Ewa Wachowicz. Obiady
Autor:
Ewa Wachowicz
Wydawca:
Ewa Wachowicz - PROMISS
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788360169070
EAN:
9788360169070
oprawa:
oprawa: twarda
format:
21,5x28,5 cm
język:
polski
liczba stron:
208
rok wydania:
2019
(1) Sprawdź recenzje
45% rabatu
34,65 zł
Cena detaliczna:
63,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,65 zł
Opis produktu
Po ""Sałatkach"" i ""Ciastach"" przyszedł czas na... ""Obiady"". Taki właśnie tytuł nosi najnowsza książka Ewy Wachowicz, producentki telewizyjnej i dziennikarki kulinarnej. Na blisko dwustu stronach autorka zamieściła wybór receptur, prezentowanych na szklanym ekranie w popularnym cyklu programów ""Ewa gotuje"". Całość podzielono na wzór restauracyjnej karty menu - zaczynając od przystawek, kończąc na dodatkach. Pośrodku znalazły się dwa rozdziały, zawierające przepisy na zupy i dania główne.W książce znajdziemy zarówno receptury na potrawy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i międzynarodowej, przy czym Ewa Wachowicz starała się, by zaproponowane przez nią dania były zaskakujące. I tak, przykładowo, zamiast zwykłego hot-doga jest argentyński choripan (za to z polską, białą kiełbasą w miejsce chorizo), przepis na rosół zaleca dodanie obierków z ziemniaków, udka kurczaka kąpią się w sosie piwnym, natomiast frytki są z... pietruszki. Takich niespodzianek odkryjemy w książce znacznie więcej, a każda receptura zilustrowana jest zdjęciem wykonanym na planie programu.
Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Autorka książki pt. „ Obiady” Pani Ewa Wachowicz zaprasza Czytelników, aby wspólnie spędzali czas z rodziną podczas obiadów delektując się przy tym.
Poznając kuchnię Pani Ewy Wachowicz odkryłam podobnie jak ona mogę sama przyrządzać dania z pasją, uśmiechem. Doskonale dobrane dania kulinarne,które komponuje Pani Ewa spowodują,że każdy kto lubi smaczny obiad nabierze ochotę i chęć do wykonania któregoś z nich. Książka składa się z 4 rozdziałów: przystawki, zupy, dania główne, dodatki. Moją szczególną uwagę zwróciły następujące przepisy autorstwa Pani Ewy: Na dobry początek: chleb na zakwasie, podpłomyk z czarnuszką, pasztet z grzybami, ogórki małosolne, oliwki, zielone szparagi w szynce. Po pierwsze: żurek na wędzonce, chłodnik ogórkowy, ziemniaczana inaczej, krem z białych warzyw, krem z pomidorów i pomarańczy, cebulowa, zupa borówkowa. Na drugie: sakiewki schabowe, baba ziemniaczana z boczkiem i śliwkami, roladki z indyka, kurczak z sosem kurkowym i koszyczki ziemniaczane, szarpana wołowina, szynka duszona w cydrze. A na dodatek: kluski śląskie z jabłkiem, frytki z pietruszki, placuszki z cukinii, mus z rabarbaru, konfitura z czerwonej cebuli. Każdy zawarty przepis na łamach autorskiej książki autorstwa Pani Ewy Wachowicz jest opracowany profesjonalnie i z pomysłem. Nie zabraknie w książce historii związanych z domem rodzinnym, ale jak wrócenia do tradycji kulinarnych autorki opowiedzianych barwnym językiem. Lubię kiedy stosowane są dodatki do obiadów i tutaj Pani Ewa umieściła je jako prawdziwą ucztę dla osób ,które lubią dania z ziemniaka. Pani Ewa Wachowicz w prosty sposób przekazuje swoją wiedzę Czytelnikowi uświadamiając mu, że można zjeść tanio, smacznie i zdrowo. Przywiązuje dużą wagę do nakrycia stołu. „Obiady” to książka kulinarna, która spowoduje, że kuchnia polska nie ma tajemnic, można gotować ze smakiem, wykorzystywać resztki z warzyw i owoców stosując je w daniach przy tym odkrywać pozytywne walory przyrządzania obiadów. Twarda oprawa, zaprezentowane na każdej ze stron zdjęcia dań obiadowych: przystawek, zup, dań głównych oraz dodatków w wykonaniu Pana Grzegorza Kozakiewicza, wyd.1, Kraków 2017, Wydawnictwo Promiss, s.200. Polecam tą książkę, gdyż jej autorka to prawdziwa znawczyni kuchni polskiej i zagranicznej. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|