Kolacje
Autor:
Małgosia Minta
Wydawca:
KONCEPT
wysyłka: 24h
ISBN:
978-83-240-8517-0
EAN:
9788324085170
oprawa:
twarda
podtytuł:
93 przepisy na udany wieczór
format:
165x234
język:
polski
liczba stron:
272
rok wydania:
2022
(0) Sprawdź recenzje
82% rabatu
12,60 zł
Cena detaliczna:
69,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,00 zł
Opis produktuOd dziecka powtarzano nam, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Za to kolacja może być tym najprzyjemniejszym! Dorastaliśmy w przekonaniu, że kolacja to kanapka z serem albo pizza na wynos. Ale wcale nie musi tak być! Możesz przygotować bruschetty z pieczoną papryką, kukurydzę z masłem limonkowym albo carbonarę z paloną brukselką - opcji jest nieskończenie wiele. Kolacje Małgosi Minty to 93 proste przepisy na przekąski, sałaty, makarony i desery, z których skomponujesz smakowitą wieczorną ucztę. Kolacja do zjedzenia w pojedynkę w wygodnym dresie, romantyczny posiłek we dwójkę, a może swawolne spotkanie w większym gronie? W tej książce znajdziesz przepisy na absolutnie każdą okazję. Dowiesz się, jak urządzić kolację, kiedy masz za mało krzeseł - albo za mało czasu - a spodziewasz się wielu gości, jak samodzielnie upiec focaccię lub sprytnie wykorzystać składniki dostępne w zwykłych sklepach. A może naszła cię ochota na coś słodkiego? Chałka z koglem-moglem i jagodami albo Eton mess z owocami to tylko niektóre ze smakołyków, o które będą cię błagać znajomi. Ich przygotowanie zajmie ci jedynie kilka minut! Bo w kolacjach nie chodzi o długie godziny spędzone na gotowaniu; najważniejszy jest czas na jedzenie i - ewentualnie - kieliszek wina. Choć Małgosia Minta nie urodziła się we Włoszech ani we Francji, z prawdziwą pasją opowiada o winach. Przekona cię, że wybranie butelki dobrego trunku w supermarkecie nie wymaga ogromnej sommelierskiej wiedzy i może być sporą frajdą. Może zostaniesz na kolację? Małgosia Minta - w dzieciństwie chciała być wielką odkrywczynią, ale los sprawił, że została dziennikarką. Dzisiaj publikuje na łamach magazynów oraz gazet, a także na swoim blogu Minta Eats. Skrupulatnie kolekcjonuje wspomnienia określonych smaków i zapachów - nie wierzy, że można nie lubić jedzenia. Na co dzień związana z "Vogue Polska" oraz magazynem "Usta", pisze także dla "Wysokich Obcasów" i "Fermentu". Autorka i współautorka książek kulinarnych wydawanych w Polsce i za granicą. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|