Okładka książki Francja na talerzu

Francja na talerzu

Wydawca: KONCEPT
wysyłka: 24h
ISBN: 978-83-240-9402-8
EAN: 9788324094028
oprawa: Twarda
format: 597x341 mm
język: polski
liczba stron: 434
rok wydania: 2023
(0) Sprawdź recenzje
35% rabatu
148,39 zł
Cena detaliczna: 
229,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 147,08

Opis produktu

VADEMECUM

kuchni francuskiej.

Znajdziesz tu

WSZYSTKO,

co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?

Kto mieszka w serze casgiu merzu?

Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?

Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?

Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?

Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

350 zagadnień do rozgryzienia,

1250 specjałów do spróbowania,

375 przepisów do przetestowania,

260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,

setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek

Chcesz gotować jak rodowity Francuz?

Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

Bon apptit!

x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj