagadnienia są podawane w formie wykładu i nawiązują do praktycznych asp
16% rabatu
166,46 zł
199,00 zł
niedostępny
Chemia żywności Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności t.3
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności
Chemiczne i biologiczne właściwości witamin
Odżywcze i funkcjonalne cechy masła
Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych
26% rabatu
34,14 zł
46,20 zł
niedostępny
Pracownia praktycznej chemii organicznej dla studentów biologii
Autor:
Andrzej Jóźwiak
Grzegorz Mlostoń
Wydawca:
Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
wysyłka: niedostępny
Niniejszy skrypt został opracowany jako pomoc w realizacji ćwiczeń laboratoryjnych z przedmiotu "Chemia organiczna" dla studentów kierunków: biologia, mikrobiologia, biotechnologia oraz ochrona środowiska.
26% rabatu
14,71 zł
19,90 zł
niedostępny
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności
Chemiczne i biologiczne właściwości witamin
Odżywcze i funkcjonalne cechy masła
Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych
25% rabatu
35,43 zł
47,00 zł
niedostępny
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywn
25% rabatu
34,69 zł
46,00 zł
niedostępny
Niniejsze opracowanie jest dostosowane do programu nauczania podstaw chemii organicznej na wydziałach chemicznych, biochemicznych, biotechnologicznych, farmaceutycznych studiów inżynierskich i licencjackich oraz przeznaczone jest dla studen
21% rabatu
49,93 zł
63,00 zł
niedostępny
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłę
25% rabatu
36,95 zł
49,00 zł
niedostępny
Identyfikacja nieznanych związków organicznych należy do podstawowych czynności nie tylko chemików-organików, ale również osób na co dzień niezwiązanych z chemią. Na przykład odróżnienie soli kuchennej od cukru lub sody jest prostym procese
25% rabatu
23,76 zł
31,50 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|