Okładka książki Makarony. 50 łatwych przepisów

Makarony. 50 łatwych przepisów

wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788327406620
EAN: 9788327406620
oprawa: oprawa: twarda
format: 15x23,5 cm
liczba stron: 128
rok wydania: 2013
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
32% rabatu
17,04 zł
Cena detaliczna: 
24,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,04

Opis produktu

Długa i fascynująca historia makaronu pozostawiła ślady na całym terytorium Włoch. Pierwsze wzmianki o nim sięgają czasów Etrusków i Rzymian. W średniowiecznych zapisach pojawiają się informacje o suszonym makaronie na Sycylii. I dalej, od czasów renesansu dokumenty prowadzą nas od narodzin pierwszych wytwórni makaronu w Ligurii i Neapolu, poprzez liczne transformacje wzajemnie wpływających na siebie technologii produkcji i wymogów smakowych, aż po ich stan obecny. Historia makaronu we Włoszech jest silnie związana z firm Barilla i jej rodziną założycielską. Już w dokumentach z roku 1553 wspomniany jest Ovidius Barilla zwany ,,Mistrzem białej sztuki"" z miasta Parma. Przekazywał on swoją wiedzę z pokolenia na pokolenie, aż do Pietro Barilla Seniora, który w roku 1877 założył sklep z pieczywem i makaronem przy Strada Maestra di San Michele. Sklep ten stał się zalążkiem obecnego przedsiębiorstwa Barilla, lidera wśród włoskich producentów makaronu i ambasadora włoskiej sztuki kulinarnej w ponad 100 krajach. Ta książka jest zbiorem najważniejszych tradycyjnych przepisów, które Academia Barilla popularyzuje na całym świecie.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj