Jedzenie emocjonalne i inne podjadania. Jak poprawić swoje relacje z jedzeniem
Autor:
Joanna Derda
Marta Pawłowska
Wydawca:
Sensus
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-283-7814-8
EAN:
9788328378148
oprawa:
miękka ze skrzydełkami
podtytuł:
Jak poprawić swoje relacje z jedzeniem
format:
1400x2080x9mm
język:
polski
Seria:
N/D
liczba stron:
168
rok wydania:
2021
(0) Sprawdź recenzje
43% rabatu
20,93 zł
Cena detaliczna:
37,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,86 zł
Opis produktu
O jedzeniu emocjonalnym
Jedzenie to konieczność ? bez energii, którą nam daje, nie przeżyjemy. Jest jednak czymś znacznie ważniejszym niż tylko naturalnym sposobem na dostarczenie sobie paliwa. Z jedzenia czerpiemy przyjemność, celebrujemy je i potrafimy się nim delektować. Niestety, bywa ono także niebezpieczne ? usidleni przez marketing, ale też przez własne, utrwalane latami złe nawyki żywieniowe, sami wyrządzamy sobie krzywdę, nieodpowiednio się odżywiając. Tyjemy, chorujemy, cierpimy z powodu niedoboru witamin i minerałów. Albo wpadamy w pułapkę kompulsywnego odchudzania lub tak restrykcyjnie przestrzegamy reguł zdrowego odżywania, aż... staje się ono niezdrową obsesją.
To nie jest kolejna pozycja poświęcona cudownej, jedynie słusznej i skutecznej diecie. To książka o jedzeniu, o naszych z nim relacjach, często niełatwych, a także o mechanizmach powodujących, że pielęgnujemy szkodliwe nawyki żywieniowe, nawet jeżeli wiemy, że są dla nas złe. Zrozumienie przyczyn, dla których zachowujemy się przy stole czy w sklepie tak, a nie inaczej, stanowi punkt wyjścia do tego, by na nowo poczuć smak życia ? harmonijnego, zrównoważonego, pełnego dobrych emocji. Jak podkreślają autorki, nie ma tu prostych rad czy kilkunastu punktów z zadaniami do wykonania, książka z założenia bowiem ma być źródłem inspiracji, dodać odwagi do wejścia na drogę mądrej zmiany.
O autorach
Joanna Derda - dziennikarka z wieloletnim doświadczeniem. Szczególnie interesuje się problematyką zdrowego jedzenia i szerzej zdrowego życia, w tym równowagi między ciałem i duszą.
Marta Pawłowska - specjalistka zdrowego żywienia, coach ze specjalizacją w zakresie zdrowia rodziny. Pasjonują ją relacje człowieka z jedzeniem. Przeprowadziła dziewięć edycji pierwszych w Polsce autorskich warsztatów poświęconych jedzeniu emocjonalnemu - „Ja i jedzenie: karmię ciało czy zatykam duszę?”.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|