Kania na talerzu
Autor:
Borrell John
Wydawca:
Charles Glass Books
wysyłka: 48h
ISBN:
9788395750243
EAN:
9788395750243
oprawa:
oprawa: broszurowa
format:
236x157 mm
liczba stron:
178
rok wydania:
2022
(0) Sprawdź recenzje
16% rabatu
37,64 zł
Cena detaliczna:
45,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,64 zł
Opis produktuKiedy w 1994 roku Ania i John Borrellowie otwierali swój renomowany dziś hotel nad Jeziorem Białym, gości nie było jeszcze zbyt wielu, dlatego nie zatrudniono na stałe szefa kuchni. Zamiast tego właściciele odkurzyli przywiezione z podróży książki kucharskie i nauczyli młode mieszkanki pobliskiej wsi, jak przygotowywać dania, które wówczas wydawały im się obce i dziwne. Tak powstała oryginalna, bogata, wciąż zmieniająca się karta dań.
W kosmopolitycznej kuchni, otwartej i różnorodnej, wykorzystują oryginalne, inspirowane podróżami przepisy, lokalne produkty, także z własnego ogrodu, oraz sezonowe warzywa i owoce. Na liście win znajduje się obecnie ponad dwieście pozycji. Borrellowie zasadzili las, w którym wkrótce zaczęli zbierać grzyby dodawane do potraw, a niedługo potem również winnicę. Do rzemieślniczych wódek z ziemniaków produkowanych przez Kania Lodge dołączyły doskonałe trunki z winogron. Dzięki panelom słonecznym i inwestycjom w pompy geotermalne hotel stał się przyjazny dla środowiska w okresie, gdy Putin rozpoczął inwazję na Ukrainę.
To zdecydowanie więcej niż tylko książka kucharska, a niezwykłe historie inspirowane jedzeniem i winem autor opowiada z prawdziwą pasją i swadą. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|