Kuchnia tajska
Autor:
Lech Tkaczyk
Wydawca:
Astrum
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788372775832
EAN:
9788372775832
oprawa:
Miękka
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
liczba stron:
152
rok wydania:
2012
(0) Sprawdź recenzje
35% rabatu
15,84 zł
Cena detaliczna:
24,50 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,80 zł
Opis produktu
Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza!
Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować!
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|