Okładka książki GASTRONOMIA MOLEKULARNA

GASTRONOMIA MOLEKULARNA

Autor: ŁUKASZ KONIK
Wydawca: Editorial
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-944828-1-7
EAN: 9788394482817
oprawa: Twarda
format: 21,5x30,5 cm
liczba stron: 130
rok wydania: 2016
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
35% rabatu
38,62 zł
Cena detaliczna: 
59,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,62

Opis produktu


"Jako jeden z prekursorów kuchni molekularnej w polskiej gastronomii, oddaję w Państwa ręce książkę, która jest wynikiem kilkuletniego doświadczenia w tej dziedzinie. Starając się „odczarować” mit, iż jest to kuchnia niedostępna na co dzień, przedstawiam bogato ilustrowany zbiór przepisów kulinarnych zawierający szczegóły dotyczące nie tylko składników i sposobów przygotowania potraw, ale również urządzeń niezbędnych do ich wykonania. Dlatego też książkę tę dedykuję nie tylko branży gastronomicznej, ale także tym wszystkim, którzy poszukują nowych smaków, dla których gotowanie to niekończąca się przygoda.”
Łukasz Konik

O AUTORZE:
Łukasz Konik to kreatywny szef kuchni, umiejętnie łączący najnowsze trendy i techniki kulinarne z tradycją. Znany jest ze swoich zamiłowań do kuchni molekularnej, tradycyjnej kuchni polskiej oraz produktów regionalnych. Obecnie zmienia oblicze polskiej kuchni uzdrowiskowej oraz żywienia w szpitalach rehabilitacyjnych. Absolwent Wyższej Szkoły Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu, doświadczenie zawodowe zdobywał w uznanych hotelach i restauracjach w Polsce i zagranicą. Od 2009 roku członek elitarnego grona Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Obecnie Główny Szef Kuchni we wszystkich obiektach hotelowo-restauracyjnych oraz placówkach rehabilitacyjnych należących do Uzdrowiska Konstancin-Zdrój S.A. Na swoich pokazach oraz warsztatach „Kulinarna Awangarda” popularyzuje kuchnię molekularną i przybliża uczestnikom jej tajniki. Współpracuje z czasopismami i portalami gastronomicznymi oraz telewizją publiczną i komercyjną. Współtworzy cykl programów „Galopem do Kuchni – Łukasz Konik zaprasza”, który powstał w ramach kampanii społecznej „Zdrowe Dzieci, Zdrowa Młodzież, Zdrowi Dorośli”.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj