Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej
Autor:
Piotr Ciemny
Wydawca:
Znak
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-240-8484-5
EAN:
9788324084845
oprawa:
twarda
podtytuł:
60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej
format:
150x200
język:
polski
liczba stron:
256
rok wydania:
2023
(0) Sprawdź recenzje
35% rabatu
35,59 zł
Cena detaliczna:
54,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,53 zł
Opis produktu
ODKRYJ MOC DZIKICH ZIÓŁ I NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI ZWYKŁYCH ROŚLIN
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby o każdej porze roku zbierać dary natury, które wykorzystasz w swojej kuchni! Przygotuj wykwintne dania z tanich oraz łatwo dostępnych roślin, a także dowiedz się: jak poszukiwać dzikich ziół; z których chwastów można przygotować sezonowy napar; które rośliny dostępne są przez cały rok; czy niedojrzałe owoce i kapary można wykorzystać podczas gotowania; które dary natury mają właściwości lecznicze i pomogą ci zadbać o zdrowie przez cały rok. W książce Piotra Ciemnego znajdziesz nie tylko pomysłowe i nowoczesne przepisy na każdą porę roku, ale także przydatne opisy roślin. Dzięki niej odkryjesz tajniki pracy prawdziwego zielarza! Jak prawidłowo rozpoznawać zioła? Gdzie ich szukać? Dlaczego warto je zbierać? Dzikie zioła sezonowo to kompletny poradnik dla osób zainteresowanych czerpaniem z natury bez względu na porę roku. Piotr Ciemny twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie Chwasty od Kuchni, regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło znane rośliny w nieznanej odsłonie nabiera zupełnie nowego znaczenia. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|