Jedz by pokonać chorobę. 5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka
Autor:
William W. Li
Wydawca:
Andromeda
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-957281-1-2
EAN:
9788395728112
oprawa:
Twarda
podtytuł:
5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka.
format:
209x145 mm
język:
polski
liczba stron:
576
rok wydania:
2020
(5) Sprawdź recenzje
34% rabatu
39,46 zł
Cena detaliczna:
59,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,34 zł
Opis produktu
W twoim ciele nieustannie zachodzi pięć procesów, od których zależy twoje zdrowie:
• tworzą się nowe naczynia krwionośne,
• replikuje się DNA,
• komórki macierzyste naprawiają zniszczone tkanki,
• mnoży się flora bakteryjna,
• komórki odpornościowe zwalczają intruzów np. wirusy
Jeśli któryś z nich nie zachodzi prawidłowo, zaczynasz chorować.
Jeśli któryś z nich odpowiednio wzmocnisz, zaczynasz zdrowieć.
A to wszystko zależy od tego, co jesz!
Zastosuj niezwykle prosty i skuteczny model 5 x 5 x 5! Ciesz się jedzeniem i życiem! Jedz, by pokonać chorobę ucieszy cię, zadziwi i zainspiruje do zdrowego jedzenia i zwyciężania chorób. Pamiętaj, że to ty kontrolujesz własne przeznaczenie.
Louis J. Ignarro – laureat nagrody Nobla w dziedzinie medycyny w 1998 roku.
„Jedz, by pokonać chorobę to najlepszy znany mi przewodnik, jaki można wykorzystać, by wspomóc zdrowie. Nie tylko przemieni twój sposób odżywiania – zrewolucjonizuje służbę zdrowia” – dr Andrew C. von Eschenbach, przewodniczący Samaritan Health Initiatives, były dyrektor Narodowego Instytutu Raka, były komisarz Agencji Żywności i Leków.
Fragment:
Rozpoczęła się rewolucja w walce z chorobami. Każdy z nas ma ogromną szansę przejąć kontrolę nad własnym życiem i z wykorzystaniem jedzenia odmienić swoje zdrowie. Stworzyłem model 5 x 5 x 5, dzięki któremu bardzo łatwo jest wprowadzić do codziennego życia pokarmy przynoszące korzyści zdrowotne. To prosty sposób, który pomoże ci świadomie i konsekwentnie podejmować zdrowe decyzje, niezależnie od tego, co robisz i gdzie mieszkasz.
William Li jest wykładał w Harvard Medical School, Tufts University oraz Darmouth Medical School. Jest autorem ponad 100 artykułów naukowych publikowanych m.in. w „The Scince”, „The Lancet”, „New England Journal of Medicine”. Jest założycielem organizacji Angiogenesis Fundation, organizacji non-profit działającej od 1994.
Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Gosia Pachnące Inspiracje
Myślę, że każdy z nas zastanawiał się nad tym, co jeść, żeby być zdrowym, albo aby pokonać choroby. Co jeść, żeby zyskać odporność? Jak pokarm działa na poszczególne choroby i czy na prawdę jedzeniem da się wyleczyć. Na te pytania odnajdziecie odpowiedź właśnie w tej książce. Znajdziecie dużo informacji na temat zdrowia, również z medycznego punktu widzenia, A na dodatek przepisy na zdrowe potrawy. Dla tych co interesują się zdrową żywnością to ta książka będzie prawdziwą perełką, polecam:)
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Elżbieta R
Ta książka to fenomen.Jestem pod ogromnym wrażeniem tych wszystkich informacji na temat zdrowego jedzenia,produktow ktore mają wielki wpływ na nasze zdrowie.Nie miałam pojecia jakie cuda mamy na codzień w swoim otoczeniu i jak można je wykozystać w komponowaniu dań.Obecnie jestem na diecie redukcyjnej,a ksiązka pomaga mi każdego dnia wybrać zdrowe produkty do moich potraw.To nie jest lektura na raz ,przeczytać i odłożyć ,należy mieć ją zawsze pod ręką bo moze okazać się że to nasz najlepszy przyjaciel.ksiązkę odebrałam z portalu czytampierwszy.pl
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: ilona_m2
