|   Niebezpieczne zboża
                            Autor:
                            
                                        Bożena Przyjemska
                            
                         
                        Wydawca: 
                                    Studio Astropsychologii
                        
                     wysyłka: niedostępny 
                            ISBN:
                            
9788373775909                            
                         
                            EAN:
                            
9788373775909                            
                         
                            oprawa:
                            
Miękka                            
                         
                            podtytuł:
                            
Groźny gluten                            
                         
                            format:
                            
14,5x20,5                            
                         
                            język:
                            
polski                            
                         
                            liczba stron:
                            
272                            
                         
                            rok wydania:
                            
2013                            
                         (0) Sprawdź recenzje 33% rabatu22,92 zł Cena detaliczna:  34,30 zł 
                    dodaj do schowka
                 
                    koszty dostawy
                 Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,92 zł Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Prawie we wszystkich kulturach pieczywo jest podstawowym elementem codziennej diety. Może przybierać formę bochenków, placków, bułek czy chałek. Spożywamy je od wczesnego dzieciństwa do późnej starości z przekonaniem, że jest niezbędne i bardzo pożywne. Czy rzeczywiście jednak zboże, które stanowi jego główny składnik jest zdrowe dla każdego? 
	Od dawna wiadomo, że wiele poważnych chorób ma związek z alergią na białka, znajdujące się w czterech zbożach - pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie. Dla osób, które są uczulone na gluten, produkty mączne są trucizną zagrażającą ich życiu. Natomiast dla tych, którzy odczuwają nadwrażliwość na gluten, spożywanie ich powoduje groźne dolegliwości, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Co zatem robić i jakiej szukać alternatywy?
	Dzięki Bożenie Przyjemskiej naturoterapeutce, dietetykowi i osteopatce z 30 – letnim  doświadczeniem będziesz mógł sam się przekonać o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu. Zapobiega ona ponad 200 przewlekłym chorobom i dolegliwościom, mających związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Autorka dogłębnie przeanalizowała najważniejsze informacje medyczne dotyczące uczuleń i nietolerancji na gluten i swoje wnioski zamieściła w tym poradniku. Znajdziesz w nim również wszystko na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć m.in. takie choroby jak: nowotwory, osteoporozę, choroby jelit, choroby autoimmunologiczne, przewlekłe bóle, kłopoty z trawieniem i przyswajaniem, bezpłodność, a także wiele innych. Dodatkowym atutem tej publikacji są zawarte w niej przepisy zarówno dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej, jak i Specyficznej Diety Węglowodanowej.
	Zdrowe życie bez glutenu.
             x   
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE   
            Wybierz wariant produktu
         |