|   Dobra kuchnia. Dania z ryb Dragon
                            Autor:
                            
                                        Iwona Czarkowska
                            
                         
                        Wydawca: 
                                    Dragon
                        
                     wysyłka: niedostępny 
                            ISBN:
                            
978-83-62521-06-7                            
                         
                            EAN:
                            
9788362521067                            
                         
                            oprawa:
                            
miękka                            
                         
                            format:
                            
210x134x4mm                            
                         
                            język:
                            
polski                            
                         
                            Seria:
                            
                                            DOBRA KUCHNIA
                            
                         
                            liczba stron:
                            
48                            
                         
                            rok wydania:
                            
2010                            
                         (0) Sprawdź recenzje 48% rabatu4,67 zł Cena detaliczna:  8,99 zł 
                    dodaj do schowka
                 
                    koszty dostawy
                 Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,67 zł Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Ryby pojawiły się w menu naszych przodków już wiele tysięcy lat temu. Ich mięso jest doskonałym źródłem składników mineralnych, przede wszystkim żelaza, wapnia, fosforu i jodu. Warto pamiętać, że ryby powinny zajmować stałe miejsce w naszym menu, ponieważ ich spożywanie bardzo korzystnie wpływa na organizm. W mięsie i tłuszczu ryb znajdują się również witaminy B, A i D. Duże znaczenie ma witamina D, występująca jedynie w niektórych produktach pochodzenia zwierzęcego i to w małych ilościach. W zależności od upodobań, ryby można gotować na parze, w wywarze z warzyw, można je smażyć, dusić, piec, grillować, przyrządzać w galarecie. Wystarczy posypać je solą i pieprzem, ale jeśli ponad wszystko cenimy aromat ziół i przypraw, warto sięgnąć po anyż, gałkę muszkatołową, rozmaryn, tymianek, kolendrę, oregano lub ostrą paprykę. Do ryb delikatnych oraz pieczonych w folii aluminiowej doskonałym dodatkiem jest białe wytrawne wino.
             x   
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE   
            Wybierz wariant produktu
         |