Do pewnych spraw trzeba w życiu dorosnąć, również do decyzji żywieniowych, które być może kiedyś nie odgrywały w moim życiu aż tak istotnego znaczenia. Kiedyś nie przypuszczałabym, że to co ląduje na moim talerzu ma wpływ na ryzyko zachorowań np. na nowotwór czy cukrzycę. A tu mamy bardzo ciekawą książkę, która nie jest kolejnym przepisem na dietę cud , to nie kolejna książka kucharska z przepisami fit, nic w tym stylu. Autor w sposób niezwykle zrozumiały opisuje, jak wybierając pewne produkty możemy zniwelować powstawanie komórek nowotworowych. Odpowiada na pytanie czym jest odporność i jakimi produktami możemy ją wzmocnić, ile jeść, żeby się najeść, jak złagodzić objawy powstałej już choroby. Ta książka to prawdziwa skarbnica wiedzy, znajdziemy w niej gotowe przepisy z użyciem produktów, które przyniosą naszemu organizmowi samych korzyści, mam również garść przydatnych informacji np. jak wyposażyć kuchnię w niezbędne narzędzia. Nie zamierzam tracić czasu, lista produktów, które autor zamieścił w tym opracowaniu w ramach nowego modelu żywieniowego 5x5x5 już wisi u mnie na lodówce, zamierzam z niej codziennie korzystać. Zmiany zostały wdrążone, bo moje zdrowie i zdrowie mojej rodziny jest w moich rękach. Polecam
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: W moich kręgach
Książka podzielona jest na 3 części, które składają się z kilku rozdziałów. Ja po każdej przeczytanej części sięgałam po książkę lżejszą, aby mój mózg mógł na spokojnie uporządkować przeczytane informacje i przyswoił je sobie. W pierwszej części autor dokładnie wyjaśnia naturalne mechanizmy obronne zachodzące w ludzkim organizmie. Część druga przedstawia dowody na to, że jedzenie jest lekarstwem. Ostatnia trzecia część to konkretne porady na temat wyjątkowych pokarmów, które przysłużą się naszemu zdrowiu. W tym celu autor stworzył model 5 x 5 x 5, który pomoże nam dobrać do każdej choroby ulubione pokarmy, które pomogą ją zwalczyć.
Osobiście jestem zaskoczona tym, że tak wiele łatwo dostępnych i popularnych produktów z naszych kuchni może przyczynić się do polepszenia naszego zdrowia, wydłużenia życia, czy też zwalczania różnych chorób, w tym nawet raka. Ważne jest to, że autor nie narzuca nam absurdalnych teorii żywieniowych, które cudownie nas ozdrowią. Doktor Li każdą swoją teorię popiera badaniami klinicznymi. Jasno stwierdza, że jedzenie nie zastąpi leczenia medycznego, ale w znacznym stopniu przyczynia się naszemu zdrowiu. Trzeba też pamiętać o zachowaniu zdrowego rozsądku i o tym, że każdy człowiek ma indywidualne potrzeby związane z żywieniem. ✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Moniczkasia
Książka jest bogatym źródłem informacji. Moim zdaniem przeznaczona jest dla każdej osoby, która chce zadbać o swoje zdrowie i życie. Myślę, że wielu lekarzy powinno zapoznać się z tym materiałem i wdrożyć go do swojej pracy, aby uświadamiać pacjentów, że poprzez prawidłowe odżywianie dłużej będziemy cieszyli się zdrowiem.
Warto, aby każdy z nas miał tę książkę i korzystał z niej przez całe swoje życie. Nie jest to książka do przeczytania i zapamiętania na raz. Zawarta w niej wiedza jest bardzo obszerna i poparta wieloma badaniami. Dokładnie opisano w niej jakie produkty są korzystne dla naszego zdrowia, jak przechowywać produkty żywnościowe, jakie narzędzia do ich przygotowywania są najwłaściwsze, jakie stosować techniki gotowania. Autor wspomógł nas również przepisami na wiele gotowych dań. Bardzo ważne jest, aby przeczytać książkę od początku do końca, nie pomijając żadnego rozdziału. Na początku wydaje się to być lekko męczące, ale z biegiem czasu każdy zrozumie jak ważne są te wszystkie informacje w zrozumieniu całości książki i utrwalaniu w nas jak ważne jest wdrożenie tej wiedzy w nasze życie. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|