![]() Kuchenne Inspiracje - Potrawy Jednogarnkowe
Autor:
Siostra Maria
Wydawca:
Martel
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-65807-55-7
EAN:
9788365807557
oprawa:
Miękka
format:
200x145 mm
język:
polski
liczba stron:
112
rok wydania:
2018
(0) Sprawdź recenzje
46% rabatu
5,92 zł
Cena detaliczna:
10,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,92 zł
Opis produktu
Potrawy jednogarnkowe to propozycja niemal 50 sprawdzonych przepisów na pożywne i sycące potrawy – od gęstych zup poprzez różnego rodzaju gulasze, zapiekanki, kasze z warzywami po klasyczne leczo.
Dania jednogarnkowe, przyrządzane zazwyczaj – zgodnie z nazwą (Eintopf, czyli z niemieckiego jeden garnek) – w jednym naczyniu, dużym garnku lub głębokiej patelni, to sycące i bogate w składniki odżywcze, pełnowartościowe posiłki. Ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani biegłości kulinarnej. Książka została podzielona na cztery rozdziały: dania mięsne, wegetariańskie, rybne i zupy. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, zarówno smakosze gęstych, gulaszowych dań, jak i ci, którzy wolą lżejsze posiłki na bazie duszonych warzyw.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!
Przepis na risotto z marchewką, groszkiem i szparagami
Składniki:
• 1 szklanka ryżu do risotta,
• 3 marchewki,
• 1 szklanka mrożonego groszku,
• 5 zielonych szparagów,
• 1 cebula,
• 2 ząbki czosnku,
• 3 szklanki bulionu warzywnego,
• 1 kieliszek białego wina,
• 1 łyżka masła,
• sól, pieprz do smaku,
• olej do smażenia.
Wykonanie risotto z marchewką, groszkiem i szparagami
Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe części, umyć i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. W dużym rondlu rozgrzać trochę oleju i podsmażyć na nim cebulę z czosnkiem. Dodać marchewkę i groszek, smażyć moment, cały czas mieszając. Następnie wrzucić szparagi, wlać wino i dusić warzywa, aż alkohol odparuje. Dodać masło, wsypać ryż i smażyć 3–4 minut, stale mieszając. Wlać bulion, całość wymieszać. Gaz zmniejszyć do minimum, przykryć rondel i ogrzewać ryż, aż wchłonie cały płyn. Gotowy ryż wymieszać i przekładać na talerze. Podawać od razu.
x
![]() ![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|