Domowe alkohole Wyd. II RM
Autor:
Mansfield Scott
Wydawca:
RM
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-7773-307-3
EAN:
9788377733073
oprawa:
Miękka
format:
16.5x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
232
rok wydania:
2014
(0) Sprawdź recenzje
39% rabatu
18,13 zł
Cena detaliczna:
29,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,13 zł
Opis produktu
Poradnik dla robiących wino, piwo, miody pitne, nalewki, kwas chlebowy i inne napoje alkoholowe w domu Odkryj liczne zalety przygotowanych w domu napojów alkoholowych - unikatowych, aromatycznych, niedrogich i zadziwiająco łatwych do zrobienia! Obserwujemy obecnie tak znaczny wzrost zainteresowania produkcją wina i piwa w domu, że zjawisko to można uznać za renesans w tej dziedzinie. Nieważne, dlaczego chcesz dołączyć do nowego pokolenia browarników i winiarzy - by mieć ciekawe hobby, rozwinąć już posiadane umiejętności lub zmniejszyć wydatki domowe - z tej książki dowiesz się, jak to zrobić. W tym praktycznym poradniku Scott Mansfield przybliża współczesnym entuzjastom wspaniałe tradycje winiarstwa, browarnictwa i miodosytnictwa. Początkujący znajdą tu porady, jak zrobić niedrogie nastawy ze zwykłych składników za pomocą prostych kuchennych narzędzi. Oprócz przepisów na bardziej popularne domowe napoje alkoholowe jak wina owocowe, jarzynowe i ziołowe, miody pitne, piwa i nalewki doświadczeni hobbyści znajdą tu inspirujące receptury na cenione przed wiekami i na jakiś czas zapomniane trunki, takie jak: o Perry - robiony z gruszek, słodki kuzyn jabłkowego cydru o Wino z papryki jalapeno - zdrowy trunek i wspaniała marynata do mięs o Różany miód pitny - napój znany już starożytnym Grekom o Piwo świerkowe - północnoamerykański klasyk od czasów kolonialnych Obawiasz się, że samodzielna produkcja napojów alkoholowych jest skomplikowana i trudna? Niepotrzebnie! Poradnik opisuje wszystkie jej etapy - od butelkowania po dosładzanie. To łatwe, a rezultaty są zachwycające i kuszące, o czym szybko się przekonasz. Na zdrowie! SCOTT MANSFIELD, urodzony w gminie Hoosier, przeprowadził się do północnej Kalifornii w latach 70. XX wieku, aby tam studiować, a został w niej ze względu na ludzi, klimat i styl życia. Przez ostatnie 15 lat zajmował się domową produkcją wina, piwa, cydru, miodu pitnego i wszelkich innych napojów fermentowanych, wykorzystując przy tym lokalnie dostępne składniki, jeśli tylko było to możliwe. Zawsze pociągała go aktywność na świeżym powietrzu. Lubi także ogrodnictwo i gotowanie.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|