Okładka książki Ewa Wachowicz. Sałatki

Ewa Wachowicz. Sałatki

Autor: Ewa Wachowicz
wysyłka: 48h
ISBN: 9788360169049
EAN: 9788360169049
oprawa: oprawa: twarda
format: 20,5x28,5 cm
język: polski
liczba stron: 200
rok wydania: 2014
(1) Sprawdź recenzje
17% rabatu
52,57 zł
Cena detaliczna: 
63,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,38

Opis produktu

Po siedmiu latach realizacji programu kulinarnego ""Ewa gotuje"" postanowiłam przygotować czwartą z kolei książkę z recepturami, prezentowanymi przeze mnie na szklanym ekranie. Czwartą, a zarazem pierwszą, bowiem właśnie od tej pozycji rozpo­czynam nową serię wydawniczą. Liczę na to, że potrawy, przyrządzone wedle przepisów zawartych w książce - tym razem na sałatki, sałaty, surówki, sosy i dodatki - będą smakować wszystkim, którzy po nią sięgną.Ewa Wachowicz

Recenzje:

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Przedmiotem kolejnej książki autorstwa Ewy Wachowicz są sałatki. Zdrowe i smakowite. Dzięki programowi kulinarnemu „Ewa gotuje” możemy poznać sposób ich przyrządzania,także obserwując Panią Ewę na ekranie telewizora. Książka zawiera następujące przepisy na sałatki, surówki, sosy. Składa się z V rozdziałów następującej treści:

I : O Sałatkach: Tradycyjna jarzynowa, tort warzywny, grecka, warzywna, błyskawiczna z selera i ananasa, szybka z fasoli czerwonej, śledzie po kaszubsku, śledzie po grecku, makaronowa
z tuńczykiem, tort śledziowy, śledź w śmietanie z grillowanym kurczakiem, z cukinii i pomidorów koktajlowych, austriacka z ziemniaków,

II: O Sałatach: Pstrąg na sałacie,lodowa błyskawiczna trzy sery z jogurtem,lodowa z cukinią, rukola balsamiczna,( rukola to rodzaj sałaty ), rukola i cykoria z dressingiem, lodowa z sosem malinowym,z winegretem malinowym, z winegretem klonowym, lodowa z tuńczykiem i oliwkami, szpinak i sałaty z dresingiem limonowym,masłowa z jajem,

III: O Surówkach: Z młodej kapusty, z marchewki, marchewka z chili, buraki w talarki, buraczki z jabłkiem, z buraczków, z białej rzodkwi, seler z jabłkami i żurawiną, z pora,

IV: O Sosach: majonez, winegret, sos tatarski,sos z tuńczyka , dip czosnkowy, dip z chili, dip z mango (dip jest to rodzaj sosów dodawanych do potraw),

V: Dodatki: chrzan,jajka z chrzanem,chrzan z jajek, mus jabłkowo – chrzanowy, mizeria, ćwikła z chrzanem, ogórki w śmietanie, kapusta z koperkiem, salsa pomidorowa, salsa oliwkowa,warzywa na parze, warzywa w mleczku kokosowym, brokuł z czosnkiem, brukselka z chili, papryka z rozmarynem, pekińska marynowana, pieczarki w sosie majerankowym, truskawki z octem balsamicznym.

Czytając tą książkę, dowiemy się, jaką ważną rolę w naszym codziennym odżywianiu odgrywa jedzenie warzyw i owoców. Mogą one stanowić inspirację do przygotowania wielu ciekawych potraw. Przyrządzanie sałatek sprawia wiele radości i przyjemności. Tym bardziej, zawarte w książce Pani Ewy Wachowicz przepisy na sałatki są proste w wykonaniu.

Szczególnie wzbudziły moje zainteresowanie warzywa na parze. Podawane są zazwyczaj na kilka sposobów. Pani Ewa udoskonala te przepisy poprzez dodanie sosu miętowo - czosnkowego. Jeśli nie posiadamy jogurtu greckiego - można użyć jogurtu naturalnego, ale wtedy warto użyć większą ilość mięty.

Pani Ewa podpowiada jak podać we właściwy sposób sałatki, surówki, dipy (rodzaje sosów) oraz inne dodatki.

Polecam zapoznanie się z tą pozycją kulinarną, ponieważ porady autorki są bardzo pouczające. Całość uzupełnia czytelna grafika i zdjęcia wykonane w ciekawy sposób, zachęcający czytelnika do przyrządzenia sałatki, surówek czy też sosów.

Twarda oprawa książki zawiera 200 stron, wydana została przez Wydawnictwo Promiss.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj