![]() Drobne wypieki
Autor:
Seibel Wilfried
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788301184704
EAN:
9788301184704
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Technologia w cukierni
format:
15.0x23.5
język:
polski
liczba stron:
300
rok wydania:
2021
(0) Sprawdź recenzje
25% rabatu
74,04 zł
Cena detaliczna:
99,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 74,04 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?
Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.
W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
o podziału wyrobów cukierniczych
o składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych
o zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu
o procesu produkcji wyrobów cukierniczych
o pakowania i przechowywania
o analizy sensorycznej
o określania wartości odżywczych
o analityki wyrobów cukierniczych
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|