Okładka książki Kulinarna księga Natury

Kulinarna księga Natury

Wydawca: AST
wysyłka: 48h
ISBN: 9788394705008
EAN: 9788394705008
oprawa: Miękka
podtytuł: Naturalne żywienie przywracające do życia
format: 14.5x20.5cm
język: polski
liczba stron: 304
rok wydania: 2020
(1) Sprawdź recenzje
31% rabatu
25,95 zł
Cena detaliczna: 
37,80 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95

Opis produktu

W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej. 
 
Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce.
 
Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia – poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania.
 
Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu – to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.
 
Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy?

Recenzje:

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Czytelnik
Autor książki "Kulinarna księga Natury" dużo miejsca poświęca na wyjaśnienie, dlaczego człowiek, do zdrowego funkcjonowania, potrzebuje odbierać z pożywienia nie tylko energię, lecz także informację rozumianą jako substancje o wysokiej aktywności biologicznej.
Szczegółowo opisuje metodę gorącej fermentacji enzymatycznej, która być może jest prawdziwym wybawieniem dla witarian zmagających się z nadwrażliwością żołądka bądź zapaleniem jelit.
Niemal połowa książki to przepisy, bardzo oryginalne, a zarazem proste w przygotowaniu i oczywiście zdrowe :)
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj