Kulinarna księga Natury
Autor:
Gładkow Siergiej
Wydawca:
AST
wysyłka: 48h
ISBN:
9788394705008
EAN:
9788394705008
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Naturalne żywienie przywracające do życia
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
liczba stron:
304
rok wydania:
2020
(1) Sprawdź recenzje
31% rabatu
25,95 zł
Cena detaliczna:
37,80 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł
Opis produktu
W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej.
Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce.
Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia – poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania.
Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu – to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.
Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy?
Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Czytelnik
Autor książki "Kulinarna księga Natury" dużo miejsca poświęca na wyjaśnienie, dlaczego człowiek, do zdrowego funkcjonowania, potrzebuje odbierać z pożywienia nie tylko energię, lecz także informację rozumianą jako substancje o wysokiej aktywności biologicznej.
Szczegółowo opisuje metodę gorącej fermentacji enzymatycznej, która być może jest prawdziwym wybawieniem dla witarian zmagających się z nadwrażliwością żołądka bądź zapaleniem jelit. Niemal połowa książki to przepisy, bardzo oryginalne, a zarazem proste w przygotowaniu i oczywiście zdrowe :) x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|