Kuchnia staropolska
Autor:
Adamczyk Piotr
Wydawca:
Buchmann
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-7670-603-0
EAN:
9788376706030
oprawa:
Twarda
format:
16.5x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
256
rok wydania:
2012
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
16,44 zł
Cena detaliczna:
29,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,44 zł
Opis produktu
Celem tej publikacji jest przypomnienie dawnych sposobów przygotowywania wielu popularnych do dzisiaj dań, wskrzeszenie dań zapomnianych, które nadal mogą być obecne na współczesnych stołach, zachęta do poszukiwań starych przepisów. Wszystkie przepisy zaprezentowane w naszej książce są możliwe do wykonania współcześnie, niektóre zostały nieco zmodyfikowane i odrobinę unowocześnione. Można tu zapoznać się z nowymi sposobami przygotowania znanych potraw oraz poznać przepisy całkowicie zapomniane. Dla bardziej wnikliwych i lubiących poszukiwania czytelników został zamieszczony słowniczek, który może pomóc w lekturze i odtwarzaniu dawnych, często zagadkowych potraw. Kto dzisiaj wie, jak się robi arkas, figatel czy potaź, albo co to jest kumpia, o której pisał Adam Mickiewicz?
Z jedzeniem i obyczajem biesiadowania związanych jest wiele ciekawych anegdot, które, mam nadzieję, zaciekawią i ucieszą czytelników.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|