Okładka książki Doświadczenie podstawowej konserwacji i restauracji księgozbioru

Doświadczenie podstawowej konserwacji i restauracji księgozbioru

wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788323337270
EAN: 9788323337270
oprawa: Miękka
format: 15.5x23.5cm
język: polski
liczba stron: 95
rok wydania: 2014
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
19% rabatu
32,23 zł
Cena detaliczna: 
39,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,23
Celem niniejszej książki jest przedstawienie doświadczenia podstawowej konserwacji i katalogowania księgozbiorów w formie poradnika dla osób nieposiadających specjalistycznego wykształcenia w zakresie konserwacji użytkowych zbiorów bibliotecznych. Poradnik powstał na podstawie osobistych doświadczeń autorki, postawionej przed koniecznością zabezpieczenia zbiorów bibliotecznych oo. redemptorystów w czeskich Tasovicach nad Dyją. Zawarte w książce praktyczne informacje pozwalają na ocenę stanu księgozbioru, podstawową konserwację książek, stworzenie odpowiednich warunków przechowywania zbiorów bibliotecznych, ich skatalogowanie oraz uniknięcie ewentualnych błędów w procesie konserwacji i restauracji. Porady i wskazówki mogą być użyteczne przy bieżącej nieinwazyjnej konserwacji oraz restauracji m.in. w małych bibliotekach, bibliotekach szkolnych i księgozbiorach prywatnych.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj