Dobra kuchnia. Dania z ryb Dragon
Autor:
Iwona Czarkowska
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788362521067
EAN:
9788362521067
oprawa:
Miękka
format:
13.5x21.0cm
język:
polski
Seria:
DOBRA KUCHNIA
liczba stron:
48
rok wydania:
2010
(0) Sprawdź recenzje
40% rabatu
3,57 zł
Cena detaliczna:
5,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,56 zł
Opis produktu
Ryby pojawiły się w menu naszych przodków już wiele tysięcy lat temu. Ich mięso jest doskonałym źródłem składników mineralnych, przede wszystkim żelaza, wapnia, fosforu i jodu. Warto pamiętać, że ryby powinny zajmować stałe miejsce w naszym menu, ponieważ ich spożywanie bardzo korzystnie wpływa na organizm. W mięsie i tłuszczu ryb znajdują się również witaminy B, A i D. Duże znaczenie ma witamina D, występująca jedynie w niektórych produktach pochodzenia zwierzęcego i to w małych ilościach. W zależności od upodobań, ryby można gotować na parze, w wywarze z warzyw, można je smażyć, dusić, piec, grillować, przyrządzać w galarecie. Wystarczy posypać je solą i pieprzem, ale jeśli ponad wszystko cenimy aromat ziół i przypraw, warto sięgnąć po anyż, gałkę muszkatołową, rozmaryn, tymianek, kolendrę, oregano lub ostrą paprykę. Do ryb delikatnych oraz pieczonych w folii aluminiowej doskonałym dodatkiem jest białe wytrawne wino.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|