Okładka książki Kolacje

Kolacje

Wydawca: KONCEPT
wysyłka: 24h
ISBN: 978-83-240-8517-0
EAN: 9788324085170
oprawa: twarda
podtytuł: 93 przepisy na udany wieczór
format: 165x234
język: polski
liczba stron: 272
rok wydania: 2022
(0) Sprawdź recenzje
82% rabatu
12,60 zł
Cena detaliczna: 
69,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,00

Opis produktu

Od dziecka powtarzano nam, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia.

Za to kolacja może być tym najprzyjemniejszym!

Dorastaliśmy w przekonaniu, że kolacja to kanapka z serem albo pizza na wynos. Ale wcale nie musi tak być! Możesz przygotować bruschetty z pieczoną papryką, kukurydzę z masłem limonkowym albo carbonarę z paloną brukselką - opcji jest nieskończenie wiele.

Kolacje Małgosi Minty to 93 proste przepisy na przekąski, sałaty, makarony i desery, z których skomponujesz smakowitą wieczorną ucztę.

Kolacja do zjedzenia w pojedynkę w wygodnym dresie, romantyczny posiłek we dwójkę, a może swawolne spotkanie w większym gronie? W tej książce znajdziesz przepisy na absolutnie każdą okazję. Dowiesz się, jak urządzić kolację, kiedy masz za mało krzeseł - albo za mało czasu - a spodziewasz się wielu gości, jak samodzielnie upiec focaccię lub sprytnie wykorzystać składniki dostępne w zwykłych sklepach.

A może naszła cię ochota na coś słodkiego? Chałka z koglem-moglem i jagodami albo Eton mess z owocami to tylko niektóre ze smakołyków, o które będą cię błagać znajomi. Ich przygotowanie zajmie ci jedynie kilka minut! Bo w kolacjach nie chodzi o długie godziny spędzone na gotowaniu; najważniejszy jest czas na jedzenie i - ewentualnie - kieliszek wina. Choć Małgosia Minta nie urodziła się we Włoszech ani we Francji, z prawdziwą pasją opowiada o winach. Przekona cię, że wybranie butelki dobrego trunku w supermarkecie nie wymaga ogromnej sommelierskiej wiedzy i może być sporą frajdą.

Może zostaniesz na kolację?

Małgosia Minta - w dzieciństwie chciała być wielką odkrywczynią, ale los sprawił, że została dziennikarką. Dzisiaj publikuje na łamach magazynów oraz gazet, a także na swoim blogu Minta Eats. Skrupulatnie kolekcjonuje wspomnienia określonych smaków i zapachów - nie wierzy, że można nie lubić jedzenia. Na co dzień związana z "Vogue Polska" oraz magazynem "Usta", pisze także dla "Wysokich Obcasów" i "Fermentu". Autorka i współautorka książek kulinarnych wydawanych w Polsce i za granicą.

x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj