Okładka książki Elementarz gotowania

Elementarz gotowania

Wydawca: Ad Oculos
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-7613-057-6
EAN: 9788376130576
oprawa: miękka
format: 12.5x19.5
liczba stron: 256
rok wydania: 2009
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
30% rabatu
14,61 zł
Cena detaliczna: 
21,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,61

Opis produktu

Książka przeznaczona dla tych wszystkich, którzy boją się odkryć w sobie talent kulinarny. Tymczasem, trzeba sobie powiedzieć, że my też potrafimy. Autorka, krok po kroku ujawnia nam tajniki dobrej i smacznej kuchni. Cały czas pamiętając przy tym, że jedzenie musi sprawiać przyjemność, że ważny jest nie tylko zapach, ale i sposób podania przygotowanej przez nas potrawy. Dlatego też stół powinien być pięknie nakryty, zapachy apetyczne, a my przygotowani psychicznie na korzystanie z 'rozkoszy podniebienia'. Książka oprócz teorii dotyczącej choćby miar i wag, czy informacji, z czego powinien składać się obiad, podaje przepisy na zupy i obiady jednodaniowe, na różnego rodzaju drugie dania, ze szczególnym uwzględnieniem warzyw, kasz, ryżu, klusek i makaronów. Poza tym, sporo jest w Elementarzu przepisów na wykorzystanie tak zwanych 'resztek", które nam zawsze zostają, i z którymi nie zawsze wiemy, co zrobić. Początki gotowania nie mogą się też obyć bez deserów, które autorka nazywa 'uśmiechem kuchni'. Akurat w tym przypadku te desery są delikatne i mało tuczące. Ale dla równowagi znajdziemy też rozdział, w którym są potrawy na pewno niedietetyczne. Chodzi o przeróżne pierniki, torty, ciasta smażone, drożdżowe, kruche i ptysiowe.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj