|   Dobra kuchnia. Kuchnia góralska Dragon
                            Autor:
                            
                                        Iwona Czarkowska
                            
                         
                        Wydawca: 
                                    Dragon
                        
                     wysyłka: niedostępny 
                            ISBN:
                            
9788362521838                            
                         
                            EAN:
                            
9788362521838                            
                         
                            oprawa:
                            
miękka                            
                         
                            format:
                            
210x135x5mm                            
                         
                            język:
                            
polski                            
                         
                            Seria:
                            
                                            DOBRA KUCHNIA
                            
                         
                            liczba stron:
                            
48                            
                         
                            rok wydania:
                            
2011                            
                         (0) Sprawdź recenzje 48% rabatu4,67 zł Cena detaliczna:  8,99 zł 
                    dodaj do schowka
                 
                    koszty dostawy
                 Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,67 zł Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Podstawą góralskiego jadłospisu były niegdyś potrawy przyrządzane z tego, w co obrodziło gospodarstwo. Prawdziwy góral nie potrafił obejść się bez ziemniaków, z których gospodynie wyrabiały kilkanaście rodzajów klusek, bez kiszonej kapusty, będącej głównym składnikiem kwaśnicy, a przede wszystkim bez słynnej bryndzy i oscypka. 
Chociaż kuchni z terenów Tatr i Beskidów w żaden sposób nie można nazwać wytworną, nie sposób odmówić jej smaku oraz iście podhalańskiej finezji. Kuchnia góralska w przystępny sposób prezentuje część dorobku tej wspaniałej tradycji kulinarnej, bogatej w grule, bukty, hałuśki, moskole, redykołki i żyntycę. Dzięki publikacji te i inne potrawy Czytelnik będzie mógł poznawać, przyrządzać i degustować w domowym zaciszu, przenosząc się w myślach na postrzępione górskie granie, gdzie tradycja spleciona z dobrym smakiem cieszy podniebienia najstarszych górali i ceprów.
             x   
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE   
            Wybierz wariant produktu
         |