Emulgatory
Autor:
Stauffer Clyde E.
Wydawca:
WNT
wysyłka: 48h
ISBN:
8320426618
EAN:
9788320426618
oprawa:
Miękka
format:
19.0x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
182
rok wydania:
2001
(0) Sprawdź recenzje
21% rabatu
30,67 zł
Cena detaliczna:
39,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,29 zł
Opis produktu
Prezentujemy książkę o emulgatorach - środkach powierzchniowo czynnych, mających wielkie znaczenie w produkcji żywności. W publikacji omówiono m. in.: surfaktanty, jako związki amfofilowe; tworzenie i stabilizację emulsji; mikroemulsje; formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów; mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności; regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności obowiązujące w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii Europejskiej; praktyczne zastosowanie emulgatorów w piekarstwie, mleczarstwie, produkcji soków i napojów oraz żywności niskotłuszczowej. Wartość merytoryczną książki podnoszą przejrzyste ilustracje, słowniczek używanych terminów oraz tabele, w których zawarto wskazówki, jak sobie radzić z trudnymi sytuacjami w trakcie różnych operacji produkcyjnych.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|