Elementarz gotowania
Autor:
Irena Gumowska
Wydawca:
Ad Oculos
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-7613-057-6
EAN:
9788376130576
oprawa:
miękka
format:
12.5x19.5
liczba stron:
256
rok wydania:
2009
(0) Sprawdź recenzje
30% rabatu
14,65 zł
Cena detaliczna:
21,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,63 zł
Opis produktu
Książka przeznaczona dla tych wszystkich, którzy boją się odkryć w sobie talent kulinarny. Tymczasem, trzeba sobie powiedzieć, że my też potrafimy. Autorka, krok po kroku ujawnia nam tajniki dobrej i smacznej kuchni. Cały czas pamiętając przy tym, że jedzenie musi sprawiać przyjemność, że ważny jest nie tylko zapach, ale i sposób podania przygotowanej przez nas potrawy. Dlatego też stół powinien być pięknie nakryty, zapachy apetyczne, a my przygotowani psychicznie na korzystanie z 'rozkoszy podniebienia'.
Książka oprócz teorii dotyczącej choćby miar i wag, czy informacji, z czego powinien składać się obiad, podaje przepisy na zupy i obiady jednodaniowe, na różnego rodzaju drugie dania, ze szczególnym uwzględnieniem warzyw, kasz, ryżu, klusek i makaronów.
Poza tym, sporo jest w Elementarzu przepisów na wykorzystanie tak zwanych 'resztek", które nam zawsze zostają, i z którymi nie zawsze wiemy, co zrobić.
Początki gotowania nie mogą się też obyć bez deserów, które autorka nazywa 'uśmiechem kuchni'. Akurat w tym przypadku te desery są delikatne i mało tuczące. Ale dla równowagi znajdziemy też rozdział, w którym są potrawy na pewno niedietetyczne. Chodzi o przeróżne pierniki, torty, ciasta smażone, drożdżowe, kruche i ptysiowe.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|