Dzika kuchnia z łąk i lasów
                            Autor:
                            
                                        Monika Gajewska-Okonek
                            
                         
                    
                        Wydawca: 
                                    SBM
                        
                     
                wysyłka: niedostępny 
                        
                            ISBN:
                            
978-83-8222-610-2                            
                         
                        
                            EAN:
                            
9788382226102                            
                         
                        
                            oprawa:
                            
Twarda                            
                         
                        
                            format:
                            
247x170x21mm                            
                         
                        
                            język:
                            
polski                            
                         
                                        
                            liczba stron:
                            
192                            
                         
                        
                            rok wydania:
                            
2022                            
                         
                                            (0) Sprawdź recenzje 
            46% rabatu 
                21,65 zł
                    Cena detaliczna:  
                        39,95 zł 
                    
                    dodaj do schowka
                 
                
            
                    koszty dostawy
                 
                Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,77 zł 
        Opis produktuZasady bezpieczeństwa
 
 W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie. Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne. 
 Wokół nas jest mnóstwo roślin, które z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowywania smacznych potraw. Warto wybrać się na spacer do lasu, na łąkę lub pole za miastem i wrócić z koszem roślin, z których stworzymy wyjątkowe i pyszne dania. 
 x 
         
    
            Uwaga!!!
         
        
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         
        TAK 
            NIE 
         
    
            Wybierz wariant produktu
         
         |